A ucis și distrus sute de oameniMă întreb câți oameni nevinovați trebuie să mai moară ca să se facă cea ce este necesar în această țară ? știu că nu e o introducere tocmai ok pentru un articol, dar e revoltător ceea ce s-a întâmplat acum câteva zile din cauza unor oameni care s-au gândit să câștige niște bani, deschizând un club în subsolul unei fabrici vechi în București .

Acest local nu avea autorizații de la ISU pentru că avea o simplă declarație pe propria răspundere, care este cuprinsă într-un acord de funcționare. Patronii clubului Colectiv, gândindu-se mai mult la bani, s-au zgârcit la cumpărarea unor materiale de calitate unde se știa că se organizează diverse evenimente la care se aprind artificii și unde exista o singură amărâtă de ieșire.

În acea seară a fost de ajuns ca artificiile să sară pe un stâlp al clubului Colectiv și să se producă un incendiu dezastruos…

România e în doliu național, pentru că pe data de 30.10.2015 sute de tineri și-au dorit să se distreze și să vadă trupa de rock Goodbye to Gravity concertând în acest club blestemat. Tineri erau plini de vise și cu o viață înainte. Majoritatea erau olimpici și talentați. Ei ar fi trebuit să se întoarcă la casele lor fericiți după o seară de distracție. În schimb această noapte s-a transformat pentru ei într-una a groazei.

Acești sute de tineri au văzut și simțit cum se sufocă din cauza fumului și cum iau foc la propriu într-o încăpere închisă și cu numai cu o amărâtă de ieșire. Puțini au reușit să iasă cu bine de acolo, mulți în schimb au trebuit să se calce unii pe ceilalți ca să-și salveze viața din acel infern. Unii dintre ei și-au dat viața pentru a o salva pe a altora. Zeci de tineri nu au mai avut nicio șansă să scape și au ars de vii.

Această piramidă nenorocită a nepăsării și a corupției a ucis și distrus sute de oameni. Iar alte sute de familii sunt sfârșite de durere și își plâng persoanele dragi care și-au pierdut viața în club “Colectiv”, într-un club în care puteam să fim oricare din noi.

Un număr foarte mare de tineri sunt în acest moment sunt în spitale , se luptă să trăiască. Aceștia chiar dacă au scăpat cu viață din acel infern, această tragedie și-a pus amprenta pe trupul și psihicul lor pentru totdeauna.

Mă îngrozesc ori de câte ori privesc acele secvențe filmate din timpul incendiului, prin ce groază și chinuri au trebuit să treacă atâția oameni. Numai când le vezi, numai când vezi ce s-a întâmplat în acea noapte pur și simplu te cutremuri. Această nenorocire mare a făcut ca o țară întreagă să plângă.

Toate astea din cauza dorinței de a face fabrici de făcut bani care sunt niște bombe cu ceas pentru sute de oameni. Din cauza unor legi nerespectate, din cauza unor mâini care se spală una pe alta pentru spagă. Din cauza asta mulți și-au pierdut: prietenii, copiii, părinții murind arși de vii…

Cine îi va re-aduce la viață pe acești zeci de tineri care au pierit în clubul Colective ? Cine îi va re-aduce la viață pe “propria răspundere” ?

Corupția și nepăsarea duc la dezastre.

S-ar putea să-ți placă și

Transmite-mi un Mesaj !

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bună!

Fă clic pe unul dintre reprezentanții noștri de mai jos pentru a discuta pe Telegram sau trimite-ne un e-mail la admin@andreea-ivan.ro

Trimite mesajul!
%d blogeri au apreciat: