Anvelope de iarnă de la PneuNet.ro

Pentru că este primul meu articol pe anul acesta, vă urez La Mulți Ani ! Anul 2017 să vă fie plin de creativitate, iubire, energie pozitivă, și succese.

Sper că ați petrecut sărbătorile de iarnă minunat alături de cei dragi. Că tot veni vorba de iarnă, pun pariu că majoritate conducători de autoturisme s-au bucurat de faptul că nici în luna decembrie nu ninsese încă. Cred că pentru ei este oroare să zic așa venirea acestui anotimp. Mai ales pentru sora mea care mi s-a plâns că vremea asta a prins-o pe picior greșit fiindcă nu are bani ca să-și cumpere anvelope de iarnă pentru mașina ei Hyundai.

Plus de asta atunci când ninge cei care au mașini sunt nevoiți, să stea în fiecare dimineață să dea zăpada de pe mașină. Apoi să mai aștepte încă ceva timp cu mașina pornită ca să se încălzească. Nu mai spun că trebuie să scoată bani din buzunar pentru achiziționa anvelope potrivite cam fiecărui anotimpuri, ca în cazul surorii mele. Prin urmare sunt avantaje cât și dezavantaje de a avea mașina personală.

Înainte să ningă, m-am gândit să-i fac o surpriză surorii mele. Așa că prima dată m-am consultat cu un prieten ce anvelope de calitate sunt pe piață. Și am aflat că cele mai bune cinci brand-uri de anvelope sunt Michelin, Bridgestone, Firestone, Toyo si BFGoodrich. Mi-a mai spus că de obicei el își cumpără cele mai bune anvelope de iarnă de la PneuNet.ro.

Acesta mi-a explicat că aceste anvelope de iarna au condiții sigure de condus pe gheață și zăpadă !

In perioada asta rece, meteo și condițiile de drum se schimbă brusc. Anvelopele de iarna trebuie sa ofere un grad ridicat și în același timp constant de siguranță, deoarece, acest anotimp ne întâmpina cu temperaturi scăzute, drumuri înghețate si zăpadă.

Cu ocazia asta, am aflat că criteriile de evaluare ale anvelopelor de iarna sunt:

  • inscripționarea cu simbolul MS și fulgul de zăpadă
  • durabilitate (rezistentă la uzură)
  • frânare excelentă pe zăpadă
  • manevrabilitate precisă
  • risc redus de acvaplanare (derapaj)
  • aderență
  • tracțiune pe zăpadă

 

Am avut noroc că știam deja dintr-o conversație mai veche cam ce dimensiuni ar trebui să aibă noile anvelope. Accesând magazinul online recomandat de prietenul meu, am găsit dimensiunile exacte.

 

Trebuie să recunosc că a fost o misiune cam grea pentru mine fiindcă habar n-am despre mașini. Cu toate că am primit ajutor și am avut puțin noroc, totuși mi-a fost dificil să mă hotărăsc ce anvelope de iarnă  să cumpăr pentru mașina surorii.

Într-un final am comandat anvelopele de iarnă de la Pneunet, așteptând în suspans să știu dacă am luat ce trebuia. Când a ajuns pachetul, am tras aer in piept și i l-am dus surorii mele. Ea rămânând surprinsă când m-a văzut cu ditamai coletul.

După ce l-a desfăcut și a  descoperit ce se afla în interior, a fost tare bucuroasă. Mi-a mărturisit că nu se aștepta la o asemenea surpriză. Dar și mai bucuroasă am fost eu, atunci mi s-a confirmat că am  luat anvelopele potrivite pentru mașina ei.

Dacă doriți mai multe informații despre anvelope, vă recomand acest articol: http://www.autostrada.md/sfaturi-utile/special-rotile-de-iarna-cum-le-alegem-corect-partea-1

 

Salvează

Andreea
Urmărește-mă

S-ar putea să-ți placă și

Transmite-mi un Mesaj !

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bună!

Fă clic pe unul dintre reprezentanții noștri de mai jos pentru a discuta pe Telegram sau trimite-ne un e-mail la admin@andreea-ivan.ro

Trimite mesajul!
%d blogeri au apreciat: