anvelopelor

O întrebare adresata de multa lume de toate varstele: “cât timp trebuie să dureze anvelopele mele?” Răspunsul este, desigur, “depinde”. Viața anvelopelor tale depinde de anvelopele în sine, de felul în care conduci, de unde conduci și de multe de alți factori. Un motiv pentru care nu ați avut în vedere este că, dacă vă mutați într-un alt climat, probabil că va trebui să schimbați anvelopele.

Incepand cu aceasta, anvelopele individuale sunt proiectate avand in vedere anumite conditii meteorologice. Unele vor funcționa mai bine în condiții ploioase, în timp ce altele sunt proiectate să funcționeze bine în zăpadă, în timp ce altele pot functiona la temperaturi extrem de ridicate. Dacă luați o anvelopă destinată conducerii de vară intr-o tara nordica, de exemplu, nu va functiona aproape la fel de bine ca și o anvelopă pentru iarna. Aceasta înseamnă că o frână de urgenta simplă vă poate face să alunecați într-o altă mașină sau chiar mai rău.

Cea mai obișnuită cauză pentru pneuri de a se ”pensiona’’ este deteriorarea sau uzura. Știm cu toții că anvelopele dăunătoare sunt mai vulnerabile fiind mult mai usor de perforat de diferit obiecte cum ar fi cuie și șuruburi. Unele daune pot fi reparate, dar după reparatii repetate, poate fi timpul să înlocuiți totul. După o lungă viață, au evitat pericolele rutiere și alte probleme și pur și simplu nu sunt suficiente pentru a vă menține în siguranță.

Dar pentru a răspunde la întrebarea adresată, durata medie a anvelopei este de aproximativ 60.000 de km. După cum am spus, totul depinde de alți factori. Anvelopele de înaltă performanță de la Hilserv pot dura până la 60.000 de km. Deplasarea la un nou climat poate însemna că aveți nevoie de un set nou.

Tot ce putem spune este să verificați în mod regulat suprafața de rulare a anvelopelor dvs. – vă recomandăm o dată pe lună. Merită sa stii că mașina ta funcționează așa cum ar trebui si veti anticipa asstfel eventualele probleme.

 

 

S-ar putea să-ți placă și

Transmite-mi un Mesaj !

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bună!

Fă clic pe unul dintre reprezentanții noștri de mai jos pentru a discuta pe Telegram sau trimite-ne un e-mail la admin@andreea-ivan.ro

Trimite mesajul!
%d