Turbina auto este un sistem de inductie fortata. Rolul ei este de a comprima aerul care intra in motor. Aceasta ii va permite modutorului sa introduca cat mai mult aer in cilindru, ceea ce inseamna ca va creste puterea motorului. Turbina foloseste energia gazelor de evacuare ce sunt emise de motor pentru a comprima aerul care va intra mai apoi in motor.
De ce masina noastra are nevoie de o turbina? Pentru ca ea ii ogera o putere mult mai mare motorului, de asemenea reduce consumul de cmpustibil si reduce semnificativ emisiile poluante. Datorita acestor beneficii turbina a capatat o importanta foarte mare in ultimii ani si in prezen numarul masinilor echipate cu motoare turbo a crescut semnificativ. Si in prezent majoritatea masinilor sunt echipate cu turbosuflante, si asta indiferent daca sunt diesel sau functioneaza pe benzina.
Ce este turbina si care este rolul ei
Desi turbosuflantele pot avea o durata de viata foarte lunga uneori aceastea pot avea probleme cauzate de lipsa unei lubrifieri corespunzatoare. Alte probleme pot aparea din cauza retinerii uleiului sau daca uleiul utilizat prezinta corpuri staine.
Daca aveti probleme cu turbina este recomandat ca ele sa fie rezolvate numai in service-urile auto specializate. Pentru operatiune implica foarte, foarte multa munca si de asemenea utilizarea unor echipamente de mare precizie. Asadar nu apelati la solutii ieftine care pot pune in pericol si mai mult `sanatatea` masinii voastre. Ba mai mult decat atat, uneori turbina nu mai poate fi salvata si atunci se recomanda inlocuirea ei cu una noua.
Mai jos veti regasi cateva metode prin care sa intretineti turbina pentru a evita pe cat de mult posibil interventiile de reparatie sau inlocuire completa a turbinei.

  1. Incercati sa inlocuiti filtru de aer si sa curatati carcasa acestuia ori de cate ori este necesar
  2. Inlocuiti uleiul motorului in mod regulat si de asemenea optati pentru unul de calitate
  3. Evitati sa accelerati puternic in primele minute de condus, temperatura normala a motorul este de 90 de grade Celsius

S-ar putea să-ți placă și

Transmite-mi un Mesaj !

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bună!

Fă clic pe unul dintre reprezentanții noștri de mai jos pentru a discuta pe Telegram sau trimite-ne un e-mail la admin@andreea-ivan.ro

Trimite mesajul!