Ce sa faci ca sa fii sofer bun

Poate fi soferul suprasolicitat? Evident ca da, dar de un angajator care incalca legea si nici macar nu-i face carte de munca, exploatandu-l la maximum. Fie ca transporta lemne din padure, oameni cu autocarul sau marfuri prin Europa, pe distante foarte mari, soferii trebuie sa lucreze la schimb si sa se odihneasca, nu sa conduca zile si nopti intregi, fara intrerupere.

Epuizarea la volan reprezinta o amenintare publica , de aceea conducatorii auto trebuie sa caute cele mai serioase oferte cu locuri de munca soferi, fara sa riste sa devina sclavi la volan.

Angajatorul serios are in dotare masini cu verificarile tehnice si reparatiile facute la timp, toate taxele la zi pentru flota care-i deserveste afacerea si nu pune soferul in dificultate ca acesta sa primeasca amenzi sau sa faca accidente.

Pe Vijobs.ro toate posturile de soferi sunt sigure si pentru perioada nedeterminata, spre deosebire de posturile sezoniere pe care le ofera in mod clandestin anumiti patroni. Salariul este fix si se acorda bonusuri pentru cursele in plus.

Un sofer prudent va fi ferit de necazuri si de comportamentu abuziv al sefului fiindca nu va accepta din start sa faca urmatoarele munci neretribuite:
-sa repare masina, cand se impune o diagnoza computerizata sau o operatiune foarte grea ce nu poate fi facuta decat de mecanicul auto
-sa incarce singur materiale de constructie, marfuri grele care-i pun sanatatea in pericol

-sa circule fara cauciuri de iarna sau sa porneasca la drum cu defectiuni grave (directie, franare, faruri, partea electrica, motor) findca asa i se impune
-sa-si puna liberate in pericol transportand de buna voia marfuri de contrabanda, droguri, transfugi.

-sa conduca intr-o cabina veche, in care este curent si care-i pune sanatatea in pericol.

Pe piata de munca este nevoie de soferi in aceeasi masura in care este nevoie de meseriasi constructii, de aceea soferii profesionisti, trebuie sa aleaga ceea ce este mai bun. Responsabilitatea pe care o au in trafic ar trebuie sa se generalizeze si asupra responsabilitatii fata de familie si de propria persoana. Ei nu ar trebui sa uite faptul ca familia ii asteapta acasa, prin urmare sa accepte posture in care masinile sunt noi sau foarte bune.

La o munca de raspundere si salariul trebuie sa fie pe masura, de asemenea si bonusurile, de aceea avandu-se in vedere ca soferul este mereu in deplasare, angajatorul corect ii ofera si:
-o masa gratuita sau diurna din care conducatorul auto sa se autogospodareasca
-conditii de cazare la capat de linie sau pentru orele de somn
-o suma “de urgenta” pentru reparatii ale masinii, alimentarea acesteia.

In functie de anotimp, soferului trebuie sa i se creeze toate conditiile ca sa conduca in siguranta: caldura iarna, sa nu-i inghete mainile pe volan si aer conditionat vara.

Posturile legale, la vedere sunt dovezile de omenie ale angajatorului, in timp ce angajarile dubioase au la baza dorinta de a transforma soferul intr-un sclav fara drepturi.

Nu poti tine pe cineva fara carte de munca si fara vechime doar pentru a sluji intereselor tale, dar unii o fac. Este cazul sa petreceti mult timp peVijobs.ro inainte de a va angaja ca soferi!

S-ar putea să-ți placă și

Transmite-mi un Mesaj !

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bună!

Fă clic pe unul dintre reprezentanții noștri de mai jos pentru a discuta pe Telegram sau trimite-ne un e-mail la admin@andreea-ivan.ro

Trimite mesajul!