De curând, am avut privilegiul să citesc o carte în curs de apariție. Da, e vorba de un roman, care va fi lansat curând, la începutul lunii Decembrie, și anume, Crăciun pentru frați.

Pe lângă privilegiul pe care autorul mi l-a făcut prin permiterea lecturării în premieră a romanului, acesta mi-a permis și scrierea acestei recenzii privitoare la carte. Povestea e una generoasă, care îți dă de gândit, și te face să meditezi, privitor la viață în general, și la diferitele aspecte ale acesteia.

Dar să nu vă stric plăcerea de a vă da singuri seama de subiectele și temele cărții.

În continuare vă voi prezenta, pe scurt, părerea mea și un pic din acțiunea poveștii.

Crăciun pentru frați e un roman de 406 pagini și este scris de Al Konda. În carte regăsim lecții de viață cu un surplus de fantezie și mister. Aș putea spune că e o lectură ideală pentru a te delecta în preajma Crăciunului.

Romanul se adresează în primul rând unui public matur, dar privind în general tematica și abordarea în care autorul a ales să expună povestea, aceasta este accesibilă și unui public format din copii.

E o poveste impresionantă care te ține în suspans, dorindu-ți să afli dacă îi va putea salva Moș Crăciun pe cei doi frați, Lunița și Bogdănel de Moș Gheară, care îi consideră vinovați pentru păcatele lumii, și îi vrea morți. Părinții copiilor sunt plecați în străinătate să  muncească și îi lasă în grija bunicilor, care se duc pe rând la ceruri. Ca urmare copiii rămân singuri și trebuie să-și poarte de grijă unul altuia.  Ei locuiesc într-o cămăruță în care îngheață de frig. Această cameră le este dată din milă de către familia Dăruit, care se poartă foarte urât cu cei doi copii. Mai ales Alinuț fiul lor, un răsfățat, care cu fiecare ocazie le face rău și îi sperie că va veni Moș Gheară.

Luna e o fetiță de 7 ani care-și iubește tare mult frățiorul mai mic și bolnăvior. Ea este nevoită să iasă la cerșit ca să poată cumpăra o bucățică de pâine pentru Bogdănel. Ca orice copil, Lunița speră ca scrisorica ei să ajungă la Moș Crăciun. Frățiorul ei, are doar cinci ani, și pare să se afle în permanență, dintr-un motiv sau altul, bolnav, ceea ce o forțează pe copilă să iasă să cerșească.

Romanul Crăciun pentru frați, prin doza de fantezie pe care o are, te face să-ți reamintești de vremurile în care erai copil. Acele vremuri în care credeai în Moș Crăciun, un om blând, îmbrăcat în roșu, cu barbă albă și care zboară cu sania trasă de reni ca să-ți îndeplinească orice dorință. Ești invitat  în lumea Moșului cu zânele și spiridușii lui  nostimi care-l ajută. Însă în această lume există un personaj negativ, Moș Gheară care e întruchiparea răului. El e capabil să preia controlul asupra oamenilor, să le dea coșmaruri, să le sădească răutatea în suflete ca să facă cele mai sadice lucruri.  Lupta dintre cei doi moși e una foarte strânsă și pe tot parcursul poveștii te întrebi: Oare cine va câștiga,  binele sau răul.

Crăciun pentru frați e un roman care transmite multe mesaje și te pune pe gânduri. E despre redobândirea credinței că acolo  sus există cineva care ne iubește și se numește Dumnezeu. E despre dezamăgire, suferință, sărăcie, iubire, prietenie  și răutate. Și nu în ultimul rând e despre nevoia unui copil de părintele lui lângă el.

Moș Crăciun îl va învinge pe Moș Gheară? Luna și Bogdan vor fi salvați din pericolul în care sunt? Părinții copiilor vor apărea?

La aceste întrebări nu vă pot răspunde. Doar un singur lucru vi-l pot spune, romanul merită citit.

Îi mulțumesc autorului pentru ocazia de a întâlni niște personaje încântătoare!

Pentru o perioadă scurtă de timp, până la lansarea oficială, pe 01 Decembrie 2021, romanul se află în magazinele Apple Books și Google Play, de unde poate fi achiziționat prin precomandă la un preț promoțional.

Vedeți cartea aici:

Crăciun pentru frați

Lectură plăcută!

un roman plin de fantezie și mister

S-ar putea să-ți placă și

Transmite-mi un Mesaj !

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bună!

Fă clic pe unul dintre reprezentanții noștri de mai jos pentru a discuta pe Telegram sau trimite-ne un e-mail la admin@andreea-ivan.ro

Trimite mesajul!