Dimensiunea imprimată pe peretele lateral indică lățimea benzii de rulare în milimetri în primele trei numere după literele “P” sau “LT”. Următoarele două numere indică înălțimea peretelui lateral ca procentaj al lățimii benzii de rulare (de exemplu numărul 50 înseamnă că înălțimea peretelui lateral este de jumătate din lățimea benzii de rulare). Ultimele două cifre indică diametrul jantei în inci. Dacă jantele vehiculului dvs. au o înălțime de 18 inci sau mai mare sau au un profil redus (mai puțin de 65), ca în P235 / 60 R18 sau P245 / 50 R20, vă recomandăm să verificați o dimensiune alternativă, deoarece aceste anvelope pot fi considerabil mai scumpe decât majoritatea. Pentru a vă asigura că vehiculul dvs. suporta o dimensiune mai mică, consultați distribuitorul de anvelope pentru sfaturi.

Cum aflam dimensiunea anvelopei ?

Rețineți dacă selectați un diametru mai mic al jantei, va trebui să achiziționați jantele corespunzătoare pentru a se potrivi. Dar, în multe cazuri, acest lucru poate fi mai puțin costisitor decât cumpărarea unei anvelope cu profil redus și va menține jantele de aliaj care nu sunt expuse drumurilor.

Când optați pentru anvelope de iarnă Sava Eskimo S3, asigurați-vă că acestea sunt potrivite direct pentru autoturismul dvs. și nu un “multi-fit” proiectat pentru a fi utilizat pe mai multe tipuri de autovehicule. Dacă acestea necesită prezoane speciale sau plăci de distanțare, stați departe de ele.

Nu uitați reprezentantul original al producătorului de echipamente sau furnizorul de servicii i Multe magazine sunt dispuse să obțină marje de profit foarte scăzute pentru anvelope, știind că vânzările lor le oferă acces la autovehiculul dvs. și capacitatea de a vinde articole de întreținere și reparații aferente.

Unii producători de pneuri, Goodyear, de exemplu, vor oferi anumite modele de anvelope exclusiv prin intermediul comercianților selectați. Anvelopele de zăpadă cu etichetă nordică, oferite numai prin intermediul magazinelor de anvelope canadiene, reprezintă un exemplu. Deci, atunci când achizitionati anveope luati în considerare faptul că majoritatea comercianților  vor putea oferi garantie pe aceste anvelope cu etichetă exclusivă.

Dezavantajul acestor anvelope este că, dacă una singura este inutibilizabila ca urmare a unei perforări sau a unei coliziuni, va trebui să vă întoarceți la distribuitorul original pentru a obține un înlocuitor. Obținerea unei potriviri exacte a designului benzii de rulare a pneurilor este esențială atunci când înlocuiți numai o singură anvelopă.

S-ar putea să-ți placă și

Transmite-mi un Mesaj !

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bună!

Fă clic pe unul dintre reprezentanții noștri de mai jos pentru a discuta pe Telegram sau trimite-ne un e-mail la admin@andreea-ivan.ro

Trimite mesajul!