Cum preparam cei mai savurosi mucenici

Mucenicii sunt cel mai apreciat fel de mancare pe data de 9 Martie cand este marcata jertfa celor 40 de mucenici. In aceasta zi sfanta, gospodinele prepara mucenici atat pentru familie, cat si penru a-i oferi de pomana pentru cei adormiti.

Un preparat delicios si foarte apreciat de catre toti in aceasta zi sunt mucenicii muntenesti, cei cu zeama aromata si multa nuca. O reteta mucenici usor de preparat si foarte gustoasa se poate gasi pe site-ul Paste Baneasa, fiind realizata de Jamila Cuisine. Pasii sunt explicati foarte bine, incat oricine poate sa prepare reteta.

mucenici

Mai intai de toate este important sa avem ingredientele necesare, iar apoi sa urmam pasii pentru preaprarea muceniclior.

Pentru a perara mucenicii este nevoie de: 400 g mucenici Baneasa, 200g nuca macinata, 200g zahar, 2 batoane scortisoara, 1 esenta rom, 1 pastaie vanilie, putina sare, coaja de la o portocala si coaja de la o lamaie.

Mai intai se umple o oala cu 3 litri de apa si se pune la fiert. In timp ce apa este pe foc se adauga scortisoara si vanilie pentru a crea o infuzie de arome, iar cand aceasta clocoteste se adauga cele 400 de grame de mucenici. Cand mucenicii au fiert, se adauga si restul de ingrediente si foarte multa nuca, deoarece acesta va ajuta la crearea unei texturi placute si unei arome mai aparte.

Este important ca mucenicii sa nu fie fierti prea mult, deoarece acestia vor ramane in vasul cald, iar procesul de coacere va continua pana cand se racesc.

Aceasta reteta este ideala pentru 8 portii de mucenici, fiind cea mai buna optiune pentru gospodinele care nu au mult timp la dispozitie sa petreaca in bucatarie, dar care isi doresc sa pastreze traditiile romanesti. Seria de retete de la Baneasa ofera consumatorilor o gama vasta de optiuni pentru a prepara cele mai gustoase bucate celor dragi.

Pofta buna!

Leave a reply

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...