Atunci când vine vorba despre amenajarea unei băi, majoritatea oamenilor se preocupă de modelul gresiei și al faianței, de alegerea căzii, a oglinzii și a dulapului de baie, a finisajelor, chiar și a decorațiunilor, lăsând pe ultimul loc prosoapele de baie. Total greșit, pentru că dacă îți dorești unele de bună calitate, trebuie să știi și după ce criterii să îți faci alegerile. Prin urmare, hai alături de noi și să vedem câteva detalii la care ar trebui să fii atent/ă referitoare la prosoape de baie.

Densitatea prosopului

Pare ceva SF? Nu, deloc, și această caracteristică o găsești pe eticheta produsului notată cu GSM și are o valoare cuprinsă între 300 și 900. Cele de valorile minime, 300, nu se pretează pentru a fi folosite la baie, ci cel mult la sala de sport. Avantajul lor este că se usucă foarte repede.
Atunci când observăm un GSM cuprins între 400 și 600, avem de a face cu un prosop care poate fi folosit și la baie, dar este mai indicat pentru la plajă. Tot ce depășește un GSM de 700 reprezintă acele prosoape de baie ideale: dense, care absorb foarte bine umezeala, dar care se usucă ceva mai greu.

Materialul din care sunt fabricate

Cele mai multe prosoape de baie sunt confecționate din bumbac. Este perfect, pentru că este un material rezistent, de bună calitate, și care se potrivesc perfect. Cu toate acestea, dacă vrei ceva de lux, optează pentru prosoape de baie din bumbac egiptean, cu o mare putere de absorbție.
De asemenea, prosoapele de baie mai pot fi realizate din bumbac velus sau turcesc, destul de bune din punctul de vedere al calității.

Dimensiunea prosopului

Ai nevoie de un prosop pentru uzul zilnic, sau unul mai mare, de dimensiunea celui de plajă? Dacă nu știi cum să îți faci alegerea în funcție de dimensiunile prosopului, iată și câteva informații interesante. Dimensiunile standard ale unui prosop de baie sunt de 70×140 de cm. Dacă vrei însă să ai parte de un adevărat răsfăț, și să ieși din baie sau de la duș precum protagonist filmului tău preferat, optează pentru unul mai mare de 100×150 cm.

Culoarea contează?

Atunci când vine vorba despre prosoapele de baie, mulți sunt cei care le preferă pe cele albe și pufoase. Cu toate acestea, nu este o regulă general valabilă, și poți alege acele culori care îți plac, pentru că nu te oprește nimeni. Adori prosoapele de baie în culori închise și sobre? Nicio problemă, cumpără și un astfel de set! Dar, pentru zilele când vrei să te simți cu adevărat răsfățat/ă și să ai parte de multe clipe de bucurii, parcă și acele prosoape de baie în culori deschise sau vii sunt pur și simplu perfecte.

Respectă recomandările producătorilor referitor la întreținerea lor

Pentru ca prosoapele tale de baie să fie mereu pufoase, în culorii vii, și să arate ca noi mai mult timp, ai grijă la modul de folosire și îngrijire al acestora. Prin urmare, citește cu atenție instrucțiunile pe care producătorul respectivului articol le-a trecut pe ambalaj sau pe etichetă. Dar, de regulă, este nevoie de temperatura potrivită de spălare, folosirea unui balsam de rufe și să nu utilizezi înălbitor.

Ce tip de bumbac să alegi pentru prosoapele de baie

Cele mai multe dintre prosoapele de baie sunt confecționate din bumbac. Pare simplu, nu? De fapt, și aici avem mai multe feluri de bumbac și, în funcție de caracteristicile acestuia, și felul în care se simte pe piele prosopul este diferit. Dar, să vedem despre ce este vorba.

Bumbac egiptean

Prosoapele de baie confecționate din bumbac egiptean intră în categoria de lux. Au o mare capacitate de absorbție, și dacă ai grijă să respecți indicațiile producătorilor referitoare la modalitatea de îngrijire a acestora, te bucuri mult timp de investiția făcută, pentru că sunt destul de scumpe.

Bumbac turcesc

Seamănă oarecum cu cele din bumbac egiptean, dar capacitatea lor de absorbție este una ceva mai redusă. Cu toate acestea, sunt o opțiune demnă de luat în seamă atunci când vrei să cumperi prosoape pentru baia ta.

Bumbac Pima

Au parte de toate avantajele oferite de prosoapele de baie confecționate din bumbac egiptean. Singura diferență față de acestea este că bumbacul folosit la fabricarea lor provine din sud-vestul Statelor Unite.

Bumbac organic

Pentru că aceste prosoape sunt confecționate din fire de bumbac care nu a fost tratat cu fertilizatori sau pesticide, sunt o alegere bună pentru cei preocupați de starea mediului înconjurător. De asemenea, bumbacul organic este hipoalergenic, ceea ce înseamnă că acest tip de prosoape se recomandă să fie folosite de copii sau de persoanele cu piele sensibilă sau care suferă de anumite afecțiuni cutanate.

Bambus

Foarte plăcute la atingere, prosoapele de baie fabricate din bambus sunt recunoscute pentru faptul că se comport foarte bine la spălat și au un grad ridicat de absorbție. De asemenea, proprietățile antimicrobiene ale acestora se păstrează mereu, indiferent de cât de des sunt spălate.

Microfibra

Sunt genul de prosoape de baie care se potrivesc de minune pentru a fi folosite în vacanțe, deoarece sunt fabricate din materiale sintetice, ceea ce înseamnă că se usucă foarte repede, și nici nu ocupă prea mult spațiu. Din păcate, nu se simt pe piele la fel de bine precum cele din bumbac sau din bambus, dar pentru o folosire ocazională a lor, nu este niciun fel de problemă.

S-ar putea să-ți placă și

Transmite-mi un Mesaj !

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bună!

Fă clic pe unul dintre reprezentanții noștri de mai jos pentru a discuta pe Telegram sau trimite-ne un e-mail la admin@andreea-ivan.ro

Trimite mesajul!
%d blogeri au apreciat: