De la tipar pana la imprimanta moderna

O inventie marcanta a fost presa de tipar, care a revolutionat complet modul de comunicare si distribuire a diverselor idei si informatii, care datorita vitezei rapide de printare au putut fi difuzate la scara larga. Sunteti curiosi sa aflati mai multe despre aparitia imprimantei?

Cu siguranta ati auzit de Johannes Guttenberg, cel care a creat prima presa tipografica in 1439, inspirat fiind de presa de vin. Guttenberg, de profesie aurar,  a adaugat dispozitivului litere mobile metalice, reusind sa imprime hartia si pergamentul.

 A durat doi ani pentru ca volumul de opere al lui Shakespeare First Folio sa fie imprimat in intregime (1623). Din fericire, acum tiparirea unei carti, reviste, brosuri etc. poate fi executata in cel mai scurt timp! La Modserv, avem o gama diversificata de imprimante color , multifunctionale si consumabile originale.

La crearea cernelii, adeseori, tipografii se foloseau de ingrediente la indemana in gospodaria proprie. De exemplu, negrul de fum.

Prima presa de tipar din Mexic a aparut in 1534, in vreme ce in America a fost folosita abia in 1639, aici prima tipografie fiind deschisa de Stephen Daye, asistentul reverendului Jose Glover caruia i-a continuat visul dupa moartea survenita in timpul calatoriei din Anglia in America.

Toate piesele presei de tipar cu litere mobile au fost create manual (spatii, litere, semne de punctuatie etc.).

Fonturi renumite: Garamont (tip de caracter disponibil pe numeroase pc-uri denumit dupa imprimanta fabricata de Claude Garamond).

S-ar putea să-ți placă și

Transmite-mi un Mesaj !

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bună!

Fă clic pe unul dintre reprezentanții noștri de mai jos pentru a discuta pe Telegram sau trimite-ne un e-mail la admin@andreea-ivan.ro

Trimite mesajul!