Știai ca?

Primul bec a fost inventat în anul 1800 de către un englez, om de stiință, pe nume Humphry Davy, care a reușit să aprindă o bucată de carbon dupa ce a conectat-o la două baterii.

Care sunt tipurile de becuri preponderente pe piață?

Becurile LED – Acestea sunt unele dintre cele mai populare becuri achiziționate datorită energiei pe care o primesc de îndată ce comutatorul e activat, convertind-o astfel în lumină. Acestea nu conțin mercur, considerat un gaz toxic și nociv, motiv pentru care sunt foarte căutate. În plus, acestea consumă până la 90% mai puțină energie decât becul incandescent.

Despre becuri

Becurile cu halogen – și acestea sunt destul de căutate, lumina produsă fiind foarte asemănătoare cu cea naturală. Media lor de viață este undeva la 2000 de ore de funcționare. Un alt avantaj ar fi faptul că filamentul becului cu halogen poate atinge o temperatură mult mai mare, fară să fie în pericolul de a se arde.

Becurile fluorescente – acesta este cel de-al treilea tip de bec către care vă puteți orienta atunci când doriți să aveți încăperea luminată în tonuri reci, însă diferența o face pe de-o parte dimensiunea, pe de altă parte circuitele electronice mici.

Lumina se mai poate cataloga și după tonul pe care îl emite: fie cald, fie rece. Această culoare poate fi depistată prin intermediul culorii bulbilor. Astfel, dacă prezintă o nuanță ușor gălbuie spre portocaliu, atunci cu siguranță acesta va produce o lumină caldă, în timp ce becurile albe sunt cele care ne vor oferi o lumină rece, cu nuanțe de albastru.

Alege un furnizor de încredere și rămâi fidel alegerii făcute. DiversMarket deține o gamă variată de surse de iluminat și asigură calitatea produselor comercializate. Alege diferit, alege diversmarket.ro!

S-ar putea să-ți placă și

Transmite-mi un Mesaj !

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bună!

Fă clic pe unul dintre reprezentanții noștri de mai jos pentru a discuta pe Telegram sau trimite-ne un e-mail la admin@andreea-ivan.ro

Trimite mesajul!