avocat

Se spune ca recunostinta este o dovada de omenie si din pacate este floarea rara pe cale de disparitia pe care multi dintre noi nu o mai cultivam.
Ea apare si in Biblie: unii dintre cei vindecati de Mantuitor s-au intors sa-I multumeasca si au depus marturie despre minunile facute de el, in timp ce altii au plecat. Dupa ce isi vede treaba facuta, omul este antrenat in munca si in diferite activitati si uita.

Este un semn de noblete sufleteasca sa ne aducem aminte si sa le multumim celor care: au fost alaturi de noi, cand altii ne renegau. Nici nu ai fost bine condamnat, numai cand aud anumiti “prieteni” ca esti anchetat se dezic de tine, sa iti sporeasca suferinta. Om este avocatul care aduna dovezi, nu doarme noptile sa cerceteze dosarul din coperta in coperta, pregateste pledoaria si te consiliaza.

Iata de ce, daca ajungi in Israel, romanii de acolo vorbesc cu mult respect despre probleme penale si birou avocat in Israel.

Am avut intalnire cu amici care s-au stabilit in acesta tara de zeci de ani, au afaceri aici, lucreaza sau detin proprietati. Toti au fost consiliati, aparati, ajutati de Samy Ilie, omul care a detinut functii cheie in sistemul juridic si a fost implicat si in securitatea a milioane de israelieni.
Avocat de renume, aflandu-se in lista scurta a celor mai bine pregatiti specialisti din Israel, este capabil sa rezolve o varietate de probleme de natura juridica si penala, cum ar fi:

-apararea in procese de orice tip. Intr-o engleza sau ebraica impecabila cucereste instantele prin claritatea mesajului si concordanta dintre pledoarie si cadrul legislativ. Dorinta lui de continua de dezvoltare profesionala se concretizeaza in studii, cursuri de formare si cunoasterea tuturor schimbarilor legislative care apar.

Romanii din Israel povestesc cu afectiune de modul in care acest avocat i-a aparat in procese civile, dar si penale.

-consiliere, punerea la punct a documentatiei pentru cumpararea de proprietati sau deschiderea unei afaceri. Cu el alaturi, romanii au fost siguri ca nu comit o eroare care sa duca la pierderea imobilelor pentru care au muncit atat de mult.

-redobandirea permisului de conducere dupa ce a fost retinut din cauza comiterii unor infractiuni. Serviciul multora depinde de permisul de conducere, fie ca vorbim de ocupatia de sofer, fie de necesitatea deplasarii la locul de munca.

-eliberarea din arest pe cautiune sau obtinerea arestului la domiciliu, care este o forma putin mai dulce de retinere, pana la hotararea finala.

-gratierea in urma scrisorii adresate de Samy Ilie in numele persoanei respective presenditelui Israelului. Am discutat cu vreo doi-trei romani care au trecut prin aceasta experienta si nu au cuvinte de multumire la adresa acestui om de omenie. “Mi-as fi ratat viata in arest, daca nu ar fi venit cu ideea sa ii scrie presedintelui si sa solicite gratierea mea.

Cand mi s-a comunicat ca sunt liber mi-a venit sa ii sarut mainile cu care a scris scrisoarea. Nu am fost un infractor inrait, ci a fost vorba de o eroare fiscala facuta din nestiinta. In prezent ma bucur de succes si de familia frumoasa pe care o am datorita lui si ii trimit frecvent mesaje si il invit la masa, fiindca nu pot uita de unde m-a scos.” (D.V, proprietarul unui restaurant cu specific romanesc din Israel)
La toate intalnirile, numele lui a fost rostit cu respect si recunostinta, de aceea mi-as dori ca la urmatoarea vizita in Tara Sfanta sa-l pot cunoaste personal.

-obtinerea cetateniei. In toate statele lumii cetatenia se obtine greu, dupa ce dovedesti ca ai ganduri serioase si ca detii cunostintele elementare din cultura acestui popor. Samy Ilie stie sa scurteze formalitatile pentru romanii la care tine mult. Nu este vorba de comiterea unei ilegalitati, cand am spus scurtarea formalitatilor, ci de eficientizarea procesului.

-obtinerea dreptului legal de munca in tara. Toti romanii care isi doresc un contract de munca in Israel sau sa ramana aici, sa se adreseze fara rezerve maestrului.

Cred ca Samy Ilie ar fi multumit sa afle ca toti romanii pe care i-a salvat in sutele de dosare pe care le-a castigat pentru ei il vorbesc de bine si se roaga in fiecare zi pentru el.
Este o dovada de mare iubire sa te rogi pentru cineva si sa nu poti uita ce a facut pentru tine!

S-ar putea să-ți placă și

Transmite-mi un Mesaj !

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bună!

Fă clic pe unul dintre reprezentanții noștri de mai jos pentru a discuta pe Telegram sau trimite-ne un e-mail la admin@andreea-ivan.ro

Trimite mesajul!
%d blogeri au apreciat: