Specialistii recomanda spalarea mainilor cu apa si sapun ori de cate ori este posibil, deoarece spalarea mainilor reduce posibilitatea de a contacta orice tip de germeni si ne protejeaza de substantele chimice de pe maini. Dar daca sapunul si apa nu sunt disponibile, utilizarea unui dezinfectant de mana cu cel putin 60% alcool va poate ajuta sa evitati sa va imbolnaviti si sa raspanditi germeni catre altii. Indrumarile pentru spalarea si utilizarea eficienta a produselor de dezinfectare a mainilor in setarile comunitare au fost elaborate pe baza datelor dintr-o serie de studii.

Beneficiile dezinfectantilor

Dezinfectantii pentru maini pe baza de alcool pot reduce rapid numarul de microbi de pe maini in unele situatii, dar agentii de dezinfectare nu elimina toate tipurile de germeni.

De ce?  Sapunul si apa sunt mai eficiente decat igienizatoarele de mana la indepartarea anumitor tipuri de germeni, cum ar fi Cryptosporidium. Desi igienizatorii de mana pe baza de alcool pot fi inactivi la numerosi microbi, sunt foarte eficienti atunci cand sunt folositi corect, in cazul altor microbi. Insa, este posibil ca oamenii sa nu foloseasca un volum suficient de mare de dezinfectant pentru a reusi sa indeparteze cu succes orice bacterie de pe maini.

Dezinfectantii de mana ar putea sa nu indeparteze de pe maini substantele chimice daunatoare, precum pesticidele si metalele grele.

De ce?  Desi au fost efectuate putine studii, agentii de dezinfectare a mainilor nu pot elimina sau inactiva multe tipuri de substante chimice daunatoare. Daca mainile au atins substante chimice daunatoare, spalati-le cu atentie cu apa si sapun (sau conform indicatiilor unui centru de control al otravurilor).

Gel antibacterial dezinfectant Hygenium 

Conform Centrelor de control si prevenire a bolilor, dezinfectantii pe maini pe baza de alcool pot ajuta la reducerea cantitatii de germeni si bacterii de pe maini, dar nu va scapa de toate tipurile de bacterii. De asemenea, acestea pot fi mai putin eficiente daca aveti murdarie, grasime sau alte substante pe maini, asa ca nu trebuie utilizat pentru a inlocui spalarea mainilor.

Este foarte important ca inainte de toate sa aveti o igiena corespunzatoare, sa devina o obligatie spalarea mainilor cu apa si sapun cu regularitate, iar ulterior aplicat gel dezinfectant, sau orice produs de dezinfectare a mainilor. In egala masura acest lucru trebuie sa fie practicat si in ceea ce priveste suprafetele. Trebuie curatate foarte bine de orice urma de murdarie, iar ulterior aplicate substante dezinfectante speciale pentru orice tip de suprafete.

Astfel de produse pot fi achizitionate fie in magazinele fizice fie din mediul online din magazinele de profil. De exemplu, grupdzc.ro este un magazin online care pune la dispozitia dumneavoastra o gama larga si accesibila de produse dezinfectante, disponibile in numeroase forme atat pentru igienizarea mainilor, cat si pentru alte suprafete. Produsele sutn disponibile la preturi imbatabile, iar livrarea se face la domiciliu cu rapiditate. Pentru detalii suplimentare ne puteti contacta la numa rul de telefon de pe site-ul nostru sau la adresa de e-mail.

Raportul pret – calitate reflecta in eficienta produselor.

 

S-ar putea să-ți placă și

Transmite-mi un Mesaj !

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bună!

Fă clic pe unul dintre reprezentanții noștri de mai jos pentru a discuta pe Telegram sau trimite-ne un e-mail la admin@andreea-ivan.ro

Trimite mesajul!
%d blogeri au apreciat: