Dificultatea deplasării unei persoane cu dizabilităţi în Bucureşti

Azi m-am trezit cu gândul să scriu acest articol. Sunt o persoană cu dizabilităţi care iubește viața. În ciuda problemelor pe care le am, îmi place să ies în lume. Îmi doresc să pot vizita muzeele oraşului în care trăiesc, îmi doresc să merg la teatru, îmi doresc să mă pot plimba prin diverse magazine, îmi doresc să văd filme la cinema.

Să mă pot duce în aceste locuri ar trebui să am mașină personală plus șofer. Deoarece în momentul de faţă, cu mijloacele de transport nu am încredere că reușesc să ajung la destinație. E adevărat, nu e nimeni vinovat ca există persoane cu dizabilităţi. Dar pentru că existăm şi pentru că suntem oameni, cred că merităm să se facă lucrurile așa cum trebuie şi nu numai de faţadă.

Acum ceva timp am urmărind o filmare despre experiența unei persoane cu dizabilităţi care îşi doreşte să viziteze muzeele din București. Mai exact dificultăţile pe care le-a întâmpinat un băiat in scaun cu rotile ca să ajungă la muzeul Antipa cu mijloace de transport, el fiind din aceiași localitate. Îmi doresc să vă arăt un filmuleț care relatează cea ce întâmpinăm noi cei în scaun cu rotile în capitala ţării noastre.

Acest filmuleț pe care vi-l voi prezenta mai jos, mi-a lăsat un gust amar mult mai mare decât atunci când ies din casă. Văzând că sunt Lucruri care Nu se fac , iar cele făcute sunt inutile. Cum ar fi: tramvaie fără rampă, Trotuare cu borduri înalte pe care nu ai cum să le cobori sau să urci, întrucât trebuie să ocoleşti pe şosea ca să poți ajunge unde iţi doreşti. La metrou există rampe, dar nu vă bucuraţi prea tare fiindcă chipurile nu funcţionează. Se pare că sunt puse acolo de decor. 😉 Sau mai degrabă zis personal incapabil să le pună în funcţiune. Şi multe alte dificultăţi pe care le veţi vedea în această filmare:

Acum după ce aţi urmărit filmuleţul, mi-aş dori să-mi răspundeţi la următoarea întrebare: Cum de s-a ajuns la o asemenea incapacitate de a face lucrurile aşa cum ar trebui ?

S-ar putea să-ți placă și

4 comentarii

  1. Este mai mult decât trist. Arată cât de departe suntem de civilizație. Modul în care ne tratăm bătrânii și persoanele cu handicap spune totul despre ce fel de oamenii suntem.

  2. problema aceasta legata de deplasarea unor persone cu dizabilitati este cam peste tot in Romania nu doar in Bucuresti sinimeni nu i`a nici o masura feritor la acest lucru…

Transmite-mi un Mesaj !

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bună!

Fă clic pe unul dintre reprezentanții noștri de mai jos pentru a discuta pe Telegram sau trimite-ne un e-mail la admin@andreea-ivan.ro

Trimite mesajul!
%d