Sonometrul este un instrument foarte util pentru diagnostic folosit pentru masurarea tensiunii, frecventei si densitatii vibratiilor. Se poate utiliza in domeniul industrial pentru masurarea zgomotului dar si pentru spatiile publice. In special in domeniul industrial, sonometrele isi aduc contributia in mod semnificativ.

Un nivel crescut de zgomot in unitatile de productie afecteaza productivitatea muncii. Nu conteaza daca masinile, echipamentele sau oamenii sunt sursa. Cu ajutorul unui sonometru se poate diminua poluarea fonica si astfel sa se creeze un mediu de lucru mai sigur si mai productiv. Sonometrele sunt deosebit de utile in numeroase domenii de aplicare iar utilitatea lor este incontestabila. Urmareste aceste cateva randuri legate de domeniile in care se pot utiliza sonometre si, daca te regasesti printre acestea atunci iti recomandam sa iei in considerare achizitionarea uneia.

Utilizarea sonometrelor in industrie

Sonometre sunt utilizate in numeroase domenii de aplicare precum: masurarea volumului arzatoarelor in ingineria termica, masurarea zgomotelor masinilor din comert si industrie, masurarea zgomotului la evenimente de catre tehnicieni sau autoritati publice, verificarea compresoarelor si ansamblurilor in comert.

De asemenea, tot in cadrul domeniilor de aplicare intra si utilizarea in cazul in care exista plangeri privind ansamblurile imobiliare la administratori privind nivelul de zgomot din cladire. Cu ajutorul unui sonometru se poate verifica acest lucru cu usurinta si luate masurile necesare.

In aceste domenii de aplicabilitate, utilizarea unui sonometru ofera numeroase avantaje. In primul rand, este vorba despre posibilitatea de a lua masurile necesare pentru a crea un mediu de lucru mai placut pentru angajati.

Sonometrele care se adreseaza in general domeniului industrial sunt fabricate astfel incat sa prezinte masuratori exacte si sunt aliniate cu tehnologiile de ultima generatie. Cu siguranta, daca activezi intr-un domeniu industrial unde se utilizeaza numeroase echipamente zgomotoase, un sonometru este mai mult decat esential.

Utilizarea in alte domenii de activitate

Un sonometru nu este folosit numai in domeniul industrial. Acesta se poate regasi si in alte domenii de activitate si chiar si in viata noastra de zi cu zi. De exemplu, atunci cand doresti sa te muti intr-un apartament nou si doresti sa masori nivelul de zgomot sau de vibratii si doresti sa eviti cat de cat poluarea fonica atunci poti sa folosesti un sonometru.

Un sonometru este indicat si pentru studiourile de inregistrari, de filmari sau de productie video unde se doreste verificarea nivelului de izolare fonica pentru a proteja locuitorii din zona de zgomot. In special in aceste domenii de activitate, sonometrele devin esentiale deoarece trebuie verificat in mod constant nivelul de zgomot. Suntetul trebuie monitorizat constant pentru a nu incalca legislatia in vigoare care mentioneaza ca nu trebuie sa fie un nivel de zgomot mai mare de 60 de decibeli.

Asadar, un sonometru este util oricand ai de realizat un proiect intr-un domeniu creativ precum muzica sau productie video sau chiar si atunci cand doar doresti sa te muti intr-un apartament nou. In domeniul industrial este mai mult decat o necesitate. Asadar, pentru a investi in sonometre de calitate apeleaza la specialistii din mediul online si comanda un model aliniat cu tehnologia de ultima generatie.

S-ar putea să-ți placă și

Transmite-mi un Mesaj !

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bună!

Fă clic pe unul dintre reprezentanții noștri de mai jos pentru a discuta pe Telegram sau trimite-ne un e-mail la admin@andreea-ivan.ro

Trimite mesajul!
%d blogeri au apreciat: