bara de protectie

Ai avut un accident nefericit in urma caruia ai fisurat sau crapat in adevaratul sens al cuvantului bara de protectie. Probabil ca te gandesti daca poti face ceva pentru a remedia problema, respectiv daca e in regula sa mergi cu ea intr-un service auto. O bara de protectie avariata trebuie schimbata si nu reparata, iar motivele sunt sustinute cu argumente solide. Consecintele pe care trebuie sa le suporti ulterior, in caz de avariere, nu sunt deloc placute, iar legat de asta atrage atentia si Registrul Auto Roman.

In general reparatiile pe care le poti face in service nu sunt cele ce vizeaza elemente de caroserie ce in mod normal ar trebui inlocuite. Cu toate acestea, sunt si persoane care fac asta, supunandu-se unui risc enorm. In caz de impact cu pietoni, spre exemplu, capacitatea barei de protectie va fi slabita, iar socul nu va mai fi absorbit cum ar trebui. Sunt inca, din pacate, asiguratori care fac solicitari pentru astfel de reparatii si mecanici dispusi sa faca asta pentru a castiga un ban in plus.

Despre bara de protectie a masinii si cat e de potrivit sa o repari

Nu mai incape urma de discutie – daca bara de protectie, dar si farurile sau capota au fost fisurate ori deformate, trebuie neaparat inlocuite. Un service care se respecta nu ar fi niciodata de acord sa recurga la repararea celor mentionate, din contra ar trebui sa prezinte riscurile celor ce fac astfel de solicitari.

Este o interdictie valabila in tara la noi si se aplica atat in ceea ce priveste bara protectie si elementele mai sus mentionate, cat si jantele de aliaj care au suferit deformari. Amenzile pe care le primesc cei prinsi facand asta implica o suma destul de usturatoare. Scopul acestor elemente, implicit a barei este de a absorbi socul, deformandu-se in scopul de a proteja victima in cauza. Cand iei in considerare posibilitatea de a le reconditiona, in fapt pierzi din vedere faptul ca se pierd din proprietatile de protectie a acestora.

De ce sunt totusi unii de alta parere vizavi de reconditionare? Sunt reprezentantii celor cu asigurarile care sustin ca bara de protectie si diversele elemente de caroserie prezinta tehnologia si performanta necesara pentru a fi reparate, si totul fara a prezenta un pericol.

Se pare ca refuzul service-urilor de a le efectua va atrage dupa sine consecinte. Pentru ca unele componente nu vor mai putea fi reconditionate, asta se va resimti mai departe in costurile suplimentare aplicate tarifului ce vizeaza politele RCA.

Desigur ca referitor la inlocuirea barei de protectie nu exista preocupari prea mari. Este o operatiune care se desfasoara simplu, in cadrul unui service cu experienta, de catre o persoana in cunostinta de cauza. Astfel de elemente de caroserie pot fi achizitionate din cadrul magazinelor specializate in domeniul auto. Un exemplu in acest sens este si www.tuning-car.ro, unde gasesti bare de protectie pentru diverse marci de automobile, dar si alte articole auto de calitate.

S-ar putea să-ți placă și

Transmite-mi un Mesaj !

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bună!

Fă clic pe unul dintre reprezentanții noștri de mai jos pentru a discuta pe Telegram sau trimite-ne un e-mail la admin@andreea-ivan.ro

Trimite mesajul!