Experiența mea când m-am decis să-mi pun implant dentar

De multă vreme mă gândeam să vă povestesc despre experiența mea când m-am decis să-mi pun implant dentar și uite că în sfârșit acum am timp liber și pot să vă scriu acest articol.

Trebuie să recunosc că fac parte din acele persoane ce problemele cu dantura nu le ocolesc. Întotdeauna ia-mi invidiat pe bunicii mei care trăiau la țară și nu prea știau ei ce înseamnă pastă de curățarea dinților, însă totuși aveau dinții sănătoși și impecabili de albi. Chiar îmi povestea bunicul, pe vremea când era tânăr cum  se cățăra în pom de nuc și spărgea nucile în dinți.

Eu dacă aș fi încercat așa ceva vreodată, în mod sigur îmi adunam dinții de pe jos, metaforic vorbind.

Prin urmare, am avut o măsea scoasă (un molar) de mai mulți ani deoarece a avut rădăcina fisurată și nu a mai avut scăpare. Nu este bine să ai măsele lipsă deoarece apare dezechilibru în cavitatea bucală, măseaua de sus a început să avanseze dacă nu a avut pe ce să calce.

După o consultație inițiala am primit trimitere de la medicul stomatolog să-mi fac tomografie dentară. După ce am primit rezultatele și a constatat că am os suficient de bun, am stabilit ziua pentru operația de implant dentar. Am aflat de faptul că în cazul în care nu ai os suficient, atât calitativ cât și cantitativ, există riscul de eșec. Drept urmare ai mai avea nevoie și de implant de os, ceea ce ar însemna să se complice situația. Eu din fericire la acest capitol am stat bine.

La începutul operației mi s-a administrat o anestezie locală, iar apoi nu am mai simțit absolut nimic. Intervenția de implant dentar nu durează mult, maxim o oră cu toate pregătirile și anestezia inițiala, mai ales dacă medicul este experimentat.

Apelați cu încredere la cel mai bun medic stomatolog din București, inclusiv pentru implant dentar!

Să continui relatările despre operația de implant dentar prin care am trecut.
După 10 zile de la operație Doctor Stomatolog mi-a scos firele și mi-a dat trimitere la radiografie să observăm rezultatele, mai exact care este situația implantului.
implant dentar

După cum se observă este situat implantul dentar perfect in os atât din punct de vedere al poziției cat si din punct de vedere al integrării.

Urmează cel puțin 4 luni de acomodare a implantului cu osul, iar după aceea mi se va monta coroana zirconiu .

Cu aceste rezultate practice nu este nici un dubiu că am găsit  dentist bun !

Deși cu greu mi-am învins teama de a-mi pune implant dentar, dar acum nu regret alegerea făcută. Abia aștept când toată lucrarea o să fie gata.

Avantajele unui astfel de implant este: dinții învecinați, care, în cazul lucrărilor protetice dentare, trebuie șlefuiți, deci alterați, rămân intacți.

– Se conservă volumul osos, conform principiului „funcția creează organul”, și se stimulează, prin punerea sa în sarcină. Forțele masticatorii se transmit astfel, prin acest implant dentar, direct osului maxilar conformându-l în funcție de liniile de forță;

– Senzația de forță masticatorie este mai puternică decât cea dată de dintele natural, detaliu de care, însă, nu trebuie să se abuzeze, un implant dentar fiind o anchiloză, pe când dintele prezintă un sistem elastic de amortizare (parodonțiul);

– Senzația de dinte natural. Transmiterea forțelor masticatorii direct osului dau o senzație de “propriu”, superioară celei date de o lucrare protetică care are dinți ca stâlpi.

Se consideră că, dacă un pacient este suficient de sănătos, încât să i se poată extrage un dinte, atunci i se poate insera un implant dentar.

S-ar putea să-ți placă și

2 comentarii

Transmite-mi un Mesaj !

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bună!

Fă clic pe unul dintre reprezentanții noștri de mai jos pentru a discuta pe Telegram sau trimite-ne un e-mail la admin@andreea-ivan.ro

Trimite mesajul!