Casă & Grădină

Foloseste insecticid gandaci pentru o locuinta mai sigura si mai curata !

 

Sosirea anotimpului cald are multe avantaje, ziua este mai lunga, florile si copacii infloresc, totul este verde. Insa, exista si un mare dezavantaj: odata cu caldura, ies si insectele din statul de hibernare si incep sa misune. Fie ca locuiesti la casa sau apartament, mai devreme sau mai tarziu va veti confrunta cu furnici, tantari sau gandaci care incearca sa patrunda in casa. De asemenea, si cei care locuiesc la casa si detin gradini cu plante sunt pusi la incercare. Se pare ca insectelor le plac foarte mult florile ornamentale sau legumele precum cartofii sau rosiile. Ce ramane de facut in acest caz?

Achizitionarea unui insecticid gandaci este solutia cea mai rapida si sigura de a scapa de acesti daunatori. Insecticidele sau pesticidele sunt substante chimice care omoara, sau impiedica inmultirea insectelor daunatoare. Ele sunt utilizate in agricultura, silvicultura si pomicultura.

Un insecticid  foarte des folosit este Aroxol Universal, care ofera un parfum placut, este un spray insecticid cu efect imediat si puternic in cantitate de 500ml ce actioneaza impotriva tuturor insectelor, zburatoare cum ar fi muste, tantari, molii, dar si taratoare cum ar fi furnicile, gandacii sau paianjenii. Efectul este de lunga durata atat in spatiile inchise, cat si cele deschise.

Desi astfel de insecticide sunt foarte eficiente, exsita cateva reguli de baza care trebuie retinute mai ales cand se folosesc astfel de substante:

Insecticidele trebuie utilizate in interior doar ca ultima solutie si ca o completare a metodelor nonchimice disponibile, cum ar fi canalizarea, excluderea si eliminarea mecanica. Singurele insecte rezidente ar trebui sa utilizeze in interior sunt spray-uri, prafuri sau momeli gata de utilizare special pentru uz intern.

Produsele gata de utilizare sunt aplicate, deoarece provin din recipient sau ambalaj, fara alte amestecari, diluari sau modificari. Nu exista concentrate de insecticide pe care un proprietar trebuie sa le foloseasca in interior amestecand substanta cu apa intr-un pulverizator. Nu folositi insecticide concentrate de gazon si lichid de gradina in interior.

Cand alegeti un insecticid pentru utilizare in interior, cititi cu atentie eticheta produsului. Cautati instructiuni despre cum sa il aplicati in interior. Verificati sa vedeti daca daunatorul cu care va confruntati este prezent pe lista. Cititi si urmati cu atentie indicatiile etichetelor pesticidelor. Depozitati pesticidele numai in recipientul original si la indemana copiilor si animalelor de companie. Aplicati praf si momeli numai in zonele inaccesibile copiilor si animalelor de companie. Pastrati copiii si animalele de companie in afara zonelor pulverizate pana cand spray-ul s-a uscat si camera a fost aerisita. Nu utilizati insecticide in niciun fel care ar putea contamina alimentele sau suprafetele de manipulare a alimentelor. Insecticidele pot fi clasificate drept reziduale sau nereziduale, o indicatie generala care va spune cat timp va ramane activ insecticidul dupa ce a fost aplicat.

Insecticidele reziduale persista de la cateva ore pana la cateva saptamani si sunt utilizate pentru invadatori accidentali si rezidenti permanenti ai gospodariei, cum ar fi furnici, gandaci si purici. Insecticidele reziduale pot aparea ca spray-uri, praf sau momeli. In cele mai multe cazuri, eticheta mentioneaza ca produsul controleaza daunatorii la contact si pentru cateva zile sau saptamani dupa aplicare. Produsele insecticide reziduale vor contine probabil unul dintre urmatorii ingredienti activi: aletrina, bifentrina, acid boric, cyfluthrin, cipermetrin, d-limonen, deltametrin, pamant diatomacic, esfenvalerat, fipronil, hidropren, lambda-cyhalothrin, methopren, permetrin, pralletrin, , resmetrin, sumitrina, tetrametrina sau tralometrin.

Insecticidele care nu sunt reziduale sunt eficiente numai in timpul tratamentului. Acestea sunt aplicate sub forma de spray spatial (ceata) pentru a controla insectele zburatoare si taratoare expuse sau pot fi utilizate direct pe daunatori individuali ca tratament de contact. Produsele care nu raman reziduale au de obicei piretrina ca ingredient activ.

Tipuri de insecticide pe care le gasim in comert:

Spray-urile insecticide de uz casnic se aplica sub forma de lichide. Pot intra intr-o cutie de aerosoli sau un aplicator de pulverizare a pompei de declansare. Pulverizatoarele lichide pot fi reziduale sau non-reziduale si sunt usor de utilizat si de aplicat. „Dozele” sunt un tip de spray lichid. Dozele, cunoscute si sub denumirea de aerosoli cu eliberare totala, descarca intregul continut al containerului intr-o singura aplicatie. „Dozele” sunt eficiente pentru controlul insectelor expuse in resedinta. Dozele nu sunt eficiente pentru a controla insectele, cum ar fi gandacii de boxelder si gandacii asiatici care se ascund in pereti si mansarde.

Insecticidele sub forma de praf sunt prezentati ca o pulbere foarte fina, care trebuie raspandita uniform intr-un strat subtire sau injectata in goluri si ascunzatorile insectelor pentru a fi eficienta. Unele produse de praf vin in sticle de stoarcere din plastic care functioneaza si ca aplicator. Uneori, mancarurile de mana mici sunt disponibile uneori in magazinele de feronerie sau puteti inlocui o sticla de stoarcere de plastic uscata, goala, care are un mic buton sau o deschidere (de exemplu, sticle de detergent). Praful lasa depozite vizibile, care pot fi considerate inestetice, cu exceptia cazului in care grija si rabdarea sunt folosite pentru a face o aplicatie corecta. Insecticidele de praf sunt cele mai eficiente atunci cand sunt aplicate cu atentie pe fisuri dar si alte zone unde se pot ascunde daunatorii. Toate eforturile de aplicare a insecticidelor in zonele ascunse in care se ascund daunatorii, fac aplicarea mai eficienta si, de asemenea, diminueaza expunerea insecticidelor la oameni si animale de companie. Acidul boric si pamantul diatomic se gasesc frecvent in praful insecticid casnic.

Momelile sunt utilizate in principal in controlul gandacii si furnicilor. Insecticidele de momeli trebuie consumate de daunator pentru a fi eficiente. Prin urmare, momelile contin un aliment sau un alt atractant plus un ingredient activ. Momelile trebuie asezate cu grija, astfel incat insectele sa se intalneasca cu momeala. Salubritatea este importanta atunci cand folositi momeli. Mancarea disponibila scade atractivitatea momelii. Asigurati-va ca utilizati cantitatea de momeala recomandata de producator.

Momelile pot fi un mod eficient de a controla furnicile si gandacii, deoarece insecta daunatoare este atrasa de insecticid, o consuma si o transporta inapoi in colonii sau harborages. Momelile mai limiteaza insecticidul intr-o zona mica, deci exista un risc mai mic de expunere.

 

 

S-ar putea să-ți placă și

Transmite-mi un Mesaj !

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bună!

Fă clic pe unul dintre reprezentanții noștri de mai jos pentru a discuta pe Telegram sau trimite-ne un e-mail la admin@andreea-ivan.ro

Trimite mesajul!