s

Nu ma feresc niciodata sa recunosc faptul ca uneori mai apelez la Credius pentru un imprumut rapid. Fac tot ce pot pentru a cheltui in mod cumpatat si pentru a face economii, insa, uneori apar cheltuieli neprevazute care ma indreapta sper un credit doar cu buletinul. De exemplu, luna trecuta mi s-a stricat frigiderul. Dupa cum bine stii, un astfel de obiect electrocasnic poate costa destul de mult. Chiar nu aveam de unde sa iau banii necesari, si nici fara frigider nu puteam sa stau. Cu un imprumut de la o institutie financiara nebancara mi-am cumparat un frigider nou in care imi pastrez alimentele in cele mai bune conditii.

frigider nou

Chiar daca am de inapoiat creditul, macar am un frigider nou. Dar, nu imi fac griji in privinta ratei pe care o am de platit, deoarece de-a lungul timpului am invatat cum sa economisesc.

Am invatat ca pot economisi energie electrica prin mici trucuri. Am schimbat toate becurile vechi si am optat pentru altele economice si eco. Pentru aparatul de aer conditionat si pentru centrala folosesc termostate. Nu aprind inutil becurile prin casa, nu folosesc aparate electrocasnice care consuma mult, etc. Nu spun ca economisesc o avere din asta, insa, mici economii pot face.

Apoi, am mare grija la modul in care folosesc obiectele electrocasnice. Orice lucru pe care nu-l intretii, nu te tine cat ti-ai dori. Frigiderul meu s-a stricat, insa, nu din cauza faptului ca nu am avut grija de el. Era foarte vechi si pur si simplu a cedat.

Economii incerc sa fac si la apa. Cum? Mi-am cumparat de cativa ani o masina de spalat vase, am un dus cu gauri mai mici, verific mereu robinetii si bateriile pentru a nu scapa apa, nu las apa sa curga inutil, etc.

Se pot face economii si in privinta mancarii. Inainte mergeam la cumparaturi mai rar si cumparam mai multe produse. Insa, in timp mi-am dat seama de faptul ca ajungeam sa arunc foarte multe alimente care se stricau pentru ca nu le consumam. Acum merg mai des si cumpar necesarul pe 3-4 zile. Astfel nu mai arunc mancarea inutil.

Nu sunt genul de persoana care se zgarceste cand trebuie sa cumpere ceva, care sta pe intuneric pentru a nu consuma energie electrica sau care nu trage apa la baie de fiecare data. In nici un caz nu procedez astfel. Ceea ce fac e sa nu cheltui inutil energie electrica, apa sau mancare.

Tu cum economisesti in propria locuinta?

 

S-ar putea să-ți placă și

2 comentarii

Transmite-mi un Mesaj !

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bună!

Fă clic pe unul dintre reprezentanții noștri de mai jos pentru a discuta pe Telegram sau trimite-ne un e-mail la admin@andreea-ivan.ro

Trimite mesajul!
%d blogeri au apreciat: