Casele care dispun de sobe pe lemne si seminee au nevoie si de cosuri de fum eficiente care sa elimine gazele toxice care se acumuleaza in urma arderii. Maxstill este un furnizor de incredere ce ofera o gama vasta de cosuri de fum de mare calitate, iar preturile sunt foarte convenabile. 

Gama de produse Maxstil cosuri de fum este zilnic accesata atat de consumatori casnici, cat si de antreprenori din Horeca si alte domenii care necesita cosuri de fum din inox zincate sau cu dubla izolatie.

Spre deosebire de cosurile de evacuare traditionale fabricate din caramida, cele din inox sau cu tabla zincata sunt mult mai durabile, pot fi schimbate cu usurinta in cazul in care sunt avariate si in general sunt o cale mai sigura de a tine incendiile departe de casa!

Cosurile de fum din otel inoxidabil sunt impartite in doua categorii diferite: asa-numitele cu pereti unici si cele cu pereti dubli. Mai ales atunci cand vine vorba de reamenajarea cosurilor de fum, este preferata versiunea cu perete unic.

Avand in vedere cat de complexa si dificila era o astfel de reorganizare in vremurile anterioare, din fericire una sau alta s-au imbunatatit decisiv in acest context.

Pana acum doar cativa ani, de exemplu, cosul de fum vechi complet a trebuit sa fie demolat pentru a-l construi de la zero.

Cosurile de fum din doi pereti din otel inoxidabil sunt foarte populare pentru utilizare in exterior. Desigur, in cazul in care au aprobarea corespunzatoare, pot fi folosite pentru instalarea din interior. In plus, un strat izolator care este integrat suplimentar in cosurile de fum din doi pereti din otel inoxidabil contribuie la asigurarea unei incalziri rapide a conductei cosului de fum si, astfel, la atingerea rapida a temperaturii de functionare.

Calitatea buna vorbeste de la sine in orice caz .

In orice caz, cosurile de fum din otel inoxidabil reprezinta o conductivitate termica extrem de ridicata.

In special, calitatea speciala a materialului asigura o durata de viata lunga si reprezinta o protectie excelenta impotriva coroziunii. Deosebit de remarcate sunt, de asemenea, greutatea redusa si ansamblul necomplicat al componentelor.

In comparatie cu alte modele de cosuri de fum, semineele moderne din otel inoxidabil sunt printre cele mai scumpe. Cu siguranta, se poate spune cu justificare ca aceasta este o achizitie care se va plati pentru sine de-a lungul anilor. Cu toate acestea, ar trebui sa se ia in considerare in prealabil daca alte variante de cos de fum nu ar indeplini cerintele individuale.

Unul dintre aspectele mai dezavantajoase ale unui cos de fum cu pereti dubli este, pe de o parte, durata de viata posibil mai scurta (spre deosebire de versiunea cu pereti unici). Deoarece daca, de exemplu, se produce un foc de funingine in cos, asa ca este de obicei necesara o inlocuire completa si costisitoare a semineului.

Care sunt beneficiile unei cos de fum din otel inoxidabil?

Siguranta

Placile de cos de fum sunt adesea deteriorate de gaze corozive din cosul de fum. Aceste gaze corozive erodeaza materialele de zidarie din cosul de fum, lasand in urma goluri care ar putea permite monoxidului de carbon periculos sau scantei din foc sa patrunda in casa ta. Instalarea unei captuseli din otel inoxidabil va impiedica cosul de fum sa permita acelor gaze nocive sa patrunda in casa ta. De asemenea, va preveni caldura si scanteile sa ajunga la materiale combustibile in interiorul casei, ceea ce poate crea un incendiu. Adesea, instalarea unei captuseli de cos va pune capat, de asemenea, unui semineu care fumega.

Performanta imbunatatita a aparatului

Daca aveti un tiraj bun, veti imbunatati semnificativ eficienta combustibilului  printr-o combustie mai completa. O captuseala din otel inoxidabil va va imbunatati tirajul cosurilor, deoarece gazele mai calde atrag mai bine decat gazele mai reci.

Reduceti acumularea de creozot periculos

Excesul de creozot acumulat in cosurile de fum este cauza a aproximativ 15.000 de incendii in fiecare an. Cand fumul dintr-un cos de fum este lasat sa se raceasca sub 250 de grade, ceea ce determina condensarea gazelor de ardere, combinarea si solidificarea formand gudronul ca substanta creozot. Deoarece captuselile izolate ale cosului de fum mentin gazele de ardere mai fierbinti pana la capat si in afara cosului de fum, acestea permit mai putina condensare si, cel mai important, se acumuleaza mai putin creozot periculos.

O captuseala din otel inoxidabil poate imbunatati eficienta energetica a casei. Asa cum am mentionat mai sus, o captuseala izolata reduce fluxurile descendente la rece atunci cand nu ardeti un foc. De asemenea, imbunatateste tirajul cosului de fum, deoarece gazele mai calde vor trage mai bine decat gazele mai reci. Un tiraj bun imbunatateste consumul de combustibil printr-o combustie mai completa. O captuseala din otel inoxidabil este mai usor de instalat decat alte tipuri de captuseli. Adaugarea sau inlocuirea unei captuseli de lut in interiorul unui cos de zidarie este mai intensa in munca si, de obicei, mai costisitoare decat introducerea unei captuseli din otel inoxidabil in interiorul canalului de fum.

Pe site-ul Maxstil.ro clientii vor gasi intotdeauna cele mai bune selectii de cosuri de fum metalice care garanteaza siguranta la un pret avantajos si o buna durata a functionarii (25-30 de ani).

Desi poate parea un aspect ce poate fi usor uitat, cosurile de fum Maxstil sunt o investitie excelenta pentru orice casa ce foloseste incalzire cu arderi active!

S-ar putea să-ți placă și

2 comentarii

Transmite-mi un Mesaj !

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bună!

Fă clic pe unul dintre reprezentanții noștri de mai jos pentru a discuta pe Telegram sau trimite-ne un e-mail la admin@andreea-ivan.ro

Trimite mesajul!