Mașini de format cutii

În urmă cu câteva zile, o verișoară mi-a dat vestea că se va muta la iubitul ei în București, weekend-ul viitor. Ea este de la țară și pentru că a luat bacalaureatul cu note mari, își dorește să dea la facultate în capitală.  Cu ocazia asta va petrece mai mult timp cu prietenul.

Aceasta mi-a spus că are foarte multe obiecte mari și mici și nu știe în ce să le pună ca să le poată lua.  M-am oferit să o  ajut și am liniștit-o spunându-i că îi găsesc o soluție.

Prin urmare m-am gândit să caut pe internet tavite carton , așa am aflat că există mașini de format cutii.

Asemenea utilaje sunt folosite în fabrici pentru a realiza tăvi te carton. Ele funcționează cu  ventuze ce ridică semifabricatul din spațiul de depozitare orizontal. Acesta este apoi plasat pe ghidaje și transportat de către lanțul principal, care este împins din spate, poziționându-l sub tunuri de lipici topit la cald, care se aplică conform indicațiilor programate.

Semifabricatul este apoi transferat în zona de formare, unde este perfect centrat pentru a începe ciclul. Forma de turnare îl împinge apoi într-o matriță. Este aplicată o presiune puternică între aripioarele laterale și partea laterală a tăvii, fiind lipite cu lipici fierbinte, în timpul mișcării alternative a pistonului.

Tava se oprește între cele patru dispozitive de oprire cu arc pentru ca matrița să iasă cu ușurință. Aripioarele de sus sunt pliate cu patru cilindri pneumatici (câte unul pentru fiecare colț, pentru a efectua mai bine operațiunea de pliere). Patru prese laterale îndoaie și lipesc aripioarele de-a lungul părților laterale ale cutiei.

În timpul acestei operații, o ușoară presiune este aplicată pe aripioarele de sus, în timp ce patru dispozitive de oprire pneumatice verifică dimensiunile și simetria formei din partea de jos a tăvii.

Așadar pe lângă faptul că i-am găsit verișoarei mele cutii în care să-și pună obiectele, am mai descoperit aceste lucruri noi.

 

S-ar putea să-ți placă și

Transmite-mi un Mesaj !

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bună!

Fă clic pe unul dintre reprezentanții noștri de mai jos pentru a discuta pe Telegram sau trimite-ne un e-mail la admin@andreea-ivan.ro

Trimite mesajul!