aerului

Aerul rece are tendința de a se acumula in apropierea sursei.  Pentru unitățile centrale, zonele cele mai reci sunt chiar în jurul orificiilor.

Pentru a vă răci restul spațiului aerului, fie trebuie să așteptați transferul termic – care este uneori lent- fie puteți forța aerul răcit să circule cu ajutorul unui ventilator.

Imaginați-vă o picătură de colorant alimentar albastru într-un pahar de apă. Dacă așteptați, ar putea dura câteva ore înainte de apariția culorii în apă. Dar dacă îl mișcați, culoarea merge peste tot în câteva secunde.

În plus, circulația aerului ajuta la evaporarea transpiratiei, ceea ce are un efect de răcire asupra pielii. Ceea ce înseamnă că puteți seta AC la o temperatură mai ridicată în timp ce vă simțiți la fel de confortabil. Acest truc poate micsora semnificativ factura de energie în zilele fierbinți.

Indiferent cât de curata este camera, există particule care plutesc în jurul aerului care sunt aspirate în unitatea inverter tip split Hitachi în timpul funcționării. Pentru a preveni ca aceste particule să provoace probleme interne, toate unitățile de curent alternativ au filtre de particule.

Un filtru curat este esențial pentru o eficiență optimă a AC. Încărcarea particulelor reduce fluxul de aer, ceea ce obligă unitatea să lucreze mai mult pentru a trage aceeași cantitate de aer. În cel mai rău caz, un filtru murdar poate crește factura dvs. de energie cu până la 15% – ca să nu mai vorbim de probabilitatea crescută de probleme legate de întreținere.

Dacă AC functioneaza întreaga zi în fiecare zi, schimbați au curatati filtrul cel puțin o dată pe sezon. Dacă îl utilizați mai rar, schimbați sau curatati filtrul o dată la trei luni. Unele unități de ferestre au filtre detașabile pe care le puteți curăța și clăti, altfel va trebui să cumpărați filtre de înlocuire după cum este necesar.

 

S-ar putea să-ți placă și

Transmite-mi un Mesaj !

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bună!

Fă clic pe unul dintre reprezentanții noștri de mai jos pentru a discuta pe Telegram sau trimite-ne un e-mail la admin@andreea-ivan.ro

Trimite mesajul!
%d