De câțiva ani îmi tot propun să am  o vacanță deosebită în care să am parte de experiențe noi. Însă de fiecare dată când se apropia concediul,  apărea ceva neprevăzut, o problemă care  trebuia rezolvată și eram nevoită să stau acasă. Recunosc că după un astfel de concediu eram cam frustrată fiindcă nu reușisem să mă bucur de acele zile libere pe deplin.

Luna trecută eu și prietena mea cea mai bună ne-am întâlnit la o cafea. Cu Raluca mă cunosc de mulți ani, am făcut liceul împreună și unde mai pui că am fost și colege de bancă. Mi-a plăcut de ea că e o fire mereu pusă pe șotii. Glumele ei mereu m-au binedispus atunci când nu eram în apele mele. Când nu-i convine un lucru,  o spune direct fără menajamente. E ambițioasă și nu prea a avut o problemă la care să nu găsească o soluție.

Avem ceva vreme de când ne întâlnim foarte rar. Ambele suntem ocupate cu munca,  însă mai vorbim la telefon sau ne dăm mesaje. Atunci când ne întâlnim ne bucurăm la maxim de compania unei alteia. Așa cum spuneam, luna trecută am băut o cafea împreună, ne-a luat ore în șir de povestit.

La un moment dat m-a întrebat când îmi mai iau concediu, i-am răspuns că spre sfârșitul lunii și că nu-mi făcusem niciun plan.  Însă i-am mărturisit că tare mi-ar place să mă duc într-o țară cu oameni noi, undeva unde să fiu  fascinată de peisaj.  

Din partea Ralucăi a urmat tăcere, o tăcere care nu îi e caracteristică ei fiind o  persoană care are mereu cuvintele la ea. Apoi a schimbat brusc subiectul, ceea ce a fost cam ciudat, dar m-am gândit că poate mi se pare.

După acea întâlnire, m-am  dus acasă și mi-am văzut de ale mele. Într-o seară mă trezesc că mă sună Raluca și îmi spune foarte grăbită că trebuie să plece într-o călătorie și are nevoie de un costum de baie. I-am răspuns că am unul nou,  nu am avut ocazia să-l port și pe care i l-aș putea da ei. Prietena  mea s-a răzgândit și brusc a încheiat conversația. Habar n-aveam că ar fi urmat să plece în vreo vacanță, când ne-am întâlnit nu-mi spusese nimic. Comportamentul ei mi s-a părut ciudat și mă întrebam ce se întâmplă.

Cu o zi înainte de concediu, primesc un mesaj de la Raluca în care scria să-mi fac  bagajele și să mă prezint la aeroport în ziua următoare fiindcă are o surpriză. A mai precizat să nu uit să bag în geamantan și costumul de baie ăla nou. Iar la finalul mesajului mi-a zis să nu pun întrebări, ci să execut ce zice. Toată noaptea aceea m-am gândit la surpriza care urma să mi se facă și n-am putut să dorm de emoții.

Și nu era vorba doar de surpriză, ci și de a zbura cu avionul. N-am mai avusesem ocazia de a fi printre nori. M-am foit în pat până a devenit ziua, m-am uitat la ceas și am văzut că se apropie ora la care trebuia să fiu la aeroport. Am sărit  din pat, m-am repezit direct la aragaz și mi-am făcut o cafea tare. Nu vă spun ce moacă obosită aveam, dar nu conta. Așa că m-am  îmbrăcat,  mi-am luat geanta de voiaj și m-am dus la avion.

Acolo mă aștepta prietena mea Raluca, m-a întâmpinat cu un zâmbet larg pe față arătându-mi biletele de avion și mi-a zis că vom zbura în Grecia, unde vom petrece o vacanță pe insula Corfu timp de zece zile. Am sărit în sus de bucurie.

Când ne-am suit în avion am stat aproape tot zborul cu ochii pe geam. Mi se părea fascinat să privesc totul de sus. Până am ajuns la destinație, Raluca mi-a dezvăluit că înainte să ne întâlnim la cafea, văzuse oferta pe site-ul iritravel.ro și a făcut rezervarea imediat după întâlnirea noastră, dorind să-mi facă surpriză.

După ce am aterizat, ne-am cazat la hotelul  Across PARADISE INN  care e situat  la 4 km de satul tradițional Liapades și înconjurat de crânguri luxuriante de măslini. Am stat împreună într-o cameră modernă cu aer condiționat, TV prin satelit și frigider. Camera avea și un balcon privat cu vedere la zona piscinei, la grădina și la dealurile din jur.

În acele zece zile ne-am bucurat de plaja Gefyra care este cea mai mare din Liapades, aceasta fiind localizată la 1-2 kilometri distanță de satul vechi.  E o plajă de nisip și pietriș are însă tot ce trebuie pentru a acomoda turiștii. Există câteva taverne, șezlonguri și umbrele (nu foarte multe) și de aici am putut închiria eu și Raluca,  bărci cu motor, bărci-taxi sau canoe.

 În această vacanță am avut parte de acea experiență cu totul nouă la care visam.  

Dacă vreți și voi să aveți parte de un sejur minunat, nu ezitați să contactați IriTravel https://iritravel.ro/contact/

Vacanță plăcută !

S-ar putea să-ți placă și

Transmite-mi un Mesaj !

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bună!

Fă clic pe unul dintre reprezentanții noștri de mai jos pentru a discuta pe Telegram sau trimite-ne un e-mail la admin@andreea-ivan.ro

Trimite mesajul!
%d blogeri au apreciat: