Fara sa aiba pretentia ca este un savant neinteles, iar capacitatea sa renascentista le cuprinde pe toate, omul modern trebuie sa se reinventeze permanent prin participarea la cursuri de perfectionare.
In afara lucrurilor pe care anumiti oameni le fac in gospodarie: sa sape, sa puna o brazda, sa planteze un pom si sa-l varuiasca, sa gateasca si sa faca ordine in casa si la bucatarie, bine este ca fiecare om sa aiba o meserie de rezerva fiindca nu se stie in viata. Nu te crampona ca esti absolvent de studii superioare si ca ai un post aparent garantat pana la pensie, fiindca pot aparea urmatoarele situatii dramatice, in care ai nevoie de planul B:
1. Esti medic cu vechime, dar comiti o eroare medicala regretabila si pierzi dreptul de a profesa. Cum iti castigi bucata de paine? Inscrie-te acum la unul dintre cursurile disponibile pe site-ul Cursuriautorizate.eu! Sa zicem ca munca fizica nu este pentru tine! Ai la dispozitie cursurile de: arhivar (te ajuta si sa pui la punct actele pacientilor), formator, manager proiect sau cursurile de limbi straine, daca ai inclinatii si poti trai din meditatii si traduceri.

Omul zilelor noastre se reinventeaza permanent
2. Esti profesor titular, cu gradul I, vechime in invatamant si ai impresia ca pana la pensie ai postul asigurat. Se desfiinteaza scoala fiindca a scazut alarmant numarul de copii si esti nevoit sa faci naveta la o scoala aflata la celalalt capat al judetului. Ce faci daca „nu stii sa faci altceva” util din care sa castigi bani? Stiu ca ai invatat sa ajungi aici fiindca nu-ti place munca fizica si nici nu esti rezistent sa o prestezi, dar un curs de Expert Achizitii Publice sau Inspector Resurse Umane puteai sa faci! Nu exista scuza in cazul tau, fiindca esti un intelectual care a citit mult, iar daca predai literatura le vorbesti elevilor despre experienta lui Victor Petrini, protagonistul romanului Cel mai iubit dintre pamanteni, scris de Marin Preda. Cine s-ar astepta ca un profesor universitar de prestigiu sa ajunga sa lucreze cu echipa de deratizare a orasului? In realitate, dictatura a inlaturat intelectualii de valoare din posturile pe care le ocupau pe merit lasandu-i de multe ori muritori de foame.
3. Esti putred de bogat, singurul mostenitor al familiei tale si consideri ca nu poti consuma intr-o viata ce au strans toti pentru tine. Nu ai muncit in viata ta si crezi ca „este sub demnitatea ta” sa lucrezi. Din pacate am mai auzit teorii de genul „Nu este munca de mine!” Este bine sa stii ca si familiile imperiale au fost nevoite sa fuga, sa-si paraseasca tara si averea si mai tarziu serveau sau cantau prin localuri. Soarta omului este schimbatoare, astazi esti sus, maine jos, trebuie sa fii pregatit pentru orice.
Indiferent de situatia financiara, cursul de perfectionare reprezinta investitia in viitorul tau si marja de siguranta care iti permite sa te adaptezi oricarei situatii. Nu sta pe ganduri si profita de faptul ca poti achita si in rate taxele. Fii omul timpurilor pe care le traiesti si reinventeaza-te sa iti fie usor in viata!

S-ar putea să-ți placă și

Transmite-mi un Mesaj !

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bună!

Fă clic pe unul dintre reprezentanții noștri de mai jos pentru a discuta pe Telegram sau trimite-ne un e-mail la admin@andreea-ivan.ro

Trimite mesajul!
%d blogeri au apreciat: