Povestea mea

12039288_1054620397882173_6996989078743824357_nMă numesc Andreea,

Povestea mea începe în data de 30 noiembrie 1986, m-am născut cu o problemă gravă de sănătate, sufăr de tetrapareză spastică. În copilărie mi-am petrecut mult timp prin spitale unde am făcut operații și tratament de recuperare. Mă deplasez doar cu ajutorul unui căruț electric.

Nu m-am putut duce la școală din cauza acestei boli, deși mi-aş fi dorit mult să mă duc la școală ca toți copii. Acest lucru nu m-a împiedicat însă să învăț singură să citesc, să scriu şi să utilizez calculatorul.

Aş putea spune că internetul e singura mea cale de a cunoaște lumea, de a comunica cu alte persoane şi de a îmi face numeroși prieteni. Nu- mi pot imagina viața fără minunăția asta de internet.

De mică am adorat lectura. Îmi plăcea atât de mult să citesc încât stăteam ore întregi lecturând. Printre scriitorii mei preferați se numără Paolo Coelho, Liviu Rebreanu şi Mircea Eliade.

Cartea care mi-a plăcut cel mai mult a fost Alchimistul pentru ca m-am regăsit în personajul Santiago, deoarece povestea lui Santiago este un etern îndemn de a ne urma visele şi de a ne asculta inima. Sper ca şi visul meu de a nu mai depinde de un simplu căruţ şi de cei din jurul meu să devină realitate într-o bună zi, așa cum a reușit acest personaj să-şi îndeplinească visul.

În blogosfera românească am intrat din joacă. Mi s-a întâmplat să am norocul de câteva persoane care să mă încurajeze şi să mă împingă de la spate să zic aşa, fiindcă altfel nu cred ca aş fi avut curajul şi nici habar n-aveam despre ce aş fi putut eu scrie pe un blog., însă mi-am luat inima în dinţi cum s-ar spune şi m-am hotărât să încerc.

Aşa că în Aprilie 2009 am scris primul meu articol pe blog personal în care scrisesem câteva lucruri despre mine. A fost greu când l-am scris pentru că tot mi se părea că nu mă exprim bine şi că nu mai am nimic de spus după câteva rânduri. Însă cu încurajările acelor persoane, mai continuam să scriu. Iar la finalul acelui articol, am rămas intr-un fel surprinsă de câte lucruri am reuşit să scriu.

Când l-am postat pe blog, am fost uimită şi bucuroasă atunci când am citit primul comentariu. Şi asta mi-a dat mai multă încredere şi curaj de a continua să scriu alte articole. Cu timpul mi-am dat seama că am găsit locul potrivit unde pot să mă exprim liber chiar şi cu riscul de a fi criticată.

Din totdeauna mi-am dorit ca ceilalți să mă cunoască mult mai profund, să mă cunoască aşa cum sunt eu cu adevărat. În fiecare articol , prin ceea ce scriu încerc să le arăt celorlalţi cum sunt şi în acelaşi timp simt că mă descopăr chiar pe mine însumi..

Cea mai mare dorinţa mi s-a îndeplinit tocmai pentru ca am scris pur şi simplu despre ea pe blog , aceasta a fost de a face şcoală, iar în anul următor adică în 2010 m-am înscris la școală . În tot acest timp am observat că prin intermediul blogului pot cunoaşte o anumită categorie de oameni frumoși, care pe o alta cale n-aş avea această ocazie. Şi acest lucru mă bucură foarte mult.

Inițial am scris pe o platformă gratuită, între timp am evoluat şi îmi doream să am propriu meu site. Dar știam că pentru a avea domeniu propriu, trebuie să am și bani ca să-l plătesc.

Și din nou o prietenă bună, mi-a spus că aș putea face ceva bănuți din pasiunea mea pentru scris. Cu pași timizi am început să scriu și articole pentru care să fiu plătită. Astfel nu numai că mi-am îndeplinit visul de a-mi cumpăra domeniu și avea propriul site ci am descoperit că pot câștiga bani prin munca mea.

Ceea ce cu ani în urmă pentru mine ca persoană cu dizabilitâți, acest lucru mi se părea aproape imposibil de îndeplinit. Acest lucru m-a făcut să cred tot mai mult în citatul de Paulo Coelho.

”Când îți dorești ceva cu adevărat, tot universul conspiră pentru îndeplinirea visului tău.”

10 comments on “Povestea mea

 1. MORT

  De aia suntem noi aici 🙂 sa te ajutam cu ce se poate: un click, un LIKE, un SHARE, un Google+, un comment si lista poate continua !!!

 2. kewathu

  Da-i inainte! Nu te da batuta!
  Blogul iti va aduce multi prieteni. Ramai sincera cu tine si cu cei care te citesc pentru ca acestia sa fie de calitate 🙂

  1. Deea

   Multumesc ! Asa am sa fac, nu o sa ma dau batuta ! Voi scrie cu toata sinceritatea mea pe acest blog. Iti multumesc si te mai astept in acest mic univers al meu. 🙂

 3. Alex Popa

  Bună, Andreea!
  Numele meu este Alex Popa și am cam aceeași ”problemă” ca tine, tetra..
  Găsesc blogul tău, ca fiind cel puțin interesant și cred că ne-am putea ajuta reciproc.
  Îți ofer un schimb de link-uri, eu dețin http://www.alex-popa.ro și mă ofer să afișez un link permanent pe blogul meu, dacă și tu faci același lucru pentru mine.
  Dacă ești interesată de această propunere, îmi poți trimite un mesaj la mine pe blog, din pagina de contact.
  Take care!

Leave a reply

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Termeni si conditii

 1. Acceptul conditiilor de folosire

Andreea-ivan.ro este un blog fondat, administrat si actualizat de Andreea Ivan.

Folosirea acestui blog este gratuita, sub rezerva respectarii de catre vizitatori a acestor termeni si conditii. Ca vizitator si, deci, utilizator al blog-ului andreea-ivan.ro sunteti de acord sa respectati aceste reguli.

Andreea Ivan isi rezerva dreptul de a modifica in orice moment blogul  andreea-ivan.ro sau poate suspenda functionarea acestuia cu sau fara o instiintare prealabila.

Regulile de utilizare a blogului andreea-ivan.ro pot fi modificate in orice moment, fara o anuntare prealabila a utilizatorilor. Intrucat aceste reguli sunt oricand accesibile pe blog, voua va revine responsabilitatea sa le cunoasteti si sa le respectati.  Andreea Ivan isi rezerva dreptul de a stabili reguli suplimentare ale blogului care vor fi considerate parte integranta a conditiilor generale de folosire a blogului andreea-ivan.ro
Aceste reguli statueaza modul de folosire de catre utilizatori a blogului andreea-ivan.ro, iar relatiile sau eventualele probleme ce pot aparea sunt guvernate de legi aplicabile in Romania.

 1. Dreptul de proprietate

Articolele (texte+imagini in cadrul carora nu se specifica altfel) publicate de Andreea Ivan se afla sub protectia legilor privind drepturile de proprietate intelectuala (Legea nr. 8 din 14.03.1996 publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 60 din 26.03.1996). Reproducerea oricarui material scris sau ilustrativ din aceste articole este categoric interzisa in lipsa consimtamantului autorului.

Informatiile cuprinse in articolele publicate de Andreea Ivan sunt protejate de legile privind drepturile de proprietate intelectuala. Vizitatorii blogului andreea-ivan.ro nu au dreptul sa preia, vanda, reproduca sau sa distribuie materiale provenind din blogul andreea-ivan.ro

Pentru nerespectarea acestor reguli de catre unii vizitatori sau abonati la andreea-ivan.ro, imi rezerv dreptul de a refuza accesul acelor vizitatori pe acest blog.

 1. Dreptul bunului simt

Utilizatorii (vizitatorii) pot comenta pe acest blog in limita bunului simt. Nu agreez cenzura, dar imi rezerv dreptul de a sterge acele comentarii injurioase, rasiste sau care aduc atingere unei alte persoane. Combateti ideea, nu persoana! De asemenea, nu agreez linkurile de publicitate din cadrul comentariilor. Pentru publicitate de orice fel ma puteti contacta la adresa de e-mail din pagina de contact. Imi rezerv dreptul de a sterge comentariile care contin linkuri de publicitate catre alte produse/servicii.

 1. Acest blog colecteaza si prelucreaza date personale. Ce, cum si in ce scop aflati din pagina Politica de confidentialitate. Aveti la dispozitie si Politica Cookies.

 

Pentru utilizarea acestui blog este necesara citirea si acceptarea acestor reguli in totalitatea lor.

Vizitarea in continuare a acestui blog presupune ca intelegeti, sunteti de acord si ati acceptat termenii si conditiile din aceasta pagina.

Loading...