Andreea Ivan

Andreea IvanMă numesc Andreea,

Povestea mea începe în data de 30 noiembrie 1986, m-am născut cu o problemă gravă de sănătate, sufăr de tetrapareză spastică. În copilărie mi-am petrecut mult timp prin spitale unde am făcut operații și tratament de recuperare. Mă deplasez doar cu ajutorul unui căruț electric.

Nu m-am putut duce la școală din cauza acestei boli, deși mi-aş fi dorit mult să mă duc la școală ca toți copii. Acest lucru nu m-a împiedicat însă să învăț singură să citesc, să scriu şi să utilizez calculatorul.

Aş putea spune că internetul e singura mea cale de a cunoaște lumea, de a comunica cu alte persoane şi de a îmi face numeroși prieteni. Nu- mi pot imagina viața fără minunăția asta de internet.

De mică am adorat lectura. Îmi plăcea atât de mult să citesc încât stăteam ore întregi lecturând. Printre scriitorii mei preferați se numără Paolo Coelho, Liviu Rebreanu şi Mircea Eliade.

Cartea care mi-a plăcut cel mai mult a fost Alchimistul pentru ca m-am regăsit în personajul Santiago, deoarece povestea lui Santiago este un etern îndemn de a ne urma visele şi de a ne asculta inima. Sper ca şi visul meu de a nu mai depinde de un simplu căruţ şi de cei din jurul meu să devină realitate într-o bună zi, așa cum a reușit acest personaj să-şi îndeplinească visul.

În blogosfera românească am intrat din joacă. Mi s-a întâmplat să am norocul de câteva persoane care să mă încurajeze şi să mă împingă de la spate să zic aşa, fiindcă altfel nu cred ca aş fi avut curajul şi nici habar n-aveam despre ce aş fi putut eu scrie pe un blog., însă mi-am luat inima în dinţi cum s-ar spune şi m-am hotărât să încerc.

Aşa că în Aprilie 2009 am scris primul meu articol pe blog personal în care scrisesem câteva lucruri despre mine. A fost greu când l-am scris pentru că tot mi se părea că nu mă exprim bine şi că nu mai am nimic de spus după câteva rânduri. Însă cu încurajările acelor persoane, mai continuam să scriu. Iar la finalul acelui articol, am rămas intr-un fel surprinsă de câte lucruri am reuşit să scriu.

Când l-am postat pe blog, am fost uimită şi bucuroasă atunci când am citit primul comentariu. Şi asta mi-a dat mai multă încredere şi curaj de a continua să scriu alte articole. Cu timpul mi-am dat seama că am găsit locul potrivit unde pot să mă exprim liber chiar şi cu riscul de a fi criticată.

Din totdeauna mi-am dorit ca ceilalți să mă cunoască mult mai profund, să mă cunoască aşa cum sunt eu cu adevărat. În fiecare articol , prin ceea ce scriu încerc să le arăt celorlalţi cum sunt şi în acelaşi timp simt că mă descopăr chiar pe mine însumi..

Cea mai mare dorinţa mi s-a îndeplinit tocmai pentru ca am scris pur şi simplu despre ea pe blog , aceasta a fost de a face şcoală, iar în anul următor adică în 2010 m-am înscris la școală . În tot acest timp am observat că prin intermediul blogului pot cunoaşte o anumită categorie de oameni frumoși, care pe o alta cale n-aş avea această ocazie. Şi acest lucru mă bucură foarte mult.

Inițial am scris pe o platformă gratuită, între timp am evoluat şi îmi doream să am propriu meu site. Dar știam că pentru a avea domeniu propriu, trebuie să am și bani ca să-l plătesc.

Și din nou o prietenă bună, mi-a spus că aș putea face ceva bănuți din pasiunea mea pentru scris. Cu pași timizi am început să scriu și articole pentru care să fiu plătită. Astfel nu numai că mi-am îndeplinit visul de a-mi cumpăra domeniu și avea propriul site ci am descoperit că pot câștiga bani prin munca mea.

Ceea ce cu ani în urmă pentru mine ca persoană cu dizabilitâți, acest lucru mi se părea aproape imposibil de îndeplinit. Acest lucru m-a făcut să cred tot mai mult în citatul de Paulo Coelho.

”Când îți dorești ceva cu adevărat, tot universul conspiră pentru îndeplinirea visului tău.”

12 comentarii

 1. Da-i inainte! Nu te da batuta!
  Blogul iti va aduce multi prieteni. Ramai sincera cu tine si cu cei care te citesc pentru ca acestia sa fie de calitate 🙂

  1. Multumesc ! Asa am sa fac, nu o sa ma dau batuta ! Voi scrie cu toata sinceritatea mea pe acest blog. Iti multumesc si te mai astept in acest mic univers al meu. 🙂

 2. Bună, Andreea!
  Numele meu este Alex Popa și am cam aceeași ”problemă” ca tine, tetra..
  Găsesc blogul tău, ca fiind cel puțin interesant și cred că ne-am putea ajuta reciproc.
  Îți ofer un schimb de link-uri, eu dețin http://www.alex-popa.ro și mă ofer să afișez un link permanent pe blogul meu, dacă și tu faci același lucru pentru mine.
  Dacă ești interesată de această propunere, îmi poți trimite un mesaj la mine pe blog, din pagina de contact.
  Take care!

Transmite-mi un Mesaj !

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bună!

Fă clic pe unul dintre reprezentanții noștri de mai jos pentru a discuta pe Telegram sau trimite-ne un e-mail la admin@andreea-ivan.ro

Trimite mesajul!