Procedura de inhalosedare la copii
Până acum puțin timp habar n-aveam că la noi în țară se poate face inhalosedare copii la Clinica Triden. Acest lucru e bucurător după părerea mea pentru că sunt mulți copii cărora le este frică de dentist.

Chiar  și unii oameni maturi au teama aceasta de a se duce la un stomatolog. Trebuie să recunosc că eu mă număr printre ei.

Pentru cei care nu știu ce înseamnă un asemenea procedeu, am să vă explic pe scurt.  Inhalosedarea este o metodă sigură și eficientă de a transforma teama de tratamentul stomatologic într-o stare euforică, „de bine”, relaxantă. Aceasta aduce automat si o bună comunicare cu medicul.

Marele avantaj al acestei sedări, este acela ca pacientul rămâne conștient.  Revenirea la starea inițiala a acestuia se face în numai câteva secunde după întreruperea protoxidului de azot( gaz ilariant). Astfel pacientul putând să-și reia activitățile cotidiene, nefiindu -i afectate capacitatea de coordonare sau concentrare.

Am aflat despre acest procedeu de la o prietenă care are copil căruia îi este foarte teama de dentist.  De câte ori copilul ei făcea carie la vreun dinte, pe ea o apuca groază. Aceasta a găsit întâmplător aici informații despre inhalosedare. Când a citit acel articol, s-a bucurat foarte mult.

Apoi a dat de Clinica stomatologica Triden din București care oferă această procedură pacienților. Așa că și-a programat imediat copilul la stomatolog. Prietena mea mi-a mărturisit că de cum a intrat cu copilul său  în  clinică i-a făcut o impresie bună.

Se putea observa că este o clinică modernă, cu tehnologie performantă.

Mi-a dezvăluit că medicii au specializări exacte și, lucrând doar în zona în care pacientul are nevoie, sunt la curent cu cele mai noi și eficiente metode de tratament, studii și descoperiri medicale. Mi-a mai spus că acolo e un medic care se ocupă de consultație și află exact ce tip de tratament este necesar. Prin urmare el redirecționează pacientul către medicul cu specializarea respectivă.

Copilul ei a beneficiat de inhalosedare și a stat foarte liniștit pe tot parcursul ședinței.  Prietenei mele i s-a părut prețul  puțin cam costisitor, dar a meritat.

Acum depinde de bugetul fiecăruia.

S-ar putea să-ți placă și

3 comentarii

Transmite-mi un Mesaj !

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bună!

Fă clic pe unul dintre reprezentanții noștri de mai jos pentru a discuta pe Telegram sau trimite-ne un e-mail la admin@andreea-ivan.ro

Trimite mesajul!