Reguli de bună purtare la interviu

Se spune ca Ardealul ar fi fruntea țării. Adevărul este că există diferențe destul de mari atât de mentalitate, cât și de comportament, între cei care locuiesc în centrul țării, față de cei care locuiesc în sudul sau în nordul României.

Chiar și când căutați locuri de munca in Cluj, va trebui să abordați strategii diferite decât dacă ați căuta în zona de câmpie. Oamenii sunt diferiți, job-urile sunt diferite și la fel și așteptările angajatorilor.
Dacă CV-ul dumneavoastră a fost selectat și ați fost chemați la un interviu, va trebui să acordați destul de multă seriozitate și atenție acestui fapt, deoarece interviul nu este mereu echivalent cu semnarea unui contract. Este pur și simplu o noua testare la care potențialul angajator vă supune. Este foarte important să aveți o ținută decentă și un comportament adecvat în timpul interviului, dacă doriți să treceți cu bine și de această probă.
Este indicat să acordați atenție limbajului corporal și non verbal, atât al dumneavoastră cât și pe cel al persoanei care conduce interviul. Trebuie să aveți o postură decentă atunci când stați așezați pe scaun și să evitați statul picior peste picior sau împreunatul mâinilor. De asemenea, se recomandă să vă priviți mereu interlocutorul în ochi și să zâmbiți discret.
Limbajul pe care-l abordați în timpul interviului trebuie să fie decent, colocvial și lipsit de expresii argotice sau de jargon. Se recomandă să răspundeți cât mai elocvent întrebărilor care vi se adresează, indiferent dacă acestea vizează experiența dumneavoastră de muncă sau pregătirea profesională pe care o aveți.
Un alt aspect, destul de important, de care este bine să țineți cont, este felul în care vorbiți de fostul sau foștii angajatori. Chiar dacă plecarea dumneavoastră de la vechiul loc de muncă s-a datorat unor evenimente nu tocmai plăcute, este indicat să nu îi vorbiți de rău pe foștii șefi. Decența dumneavoastră va fi apreciată dacă veți reuși să adoptați o atitudine neutru binevoitoare și eventual să evitați să intrați în amănunte.
Dacă doriți să vă găsiți locuri de muncă în centrul țării, în Ardeal sau căutați locuri de munca in Brasov, cele mai bune oferte vă așteaptă pe site-ul infomunca.ro.

Salvează

S-ar putea să-ți placă și

Transmite-mi un Mesaj !

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bună!

Fă clic pe unul dintre reprezentanții noștri de mai jos pentru a discuta pe Telegram sau trimite-ne un e-mail la admin@andreea-ivan.ro

Trimite mesajul!