Vrei sa-ti deschizi o cafenea? Iata ce trebuie sa stii! In Romania, antreprenoriatul este in voga. Din ce in ce mai multi tineri vor sa inceapa o afacere pe cont propriu si se pare ca majoritatea conceptelor de business au legatura cu deschiderea unui bar, a unui restaurant sau a unei cafenele.

Sa zicem ca te-ai decis deja ca vrei sa deschizi o cafenea in Capitala. Ai un plan concret sau poti spune ca inca ai nelamuriri in aceasta privinta?

Noi ti-am pregatit o lista de idei pe care sa le iei in considerare daca vrei sa-ti deschizi o cafenea pe cont propriu:

  • Alege o locatie potrivita. In primul rand, trebuie sa decizi in ce zona vrei sa fie amplasata viitoarea ta cafenea. Ia in considerare faptul ca aceasta este o decizie strategica, ce poate determina profitabilitatea afacerii in timp. Totodata, va trebui sa-ti aliniezi produsele si serviciile la strategia de brand. De pilda, daca vrei sa-ti deschizi o cafenea in centru, chiriile sunt destul de mari, iar tu vei fi nevoit sa vinzi produse la suprapret pentru a te putea sustine financiar. Exista si posibilitatea de a construi cafeneaua de la zero, exact asa cum ti-ai imaginat-o. Pentru asta vei avea nevoie de un buget mai mare, dar si de un certificat urbanism, care atesta ca ai dreptul sa construiesti o cladire pe spatiul respectiv.
  • Alege un design si amenajeaza spatiul. Urmatorul pas este sa stabilesti tematica si design-ul cafenelei, dupa care poti continua cu amenajarea spatiului. Daca iti doresti o cafenea boema si retro, apeleaza la obiecte decorative care sa scoata in evidenta tematica. Inainte de amenajare si decor, trebuie insa sa te concentrezi pe renovarea spatiului. Pune la punct toate detaliile legate de instalatiile termice, electrice si sanitare, solicita vidanjare pe GreenGlobal.ro si instaleaza un sistem antiefractie. Odata ce ai pus la punct toate lucrurile acestea si te asiguri ca spatiul este functional in totalitate, poti fi sigur ca viitorii clienti se vor simti confortabil in locatie.
  • Atmosfera conteaza! Ceea ce face diferenta dintre doua sau mai multe cafenele asemanatoare, care vand aceleasi produse, la preturi similare, este atmosfera si gradul de satisfactie al clientilor. Tocmai pentru ca mai exista X cafenele exact ca a ta in Bucuresti, este timpul sa te gandesti la un beneficiu extra pe baza caruia sa poti construi un brand, o poveste care sa atraga cat mai multi clienti. Poti incepe prin a investi in atmosfera din cafenea. Mizeaza pe confortul si starea de bine a clientilor si amenajeaza spatiul in consecinta. Intra pe https://www.rombiz.ro/televizoare/ si achizitioneaza un televizor modern, cu plasma, gaseste o solutie inovativa pentru a prelua comenzile clientilor, cum ar fi utilizarea unor pagere, asigura Wi-Fi gratuit in locatie, ofera-le clientilor posibilitatea de a schimba singuri melodiile care rasuna in cafenea, organizeaza seri de karaoke si asa mai departe. Crede-ne, astmosfera CHIAR conteaza, iar diferenta va deveni notabila atunci cand vei calcula profitul afacerii.
  • Calitatea si diversitatea produselor ar trebui sa fie o prioritate pentru tine si bunastarea afacerii tale. Iti recomandam sa mergi pe o nisa si sa te specializezi pe aceasta. Spre exemplu, poti vinde doar sortimente de cafea provenite din regiunile exotice ale lumii, iar acesta sa fie punctul tau forte. Incearca sa eviti produsele comune, pe care oamenii le gasesc si la tonomatul de cafea din colt de strada. Alege o directie diferita in care sa-ti dezvolti afacerea. Vinde produse unice, ofera-le clientilor tai posibilitatea de a experiementa noi arome si de a se simti diferit la tine in locatie.

Prin unicitatea produselor oferite,  calitatea serviciilor si prin crearea unei atmosfere confortabile si atractive, vei reusi sa atragi clienti, pe care apoi sa-i fidelizezi si sa cresti profitabilitatea afacerii intr-un interval scurt de timp. Mult succes!

S-ar putea să-ți placă și

Transmite-mi un Mesaj !

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bună!

Fă clic pe unul dintre reprezentanții noștri de mai jos pentru a discuta pe Telegram sau trimite-ne un e-mail la admin@andreea-ivan.ro

Trimite mesajul!