pompe funebre Bucuresti

Trecerea unei persoane dragi in nefiinta reprezinta un eveniment cutremurator care ar putea dezorienta chiar si cea mai puternica persoana. Atat incarcatura emotionala, cat si grijile pe care trebuie sa le avem cu privire la detaliile de organizare a inmormantarii si a tuturor ritualurilor specifice sunt destul de impovaratoare pentru familia sau persoana in cauza.

Unul din ritualurile care pot parea destul de complicate este legat de obiceiul prin care ii este cinstita amintirea defunctului, comemorarea, purtand numele de parastas. Acest eveniment are o importanta deosebita in lumea crestina, semnificatia lui venind din cuvantul grecesc ”Paristemi” care se traduce ca ”a fi aproape de cineva”.

Respectarea tuturor etapelor si oranduielilor bisericesti poate fi o misiune foarte grea pentru o persoana lipsita de experienta in astfel de evenimente, indicat fiind pe aceasta cale sa apelezi la o firma de pompe funebre Bucuresti sau din orice alt oras care iti este mai aproape. Aceasta va raspunde cu promptitudine cerintelor tale, fiindu-ti asigurat un pachet de servicii de calitate care sa puncteze fiecare detaliu ce tine de aceasta parte.

Parastasul presupune ca familia celui trecut in nefiinta sa ii cheme la masa pe cei care au luat parte la ceremonia de inmormantare, respectiv, rude, prieteni, cunoscuti si pe cei care au participat la pregatirile de inhumare. Aceasta pomenire are loc la 3 zile de la deces, data ce coincide cu slujba de inmormantare si aminteste, totodata de invierea din morti a Mantuitorului Hristos in ce-a de a treia zi.

Care sunt celelalte date de pomenire individuala a celor trecuti in nefiinta?

  • La 9 zile dupa trecerea in vesnicie, in amintirea celui de-al 9-lea ceas, ceas in care Domnul a fagaduit talharului din dreapta viata vesnica la cele bune, pe care ne rugam sa o mosteneasca si cel plecat de pe acest pamant;
  • La 40 de zile care are ca scop amintirea Inaltarii la Cer a Mantuitorului;
  • La 3 luni, 6 luni si 9 luni de la deces, in cinstea Sfintei Treimi;
  • La 1 an de la trecerea in nefiinta, pastrand exemplul vechilor crestini care praznuiau Ziua Mortii Martirilor si a sfintilor din an, ca zi de nastere pentru viata de dincolo;
  • In fiecare an, timp de 7 ani de la deces, acest numar fiind ales pentru a evoca cele 7 zile de facere a lumii.

Desi datele sunt importante a fi respectate ca atare, conform dogmelor ortodoxe, exista cateva zile din an in care nici pomenirea individuala si nici cea colectiva nu se poate realiza.

  • Duminica – in nicio Duminica de peste an nu poate avea loc parastasul pentru ca aminteste de ziua Invierii, fiind numita, astfel zi de bucurie si nu de intristare;
  • In cele dousprezece zile dintre nasterea Domnului si Botezul;
  • Din sambata Floriilor pana in Duminica Tomii;
  • In timpul Postului Mare;
  • De la lasatul secului de carne pana la sambata intai din Postul Mare care poarta denumirea si de sambata Sf. Teodor.

Pentru a nu avea grija tuturor acestor detalii si multe altele ce survin inainte de inmormantare, pe parcursul acestia, dar si ulterior, se recomanda apelarea cu incredere la o firma specializata de pompe funebre. Experienta si profesionalismul le recomanda pentru a gestiona corespunzator acest eveniment.

 

S-ar putea să-ți placă și

Transmite-mi un Mesaj !

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bună!

Fă clic pe unul dintre reprezentanții noștri de mai jos pentru a discuta pe Telegram sau trimite-ne un e-mail la admin@andreea-ivan.ro

Trimite mesajul!