De-abia așteptam să apară în cinematografe filmul Where The Crawdads Sing. Așa  c-am dat fuga în cel mai apropiat cinema, pentru a-l vedea. Este o ecranizare după romanul Acolo unde cântă racii scris de  Delia Ownes, pe care l-am citit acum câțiva ani și al cărui recenzie o puteți găsi pe blog.

Where The Crawdads Sing  e o dramă plină de mister. Cadrele m-au adus în mijlocul unei mlaștini din California de Nord prin anii ’50. Peisajul încadrează perfect o splendidă natură. Apoi am făcut cunoștință cu Kya (Jojo Regina), o fetiță de 6 ani care locuiește împreună familia, într-o căsuță.

Liniștea naturii și copilăria fetiței este stricată de un tată violent. O violență pe care o revarsă asupra familiei. Prima care pleacă a fost mama ei, după care cele două surori și fratele. Tatăl a rămas cu micuța Kya puțin timp și a dispărut și el.

Fetița este nevoită să învețe să se descurce singură ca să trăiască. Vietățile din mlaștină i-au devenit familie. Kya (Daisy Edgar-Jones) crește și se transformă într-o adolescentă frumoasă. Însă pentru că nu fusese niciodată la școală, nu știa să citească și să scrie. Locuitorii orașului râdeau de ea și o ocoleau. O numeau Fata din mlaștină.

Începe să o viziteze Tate (Taylor John Smith). Acesta e un prieten din copilărie cu care se intersecta când se plimba cu barca pe lac. Simțindu-se vinovat de moarte mamei lui, vede în Kya o prietenă care-l înțelege. Se ocupă de educația ei. Îi aduce cărți și o învață să citească și să scrie. Cu toate că are sentimente pentru ea, Tate păstrează distanța fiindcă știa că urma să plece la universitate.

Where The Crawdads Sing

Kya se simte din nou părăsită, după plecarea lui și își revine cu greu. Ea face o pasiune pentru biologia vietăților și începe să scrie cărți.  La un moment întâlnește un băiat din oraș, pe nume Chase și cu care are o relație. După o vreme își dă seama că acesta a vrut doar să-și bată joc de ea. Polițiștii îl găsesc mort în mlaștină, iar Kya e acuzată de moartea  lui.

Va fi Kya condamnată de moartea lui Chase? Tate se va mai întoarce la ea? Fata din mlaștină va mai afla vreodată ce s-a întâmplat cu ceilalți membrii familiei?

Nu vă spun mai multe. Vizionați filmul și veți avea parte de o continuare imprevizibilă,

Where The Crawdads Sing e un film care poate multora li se pare prea trist și plictisitor. Este însă o realitate dură pe care o trăiesc mulți.E o poveste profundă despre emoții, sentimente și  rănile abandonului, despre un om lipsit de foarte multe lucruri, dar care reușește să găsească modalități de a se descurca. De asemenea, scoate în evidență superficialitatea acelora care au bani și totul pe tavă. Transmite multe mesaje, printre care, cel mai important, acela de a ne gândi că orice ființă are suflet și trebuie să avem grijă să nu o rănim în mod gratuit.

Actorii joacă bine, reușesc să transmită emoții și te fac să urmărești filmul cu nerăbdare până la final.

Vizionare plăcută!

S-ar putea să-ți placă și

Transmite-mi un Mesaj !

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bună!

Fă clic pe unul dintre reprezentanții noștri de mai jos pentru a discuta pe Telegram sau trimite-ne un e-mail la admin@andreea-ivan.ro

Trimite mesajul!
%d blogeri au apreciat: