Cold Case      Îmi plac foarte mult serialele, mai ales cele realizate după fapte reale sau cu întâmplări care ar putea apărea în viaţa oricui. În acest articol m-am gândit să vă prezint unul dintre serialele care m-a cucerit, ținându-mă în suspans cu fiecare episod în parte.

Acest serial se numeşte: Cold Case (2003-2010), e un serial de gen: polițist, dramă. Scenariul serialului m-a atras foarte mult deoarece sunt prezentate cazuri de crimă vechi nerezolvate, într-un fel aparte. Chiar daca peste o crimă trec zeci de ani, totuși iese la iveala   fiecare detaliu ce a curmat moartea victimei. Personajele implicate într-un caz sunt prezentate cum erau când s-a întâmplat crima , dar şi cum sunt în prezent când se reanalizează de către o echipă de detectivi în detaliu cum a murit victima.

Totul începe când familia sau o cunoştinţă a victimei găsește un indiciu că crima ar putea fi investigată din nou şi se hotărăşte să meargă la poliţie să anunțe că au această nouă dovadă. Atunci detectivii încep să-şi facă datoria căutându-i pe toți cei care a luat contact cu victima. Acești martori sunt prezentați cum erau în trecut şi cum sunt când se investighează din nou crima.

În timp ce detectivii interoghează suspecţii, se arată secvenţele din amintirile lor. Acele relatări sunt atât de bine descrise prin: peisaje, designerul caselor, stilurile de îmbrăcăminte cât şi prin melodiile sonore exact din acele vremuri. Toate aceste amânunte chiar te fac să simți că trecutul învie

Pe lângă aceste cazuri care sunt pline de mister şi m-au ţinut cu sufletul la gură până la finalul fiecărui episod. Mi-au plăcut detectivii ce investighează cazurile fiindcă se implica şi emoțional în rezolvarea acestora. Nu de puține ori am văzut o lacrimă furişându-se într-un colţ de ochi .

Mi-a plăcut cum şi-au jucat rolurile fiecare actor din serial, într-un fel foarte convingător. Cel mai mult am adorat-o pe Lily, personajul principal al serialului.

Lily Rush (Kathryn Morris) , a fost prima femeie detectiv din departamentul omucideri al poliţiei din Philadelphia, Lily e inteligentă şi ambițioasă, ea îşi descoperă adevărata menire în momentul când este desemnată să se ocupe de vechi cazuri de crimă, care nu au fost niciodată soluționate.

Pe Lily am descoperit-o treptat. La început mi se părea că e o femeie dură, , sigură pe ea, căruia nu-i lipsește nimic în viața. Dar în ciuda acestor aparenţe, am văzut de a lungul serialului ca este e o femeie cu sufletul rânit. Sufletul ei ascunde multe dezamăgiri pe care îi le-a provocat cei din jur de-a lungul vieţii. Cu fiecare episod începeam să înţeleg de ce se implica atât de mult emoţional. Şi făcea asta fiindcă înţelegea cel mai bine ce înseamnă durerea sufletească.

Au fost momente în care m-am identificat foarte mult cu personajul Lily Rush, m-am simţit că privesc într-o oglindă al sufletului. în timp ce se ocupa cu rezolvarea unui caz in mintea eroinei filmului serial se petrece ceva. Amintirile urâte din trecut ei ii revine în cap ş asta o face să simtă anumite sentimente pentru cazul la care lucrează.

De altfel pe parcursul serialului am descoperit că fiecare detectiv acestei echipe, a avut parte în viaţa lui personală de o dramă. Iar aceste drame nu-i trăgea în jos ci din contră îi făcea mai puternici, îi ajuta să descopere criminalii şi să rezolve cazurile cu succes.

E unu dintre serialele din care am avut multe lucruri de învăţat, chiar dacă cazurile arată cât sânge rece pot avea unii oameni. Însă mi se pare mult mai profund în comparație cu ce se dă la TV la știrile de la ora 17:00…

Ca să vă convingeţi cât de superb e acest serial şi că merită să-l vizionaţi, vă las să urmăriţi mai jos trailer-ul serialului. Vizionare plăcută !

Salvează

3 comentarii

  1. Pare interesant desi nu e un gen care sa ma atraga. Daca ai timp si vrei sa incerci si altceva iti recomand Prison Break – mai de barbati asa, adevarat 🙂 -, Breaking Bad sau Deadwood. Sunt interesante.

    Iar ca un artistic foarte frumos -chiar- te rog sa urmaresti “What the day owes the night”. Un film frantuzesc tare frumos. Are si poveste de dragoste acolo deci e ok :). Titlul in franceza este “Ce que le jour doit a la nuit” – asta asa, ca sa-l “gasesti” mai usor.

Transmite-mi un Mesaj !

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bună!

Fă clic pe unul dintre reprezentanții noștri de mai jos pentru a discuta pe Telegram sau trimite-ne un e-mail la admin@andreea-ivan.ro

Trimite mesajul!
%d