Tehnologie

Cum sa alegi cea mai buna cabina sablare pentru afacerea ta?

Efectuarea lucrarilor complexe si rapide de sablare se realizeaza cu ajutorul unor cabine de sablare, motiv pentru care, daca activezi intr-un domeniu industrial unde aceasta operatiune este esentiala, trebuie sa alegi un model de cabina pentru sablare potrivit pentru necesitatile tale.

Pe piata sunt disponibile numeroase modele de cabina sablare insa nu toate pot sa iti indeplineasca nevoile si cerintele tehnice. Cabinele de sablare sunt foarte utile pentru numeroase tipuri de operatiuni de sablare, durificare, curatare rugina si indepartare straturi vechi de vopsea, finisare, matuire si debavurare piese. Pentru a putea alege o cabina sablare in mod corespunzator este necesar sa se tina cont de o serie de factori precum:

Dimensiunea cabinei de sablare

Una dintre criteriile esentiale de urmarit la achizitionarea unei cabine de sablare este dimensiunea acesteia. O cabina sablare trebuie sa fie suficient de mare pentru a permite efectuarea lucrarilor in cele mai bune conditii pentru piese de diverse dimensiuni.

Dimensiunea pieselor de prelucrat

Atunci cand cumperi o cabina de sablare trebuie sa tii cont de dimensiunea pieselor care urmeaza sa fie sablate. Daca dimensiunea pieselor este una considerabila atunci trebuie sa cumperi neaparat o cabina de sablare in care piesa respectiva sa incapa si fereastra de observatie sa fie lasata libera.

Greutatea pieselor care trebuie sablate

Acesta este un alt factor important atunci cand alegi o cabina de sablare. Modelele standard pot sa sustina o greutate de pana la 250 kg dar pentru greutati mai mari trebuie sa te adresezi specialistilor pentru a comanda o cabina personalizata pentru necesitatile tale. In cazul sarcinilor mai mari este recomandat sa se permita montarea unei placi rotative pentru a putea sabla eficient fiecare latura a piesei.

Sa ofere un acces facil

Totodata, este recomandat ca usa sectionala a cabinei sa se deschida in sus pentru a permite accesul unei macarale pentru a introduce si scoate usor piesele de dimensiuni mari atunci cand este folosit pe un santier.

Sa prezinte facilitati multiple

Pentru a favorize efectuarea lucrarilor de sablare este recomandat sa se aleaga o cabina de sablare care ofera si o serie de facilitati suplimentare. Un aspirator de praf cu filtru este mai mult decat necesar. Acesta permite realizarea unor lucrari de sablare in siguranta eliminand totodata imperfectiunile provocate de praf. De altfel, este recomandat ca modelul cabinei de sablare folosite sa fie echipat cu o lampa fluorescenta pentru a vedea impuritatile ce nu pot fi observate cu ochiul liber.

O cabina de sablare profesionala este de mare ajutor atunci cand doresti sa eficientizezi consumul de abraziv dar si sa duci la bun sfarsit proiectele tale astfel incat sa oferi calitate beneficiarului final. O lucrare de calitate aduce cu sine numeroase avantaje pentru orice companie, motiv pentru care trebuie sa acorzi o atentie sporita tipului de cabina de sablare pe care o comanzi.

Acum ca stii care sunt principalele aspecte pe care trebuie sa le urmaresti va fi mai usor sa determine daca un anumit model se potriveste activitatii tale.

S-ar putea să-ți placă și

2 comentarii

Transmite-mi un Mesaj !

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bună!

Fă clic pe unul dintre reprezentanții noștri de mai jos pentru a discuta pe Telegram sau trimite-ne un e-mail la admin@andreea-ivan.ro

Trimite mesajul!
%d blogeri au apreciat: