Adesea, excesul de apa poate fi o problema in santierele de constructii, iar inginerii trebuie sa gasesca metode ingenioase pentru a scapa de acest surplus care ingreuneaza procesul de constructie. Deseori se folosc filtre aciculare pentru a remedia acest lucru, iar rezultatele sunt aproape imediate, daca santierele aleg acest mecanism.

Sistemul wellpoint poate fi folosit pentru a reduce si controla nivelul apelor subterane in sapaturi, pentru a crea un mediu de lucru uscat si stabil. Unele dintre aplicatiile potrivite sunt constructia conductelor, fundatii superficiale si lucrari de sant.

Un sistem obisnuit de deshidratare a puturilor va consta dintr-un numar de godeuri calculate, care sunt instalate la o adancime eficienta si o distantare adecvata in jurul sau paralel cu excavatia. Aceste godeuri sunt instalate in pamant folosind o tehnica de pulverizare de inalta presiune, cu scule manuale sau cu masini. Punctele de put sunt conectate la suprafata, printr-o conducta de ridicare si, la randul lor, sunt conectate la o conducta principala a antetului printr-o curba.

Flexbows-urile incorporeaza o supapa reglabila care permite controlul aerului si al apei care intra in sistem, cunoscut sub numele de tuns, pentru a asigura un vid constant in sistem si o atragere eficienta a apei. Conducta principala de racord este conectata la o pompa de deshidratare a putului si apoi este descarcata fie intr-un punct desemnat, fie printr-un sistem de tratare a apei, in functie de calitatea apei.

Wellpoint este cel mai economic si utilizat pe scara larga, mai ales in cazul in care nivelul apei nu trebuie sa fie coborat prea mult (4,00 m – 4,50 m), desi este posibil sa se obtina scaderi mai mari prin dispozitive speciale.

Cele mai importante elemente ale sistemului sunt ecranul cu vid si fanta: adica wellpoint-ul. Obiectele de unica folosinta si punctele de reutilizare compacte rezistente sunt folosite in intreaga lume. Fiecare tip de wellpoint prezinta avantaje si dezavantaje comerciale.

Punctul este alcatuit dintr-un varf piercing la un capat si o serie de filtre metalice sau din plastic. Se realizeaza pentru a livra cantitatea maxima de apa pe unitate de timp, fara a indeparta particulele solide. Acest rezultat a fost obtinut prin echilibrarea precisa a zonelor conductei si a spatiilor intersective ale acestora. Invelisul perforat extern permite sa curga mai putina apa decat invelisul intern, care este prevazut cu un material textil. Aceasta diferenta determina o scadere a presiunii intre cei doi pereti. Reducerea presiunii pe filtrul intern si pe nisipul continut intre ochiurile externe si filtrul intern va determina o viteza de intrare scazuta care va fi mentinuta constanta in timpul pomparii. In acest fel, apa se filtreaza prin stratul fluid de nisip puternic filtrant.

Imbinarea flexibila rapida consta dintr-un furtun transparent rezistent la vid. La capetele sale se afla doua semi-articulatii cu bila rapida pentru cuplarea cu semi-articulatiile antetului si respectiv conducta de ridicare. Acest tip de racord de conducta, care este prevazut cu un robinet de reglare a fluxului de apa, este utilizat in mare parte cu sistemul Wellpoint in miscare. Aceste sisteme sunt utilizate in instalarea conductelor de apa atunci cand pompele si conductele trebuie sa fie mutate rapid pentru a continua lucrarile. Evident, adancimea si distantarea punctelor de bine sunt determinate de tipul de sol, de permeabilitatea acestuia si de adancimea de coborare. In orice caz, antetul este prevazut cu fise la fiecare 1,00 m pentru a cupla wellpoint-ul prin punctele de decolare.

Sistemul Wellpoint in mai multe etape este folosit atunci cand nivelul apei este coborat mai adanc de 5,00 pana la 6,00 m:

Prima instalatie este asezata axial sau de-a lungul perimetrului zonei care urmeaza sa fie excavata, in partea de sus a versantilor care trebuie formati si, eventual, la nivelul apei subterane originale. Aceasta instalatie poate fi temporara sau nedeterminata in functie de adancimea sapaturii, de tipul de sol si de permeabilitatea acestuia. Odata ce se realizeaza o extragere initiala, o a doua instalatie va fi setata la noul nivel al nivelului de apa. Atunci cand noua instalatie a coborat nivelul apei pana la adancimea necesara, poate fi posibila indepartarea instalatiei perimetrice (sau axiale) de mai sus, daca operatiunile de deshidratare pot fi efectuate numai de catre instalatia mai profunda. O instalatie cu 4 sau 5 etape rulate simultan poate fi convenabila atunci cand este folosita aceasta metoda. In cazul in care sunt necesare mai mult de 1 sau 2 etape, ar trebui examinata posibilitatea adoptarii unei combinatii de sisteme de drenaj.

Eurogrup Utilaje ofera o mare varietate de metode de instalare wellpoint, oferind clientilor avantaje semnificative:

-Pozitiile pot fi instalate rapid in majoritatea conditiilor de la sol;

-Sunt usor de intretinut;

-Acestea pot fi utilizate atat pentru proiecte mari cat si mici;

-Pot fi, de asemenea, amplasate puncte de autoconstructie din otel, care sunt atat reutilizabile, cat si avantajoase in medii cu o camera de cap limitata;

-Pozitiile pot fi instalate in tuneluri si treceri incrucisate pentru a depresuriza straturile confinate intalnite in timpul constructiei;

-In cazul in care exista conditii dificile la sol, cum ar fi pietrisul deschis sau argilele ferme suprapuse, punctele de puturi pot fi instalate folosind o mica instalatie de foraj rotativa, fie cu carcasa temporara, fie cu buricele traditionale si cu tulpina.

Firma eurogrup-utilaje.ro ofera soutii foarte bune pentru cei care necesita filtre aciculare de cea mai inalta calitate, iar preturile oferite sunt avantajoase. Orice firma de cosntructii necesita echipament profesional pentru a duce lucrarile la capat!

 

 

S-ar putea să-ți placă și

Transmite-mi un Mesaj !

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bună!

Fă clic pe unul dintre reprezentanții noștri de mai jos pentru a discuta pe Telegram sau trimite-ne un e-mail la admin@andreea-ivan.ro

Trimite mesajul!
%d blogeri au apreciat: