Filmul The Light Between Oceans (2016)

Azi am avut chef să mă uit la un film frumos, drept urmare am deschis folderul cu filmele pe care urmează să le văd. Am ales filmul The Light Between Oceans (2016), care în traducerea română înseamnă: Lumina dintre oceane. Filmul este de genul: dramă și dragoste.

Povestea începe cu Tom Sherbourne (Michael Fassbender), un bărbat matur care în trecut a fost militar pe Frontul de Vest. Acesta se angajează ca îngrijitor de lumină la far pe o insulă pustie, numită Janus.

Însă până să plece pe acea insulă, el se îndrăgostește de tânăra Isabel Graysmark (Alicia Vikander), care este fiica unor cunoștințe. Isabela dă semne că și ea simte ceva pentru el

Tom plecând pe acea insulă, relația celor doi începe prin scrisori. Acesta își deschide sufletul în acele rânduri pe care le trimite iubitei sale. Isabela descoperă că Tom este un bărbat sensibil, cu principii morale bine închegate. Un om care ar face orice pentru ca persoană iubită să fie fericită.

Iubitul Isabelei, descoperă că aceasta este o fată emotivă și sensibilă. Aceasta s-ar sacrifica pentru cel pe care îl iubește. Este o persoană care ar accepta să trăiască o viață întreagă pe o insulă pustie, doar ca să fie lângă bărbatul iubit.

Cei doi se căsătoresc și părea ca totul este bine și frumos pe insula Janus. Însă fericirea lor nu a durat mult. Isabela a rămas însărcinată, iar într-un mod inexplicat pierde sarcina. Ea dorind foarte mult un copil, experiența asta o întristează .

Aceasta rămâne însărcinată pentru a doua oară și  de data asta, pierde copilul.  După două sarcini pierdute consecutiv, Isabela devine foarte deprimată.

Într-o zi, Tom, în timp ce stătea de pază la far, vede o barcă cu cineva plutind pe ocean. Reușind să tragă barca la mal, Tom și Isabela descoperă că în ea se afla un bărbat mort și un  copil care scâncea.

Copilul, era o fetiță de câteva luni. Isabela s-a atașat imediat de bebeluș. Ca urmare îi cere cu disperare soțului, să nu raporteze găsirea bărcii cu cele două persoane, pentru a nu-i fi luată fetița.

Tom fiind un om corect este pus într-o situație foarte dificilă. Este obligat să aleagă între a face ceea ce trebuie și fericirea persoanei iubite. Prin urmare el alege ca Isabela să fie fericită…

Au trecut 4 ani, Tom se duce în vizită la cunoștințe în oraș. Acolo vede întâmplător, pe o femeie care plânge la un mormânt. Află că acea femeie pe nume Hannah Roennfeldt  (Rachel Weisz ) își plângea soțul mort și suferea după fetița ei de câteva luni, pierdută în urmă cu 4 ani.

El și-a dat seama că era vorba despre aceleași persoane din barca găsită. Privind în ochi acelei femei care suferea atât de mult, interiorul lui este zdruncinat puternic de mustrare de conștiință.  Tom simte că trebuie să facă din nou o alegere…

The Light Between Oceans  aș putea spune că este și un film psihologic de excepție.  Deoarece transmite sentimente profunde. M-a făcut să conștientizez cât de greu este să se ia anumite decizii.

Cel mai dificil este atunci când rațiunea și inima, îți dictează să procedezi în moduri diferite. Mi-a plăcut în acest film faptul că se conturează iubirea dintre doi oameni, atât de frumos.

Din dorința ca persoana iubită să fie fericită, ești capabil să îți încalci peste principii morale. Cu toate că vine vremea când îți dai seama că i-ai dat lumină unora, în timp ce i-ai luat-o pe a altora și apar mustrările de conștiință.

Probabil că am condamna o astfel de femeie ca Isabela, care dă dovadă de egoism într-un fel. Însă povestea ne face să privim mult mai în profunzime lucrurile, Ne face să conștientizăm că unele persoane au traumele lor și ar trebui privite cu compasiune.

Povestea abordează și sentimentul de atașare a copilului față de părintele care l-a crescut. Dar și părintelui față de copil. Iar când intervine ruptura, în ambele părți pare atât de dureroasă…

Cel mai important mesaj  pe care am simțit că îl  transmite această poveste, este iertarea. Am simțit ca un îndemn de a ierta persoanele care ne greșesc, fiindcă doar ei știu ce luptă duc în interiorul lor.

Este un  film cu o dramă puternică care m-a impresionant  foarte mult. De aceea vi-l recomand cu drag, fiindcă merită văzut !

 

 

 

 

 

 

Salvează

Salvează

S-ar putea să-ți placă și

Transmite-mi un Mesaj !

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bună!

Fă clic pe unul dintre reprezentanții noștri de mai jos pentru a discuta pe Telegram sau trimite-ne un e-mail la admin@andreea-ivan.ro

Trimite mesajul!
%d blogeri au apreciat: