The Danish Girl (2015)

Am urmărit The Danish Girl (2015), este un film biografic de gen dramă ce a primit 3 nominalizări Oscar și 3 nominalizări Globul de Aur. Încă din clipa în care am văzut secvențele din trailer, mi s-a părut o poveste foarte interesantă. Iar acum când în sfârșit l-am vizionat   descopăr că nu m-am înșelat.

Este o povestea ce relatează din anii 1910, totul începe când pictorița Gerda Gottlieb (Alicia Vikander) așteaptă un model. Acesta întârzie să apară, așa că Gerda îl roagă pe soțul ei, Einar (Eddie Redmayne), să îmbrace dresuri de damă pentru a-și termina tabloul. În acele momente, soțul ei simte nevoia să-și dea frâu liber a gesturilor feminine. Einar simțea că este o femeie într-un trup de bărbat.

Deși prima dată ambii soți o iau ca pe o joacă. După ce Gerda, își termină pictura, îi vine ideea să iasă la o petrecere împreună cu soțul ei îmbrăcat în damă, prezentând-o drept verișoara Lili. Astfel dându-i din nou ocazia lui Einar să scoată la suprafață latura feminină. Aici ea îl vede că acesta e sărutat de un alt bărbat și totul se schimbă în viața lor.

Gerda ca personaj mi-a transmis confuzie, durere imensă, acceptare și o iubirea profundă pentru Einar. O durea enorm să vadă că omul pe care-l iubea a devenit total altă persoană. Cu toate că și-l voia înapoi pe acel bărbat câre-i îi era soție, a acceptat, i-a rămas alături și l-a susținut în transformarea lui fizic într-o femeie.

Ea nu l-a judecat ci a înțeles că pur și simplu era imposibil să redevină cel care era înainte. Asta mi s-a părut ceva minunat, deoarece știu că majoritatea dintre noi am sări imediat cu pietre dacă am afla că o persoană de lângă noi ar dori acest lucru.

Einar în ciuda aparențelor de bărbat, era de fapt o persoană sensibilă. Deși a încercat să pară ceea ce nu simțea că era, nu a reușit. Prin urmare la un moment dat a cedat și chiar el însăși a acceptat că este de fapt o Lili în trup de bărbat. În adâncul sufletul lui își dorea doar să facă schimbare de sex ca să nu mai pară un ciudat. Visa să aibă copii și să-și întemeieze o familie.

Am simțit că povestea transmite mesajul că în sufletul unui om se pot ascunde lucruri nebănuite și nu avem dreptul să judecăm.

Este un film cu o poveste reală și emoționantă ce merită văzută !

Nu uita să dai un Like/Share/Merita dacă ți-a plăcut postarea și să mă urmărești pe Facebook

Salvează

S-ar putea să-ți placă și

Transmite-mi un Mesaj !

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bună!

Fă clic pe unul dintre reprezentanții noștri de mai jos pentru a discuta pe Telegram sau trimite-ne un e-mail la admin@andreea-ivan.ro

Trimite mesajul!
%d blogeri au apreciat: