Greutatea hartiei, criteriu esential pentru un print de calitate

Greutatea hartiei este cel mai important criteriu de care trebuie tinut cont in momentul in care se face print-ing, indiferent daca aceasta activitate este desfasurata intr-o tipografie sau in propria locuinta. Acest criteriu este important pentru ca acesta are un rol decisiv in modul in care va arata imprimarea la final. Pentru ca aceasta sa fie de cea mai buna calitate, iata care sunt greutatile pe care trebuie sa le aiba hartia utilizata pentru print:

  1. Cei care doresc sa print-eze fata verso trebuie sa opteze pentru o hartie de 120 g deoarece aceasta este suficient de rezistenta pentru ca print-ul facut sa nu treaca pe cealalta parte a foii. Acest tip de hartie este utilizat in special pentru imprimarea materialelor promotionale dar si pentru uz casnic.
  2. Hartia de 150 g este recomandata celor care vor sa printeze pe dimensiuni mari deoarece acest tip de hartie le ofera aceasta posibilitate. De asemenea, pe acest tip de hartie calitatea print-ului va fi una foarte buna.
  3. Hartia de 250 g este special conceputa pentru a fi utilizata ca si coperti pentru carti. Acest tip de hartie este rezistent, calitate foarte importanta pentru copertile unei carti, si este placut la atingere.
  4. Hartia de 300 precum si cea de 350 g este recomandata pentru tiparirea de invitatii de nunta, a cartilor de vizita ori a materialelor utilizate in publicitate deoarece acest tip de hartie este de un nivel calitativ foarte ridicat.
  5. Print-ul nu se face doar fata-verso ci si pe o singura fata a foii motiv pentru care pe piata de profil exista si hartie special conceputa pentru printing-ul pe o singura fata a foii. Este vorba despre hartia de 90 g.

In concluzie, nu doar metoda de imprimare este importanta in momentul in care se doreste un printing de calitate ci si grosimea hartiei este un criteriu ce trebuie tratat cu maxima seriozitate.

S-ar putea să-ți placă și

1 comentariu

  1. Foarte interesant. Nu stiam asta. La fel se tine cont de grosimea hartiei si in domeniul picturii. O coala cu grosimea de 300 ori 350 g este foarte buna pt acuarele, pt ca nu se increteste hartia atunci cand pui apa. Pup.

Transmite-mi un Mesaj !

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bună!

Fă clic pe unul dintre reprezentanții noștri de mai jos pentru a discuta pe Telegram sau trimite-ne un e-mail la admin@andreea-ivan.ro

Trimite mesajul!