Sărbătorile Pascale se apropie cu pași repezi, așa că ai început deja să te gândești la ce preparate să încerci, ce ținute să-ți cumperi și chiar și ce cadouri să oferi cu acest prilej. Printre cele mai apreciate de toată lumea se află și acele cosuri cadou online, tradiționale și nu numai, care fac sărbătoarea să fie mai frumoasă. De aceea, am decis să îți vorbim puțin mai pe larg despre ele și la ce ar trebui să fii ceva mai atent/ă atunci când optezi pentru un astfel de cadou.

Darul tradițional de Paște

Paște

Deși ideea de a oferi coșuri umplute cu diferite bunătăți pare ceva nou, să știi că de fapt are o vechime de câteva sute de ani, când oamenii satului marcau în acest fel venirea Paștelui. Astfel, creștinii ortodocși care reușeau să țină Postul Paștelui – considerat cel mai greu, pregăteau pentru noaptea de Înviere un coș cu cele mai alese bucate pe care le pregăteau pentru acest praznic important. Preotul urma să le binecuvânteze, după care o parte dintre acele mâncăruri delicioase erau împărțite celor mai defavorizați de soartă, în timp ce o altă parte era dusă acasă, pentru ca toți membrii familiei să guste din ele. Chiar și în zilele noastre, această frumoasă tradiție încă mai este respectată în anumite zone, ceea ce face parcă Sărbătorile Pascale mai luminoase și pline de bucuria Învierii.

Cumpără și oferă în dar un coș tradiționale de Paște

Pentru cei care locuiesc la oraș, este destul de greu să mai păstreze tradițiile din vechime. Cu toate acestea, soluții există. Astfel, sunt mulți comercianți care pun la dispoziția celor interesați coșuri cadou pentru Paște, pline fie cu produse tradiționale specifice acestei sărbători, fie cu alte variante, pe placul tuturor. Poți verifica și tu pe Gift Idea oferta generoasă din categoria cadouri de Paste pe care o ai la dispoziție, și este imposibil să nu găsești și tu un astfel de coș cadou care să fie pe placul tău.

Cadou pentru prieteni sau rude

Te-ai gândit bine și vrei să oferi un coș cu produse membrilor familiei sau prietenilor. Perfect! Dar care oare ar fi cel mai indicat în acest sens? Recomandarea celor care se ocupă cu acest gen de afacere este să îți îndrepți atenția către acele coșuri care conțin produse ce pot fi consumate de întreaga familie, sau măcar câte un produs pentru fiecare membru al familiei. Prin urmare, din coșul pe care urmează să îl oferi cadou nu are voie să lipsească tradiționalul și deliciosul cozonac, o sticlă de vin roșu, ouă roșii sau decorate cu motive tradiționale, și ceva dulciuri pentru cei mici.

Cadou pentru colegii de serviciu

În magazine online, dar și cele terestre, avem parte de o ofertă generoasă de coșuri cadou pentru Paște, care pot fi dăruite partenerilor de afaceri sau chiar colegilor de serviciu. În afară de produsele tradiționale, acestea mai cuprind și unele obiecte decorative, care se vor dovedi, cu siguranță, pe placul acestora. Mai ales că, în ultima perioadă, începem să ne dăm tot mai mult seama de cât de importante se dovedesc tradițiile în identitatea noastră.

Produse care nu au voie să lipsească

Cei mai mulți dintre români sunt creștini, așa că un coș tradițional oferit drept cadou de Paște trebuie să conțină în mod obligatoriu câteva produse. Este vorba în primul rând de un cozonac cât mai bine crescut – și acesta reprezintă trupul lui Iisus Hristos, precum și o sticlă de vin roșu, care este simbolul sângelui pe care acesta la vărsat pe cruce. Evident, ouăle roșii nu au cum să lipsească, iar în unele coșuri producătorii mai strecoară câte o sticluță cu mir și un ștergar decorat cu motive tradiționale, pentru a aminti de identitatea poporului român.

Coșuri tradiționale

După cum aminteam ceva mai sus, tot mai mulți români încep să aprecieze tradițiile strămoșești, așa că o schimbare a avut loc și în alcătuirea coșului de Paște care poate fi oferit drept cadou. Astfel, printre alte produse aici se află o ”glajă” de pălincă, sticla de vin roșu, o cană și o farfurie de lut, un borcan de dulceață, zacuscă, eventual un pește afumat pe crengi de brad, ouă roșii și să nu uităm pe cozonacul nelipsit de pe mesele românilor la momente de mari sărbători religioase.

Coșuri speciale

Dacă totuși nu ești mare fan al coșurilor tradiționale, nu este nicio problemă. La Gift Idea găsești absolut tot ce ai nevoie, coșuri cu produse de lux, sau unele mai neobișnuite, pentru un dar aparte. Destinatarul acestuia va putea folosi cadoul tău pentru un picnic reușit alături de cei dragi, mai ales dacă printre produse se află șampanie, prăjituri fine, brânzeturi alese, borcane cu dulceață exotică sau chiar recipiente cu icre de somon, de exemplu. Există chiar și varianta în care în coșurile cadou pentru Paște se regăsesc chiar și produse cosmetice, așa că nimic nu este imposibil!

Bucură-te alături de cei dragi!

Indiferent dacă ești o persoană religioasă sau nu, Paștele este o Sărbătoare a Luminii, a naturii în floare, a primăverii, a bucuriei unui nou început! Așa că, măcar de data aceasta, încearcă să lași toate cele rele deoparte, ”uită” de grijile care nu îți dau pace și bucură-te alături de cei dragi ție de aceste zile speciale. Iar dacă totul mai este bine ”asezonat” și cu un cadou potrivit, atunci cu siguranță vei avea parte de clipe speciale, de care să îți amintești mereu cu plăcere!

S-ar putea să-ți placă și

Transmite-mi un Mesaj !

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bună!

Fă clic pe unul dintre reprezentanții noștri de mai jos pentru a discuta pe Telegram sau trimite-ne un e-mail la admin@andreea-ivan.ro

Trimite mesajul!
%d blogeri au apreciat: