Importanta igienei intr-un salon de tatuaje

In ultima perioada s-au inmnultit saloanele de infrumusetare in mai multe domenii. Fie salon de frizerie, de masaj, de cosmetica, de tatuaj artistic sau cosmetic, de manechiura si pedichiura, toate au la baza aceeasi legislatie care pe parcursul anilor a devenit din ce in ce mai stricta si mai riguroasa din motive evidente.

Inainte igiena nu era la fel de corect respectata ca acum si nici nu erau atatea inventii care sa ajute oamenii sa o pastreze, de aceea riscurile de transmitere ale unor boli foarte periculoase precum virusul HIV sau hepatita B sau C erau crescute si adesea oamenii erau infestati iremediabil prin intermediul lipsei acestor norme de igiena elementare. Acum s-au inventat tot felul de substante dezinfectante si biocide atat pentru piele cat si pentru toate suprafetele . De asemenea s-au inventat produse de unica folosinta si o gama variata de sterilizatoare instrumentar.

Saloanele care trebuie sa respecte cu strictete normele de igiena si in care riscurile transmiterii bolilor incurabile sunt foarte crescute sunt saloanele de tatuaj artistic si cosmetic. Prin inteparea pielii se deschide o poarta prin care se pot infilitra nenumarate boli, bacterii, virusi sau infectii, de aceea operatorii trebuie sa aiba atentie sporita pentru absolut fiecare client . Deoarece nu este deloc de glumit cu aceste riscuri. Un operator care nu acorda atentie maxima acestor detalii importante risca sa distruga viata oamenilor si desigur risca sa intre si in inchisoare sau o amenda usturatoare pentru greselile pe care le-a facut intr-un mod deliberat.

In afara elementelor obligatorii, respectiv acele, varfurile, capacele pentru tus, manusile care trebuie sa fie de unica folosinta, bravetele sterile, spatulele care se folosesc pentru dozarea vaselinei medicinale, invelitoare de plastic pentru cablu, masina de tatuat, sursa de tensiune si foliie folosite pentru ambalarea individuala a consumabilelor, obligatoriu trebuie sa avem role prosop hartie pentru a sterge pielea clientilor in timpul procesului de tatuare si role cearceaf hartie pentru a pune pe patul pentru tatuaj la fiecare client pentru a nu-l murdari cu tus si pentru a nu se transmite microbi de la un client la altul.

In afara de procesul propriu zis de tatuare, salonul trebuie sa aiba un aspect ingrijit, curat, organizat, trebuie sa existe chiuveta obligatoriu in spatiul de lucru pentru ca tatuatorul sa isi poata spala mainile ori de cate ori este nevoie. Un avantaj foarte mare ar fi daca intr-un salon de tatuat ar exista de exemplu si  covorase dezinfectante plus multe alte produse pentru ca tatuatorului sa ii fie mult mai usor sa pastreze o curatenie mai riguroasa.

Indiferent ca este vorba despre salon de tatuat, salon de infrumusetare, salon de manechiura pedichiura sau despre un spatiu de birouri, toate locurile de munca trebuie sa indeplineasca niste conditii de igiena elementare. Angajatorii trebuie sa acorde o atentie importanta atat asupra spatiilor in care lucreaza angajatii, cat si asupra grupului sanitar . Boli nu se pot lua decat prin intepare, acestea se pot manifesta si datorita bacteriilor si virusilor din aer sau de pe suprafete necuratate adecvat.

S-ar putea să-ți placă și

Transmite-mi un Mesaj !

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bună!

Fă clic pe unul dintre reprezentanții noștri de mai jos pentru a discuta pe Telegram sau trimite-ne un e-mail la admin@andreea-ivan.ro

Trimite mesajul!
%d blogeri au apreciat: