Portile automate sunt utilizate pentru a controla accesul intr-o zona securizata. Cel mai frecvent, portile automate sunt utilizate la intrarea in instalatie si sunt utilizate pentru a controla accesul vehiculelor in interiorul si in afara acestuia. De exemplu, o fabrica poate utiliza o poarta automata la intrarea sa principala. Toate vehiculele care intra si ies din uzina trebuie sa faca acest lucru prin poarta automata. Portile automate sunt, de asemenea, utilizate in zonele interioare ale unei instalatii. De exemplu, portile automate sunt utilizate in mod obisnuit in interiorul unui garaj de parcare pentru a separa zonele de parcare ale angajatilor de zonele publice ale garajului. Mai multe detalii aici despre gama de produse s-metal.ro!

Componentele unei porti automate

Portile automate constau din doua componente de baza:

Poarta: Poarta este obiectul fizic care este mutat pentru a bloca deschiderea portii. Majoritatea portilor utilizate in aplicatii comerciale sunt realizate fie din fier ornamental, fie din material cu lant si sunt de obicei proiectate pentru a se potrivi cu gardurile adiacente locului in care este instalata poarta.

Operator de poarta sau motor: Operatorul de poarta este utilajul care muta poarta in interiorul si in afara deschiderii portii. Operatorii de poarta sunt alimentati electric si pot fi actionati cu lant, cu angrenaje sau hidraulici, in functie de tipul de operator.

Portile automate sunt o modalitate excelenta de a spori siguranta casei sau a afacerii voastre.

Puteti alege dintr-o gama de modele si materiale pentru a va completa cladirea. Acestea includ constructia din otel inoxidabil si aluminiu pana la lamele durabile din lemn. In plus, pot fi deschise in diferite moduri, astfel incat oamenii sa poata intra si iesi din premisa rapid si in siguranta.

Cele mai frecvente tipuri de porti automate sunt:  portile glisante, oscilante, verticale de ridicare si portile bi-pliabile. Portile de bariere sunt, de asemenea, o includere populara in aplicatiile comerciale, cum ar fi parcarile auto, aeroporturile si intrarile frontale catre siturile industriale.

Ce poarta automata este potrivita pentru necesitatile voastre va depinde de bugetul disponibil, de nevoile de accesibilitate si de aspectul proprietatii. Unele porti automate sunt mai scumpe de instalat decat altele. Alti factori, cum ar fi spatiul si terenul neuniform (de exemplu, dealuri, pante), pot influenta, de asemenea, decizia voastra. Din fericire, exista o multime de optiuni disponibile.

Portile batante automate sunt o alegere populara printre proprietatile rezidentiale, deoarece sunt usor de instalat si de operat. De obicei, au doua usi pe fiecare parte. Cand un utilizator solicita deschiderea sau inchiderea portii, ambele usi se leagana in aceeasi directie pentru a permite accesul. La fel functioneaza o usa cu balamale traditionala.

Exista cateva consideratii de facut cu portile batante automate. Trebuie sa va asigurati ca terenul de pe ambele parti ale portii este uniform. Daca suprafata este neuniforma pe ambele parti, este posibil sa nu existe suficient spatiu pentru ca poarta sa se deschida complet. De asemenea, trebuie sa existe suficient spatiu in general pentru ca portile sa se poata deschide si inchide pana la capat.

In afara de aceasta, o poarta batanta automata este o intrare extrem de practica si durabila.

Portile glisante automate ofera un nivel ridicat de securitate si protectie pentru proprietatile rezidentiale si comerciale. Poarta glisanta in sine este montata paralel cu interiorul gardului si aluneca orizontal de la spate pentru a se deschide si inchide. Rolele sunt atasate la partea inferioara a portii glisante, ceea ce ii permite sa alunece fara probleme peste sina.

Un alt avantaj al portilor glisante automate este rezistenta lor. In general vorbind, sunt mai greu de fortat si au puncte mai putin vulnerabile decat o poarta batanta automata.

Spatiul este, de asemenea, mai putin o problema cu aceste porti. Deoarece portile aluneca in interior si in afara, spre deosebire de iesirea spre interior si spre exterior, chiar si o cale de acces relativ mica poate gazdui una cu relativa usurinta.

Acestea sunt un tip relativ nou de poarta automata. In esenta, portile se misca in sus si in jos pentru a oferi acces. Portile sunt tinute impreuna cu un turn de sustinere vertical. Drept urmare, masinile si pietonii trec sub porti pentru a pleca si intra in premisa.

Portile verticale automate sunt o alegere ideala daca spatiul este limitat si terenul este neuniform. De asemenea, sunt rapide de utilizat si foarte fiabile. Combinatia inteligenta a unui mecanism de antrenare cu lant asigura o performanta neteda si precisa, in timp ce adaugarea de contragreutati contribuie la usurarea sarcinii pe motor, crescand astfel durata de viata.

Desi ca functionare sunt similare cu portile batante, portile bi-pliabile necesita mai putin spatiu si, prin urmare, sunt ideale pentru spatii mai mici. Portile sunt formate din doua panouri de poarta articulate impreuna. Cand sunt activate, panourile de poarta se pliaza pe ele insele, ceea ce permite suficient spatiu pentru ca o masina sau un pieton sa intre sau sa iasa.

Datorita naturii lor pliabile, portile bi-pliabile se deschid destul de repede. Cu toate acestea, exista o cantitate mai mare de „puncte de prindere”, asa ca trebuie luate masuri suplimentare pentru a se asigura ca zona inconjuratoare este sigura.

Avand atatea optiuni din care puteti alege, cel mai bine este sa va consultati cu un specialist de la firma s-metal.ro pentru a face o alegere corecta care sa respete necesitatile si bugetul. Portile automate nu sunt o investitie buna pentru locurile comerciale, dar se dovedesc a fi excelente pentru locuinte si zone rezidentiale!

S-ar putea să-ți placă și

1 comentariu

Transmite-mi un Mesaj !

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bună!

Fă clic pe unul dintre reprezentanții noștri de mai jos pentru a discuta pe Telegram sau trimite-ne un e-mail la admin@andreea-ivan.ro

Trimite mesajul!
%d blogeri au apreciat: