Divinitatea

Divinitatea ne-a dăruit comori în noi și libertatea de a simți sentimente pozitive cât și sentimente negative, pentru a discerne binele de râu, ca să evoluăm și să devenim din ce în ce tot mai buni.

Dumnezeu ne-a dat un creier cu care să medităm, conștientiza și crea, iar dacă acest creier e folosit cum trebuie, s-ar transforma într-un tezaur. Dumnezeu ne-a dat un suflet, ca să ne putem dărui atât nouă înșine cât și celorlalți iubire și fericire.

Dumnezeu ne-a dat un trup, ne-a dat doi ochi ca să putem privi tot ce a creat El pentru noi și ca să ne privim uni pe alții în profunzime, ne-a dat un nas ca să putem respira aerul curat și de a mirosi miresmele minunate a naturii create de El. Dumnezeu ne-a dat o gură nu doar ca să ne hrănim ci și ca să comunicăm, cu ajutorul gurii ne-a oferit o cale de a ne exprima prin vocea noastră și prin cuvinte tot ce simțim cu sufletul și ce gândim cu mintea. Dumnezeu ne-a dat două urechi ca să ascultam glasurile celorlalți și sunetul încântător al naturii.

Dumnezeu ne-a dat două mâini pentru a îmbrățișa și mângâia tot ce iubim ne-a dat o altă cale de a ne arăta iubirea unii fată de ceilalți și de a crea cu ajutorul lor lucruri minunate. Dumnezeu ne-a dat două picioare ca să ne putem deplasa, să putem călătorii, să putem vedea minunățiile naturii, să putem crea de exemplu: fel de fel de dansuri minunate și nu numai……

Dacă medităm la toate astea vom putea să conștientizam ca ne-a creat   de fapt ceea ce este El și cât de adevărat este ceea ce se spune ca „Dumnezeu ne-a făcut după chipul și asemănarea Lui” , însă ca un părinte bun ce este, ne-a dat și libertate de alege dacă să folosim sau nu ceea ce este El .

Dumnezeu este; armonie, bunătate nemărginita, creativitate, credința, iubire necondiționată, înțelepciune, puritate, libertate și pace, iar acestea ce formează fericirea, ni le-a dăruit și nouă totodată.

Oare câți dintre noi suntem recunoscători și îi mulțumim pentru aceste minunate daruri ?

Foarte puțini o facem din păcate, iar mulți le folosim toate astea într-un mod cu totul eronat și atunci… de ce ne mai mirǎm când apar atâtea neînțelegeri între noi, atâtea acte de violență și atâtea orori în lume ?

Suntem mult mai atrași de sentimentele negative, de ceea ce nu-L reprezintă pe Dumnezeu. deși majoritatea am ajuns să vorbim în numele Lui , însǎ de cele mai multe ori faptele noastre demonstrează exact opusul a ceea ce este El cu adevărat…

Dumnezeu nu a pus niciun fel de preț pe nimic, în schimb noi o facem. Punem preț chiar și pe sănătate de exemplu, dacă se întâmplă să suferi de o boală și vindecarea ei depinde de o sumă de bani (de niște hârtii) pe care nu-i ai, atunci poți să mori fiindcă nimeni nu va face ceva pentru tine.

Iar în timp ce tu zaci în pat și privind cum ți se scurge viața, alții au mult prea multe dintre acele hârtii numite bani de care viața ta depinde și pe care ei cred de cuviință că trebuie să-i cheltuiască pe lucruri inutile care ii fac fericiți pe termen scurt, în loc să facă un bine și să-i „învestească” în sănătatea unui om ca și ei chiar un necunoscut fiind, în felul acesta fericirea lor cu siguranță ar dura o viață…

Acum referitor la orice gen de nepăsarea unii fată de ceilalți, credeți că asta nu are niciun efect asupra noastră ? Ba are, iar efectul este chiar propria nefericire.

De fapt noi creăm anumite lucruri și le transformăm în autodistrugeri Ființei umane, lucruri care ne fac din ce în ce mai inumani.

Iar toate astea sunt doar ALEGERILE NOASTRE !

 

 

 

S-ar putea să-ți placă și

Transmite-mi un Mesaj !

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bună!

Fă clic pe unul dintre reprezentanții noștri de mai jos pentru a discuta pe Telegram sau trimite-ne un e-mail la admin@andreea-ivan.ro

Trimite mesajul!