joy

Într-o zi  când afară era înnorat și ploua cu găleata, mă gândeam ce-aș putea să fac pe o vreme atât de mohorâtă în care mă simțeam fără chef de viață, obosită și morocănoasă. Atunci mi-am amintit că am un film în PC ce ”așteaptă” să-l vizionez, mi-am zis că n-ar fi rău s-o fac în acel moment.

Filmul se numește Joy (2015), cuprinde genul: biografic, comedie, dramă, și istoric. Acesta a primit 1 nominalizare Oscar și Globul de Aur pentru cea mai bună actriță Jennifer Lawrence.

Povestea începe cu  o fetiță pe nume Joy care avea o minte sclipitoare, fiind pasionată să creeze din hârtie tot felul de lucruri pentru gospodărie. Bunica ei pe nume Mimi (Diane Ladd ) era singura care o încuraja în a-și urma dorințele și îi spunea numai cuvinte ce  o făceau să aibă încredere în ea. Dar cu trecerea timpului această pasiune, a rămas ascunsă undeva în străfundul sufletului ei.

După 17 ani, Joy (Jennifer Lawrence) este o femeie divorțată și mama a doi copii. Fiind o femeie ce mereu are puterea interioară și ambiția în rezolvarea tuturor problemelor pe care le întâmpină într-o familie haotică, trăgând după ea membrii familiei pe care ea nu i-a ales, i-au fost dați și trebuia să îi țină aproape.

Părinții acesteia fiind divorțați de când era ea mică. Pe tatăl îl chema Rudy (Robert de Niro), El era  un bărbat dificil și preocupat mai mult de viața amoroasă decât de fiicele lui. Mama se numește Terry (Virginia Madsen) . De când divorțase, era de neclintită din pat urmărind telenovele și lăsând totul pe spatele lui Joy. Povestea părinților este tragic-comedie. partea asta de film m-a făcut să râd.

La un moment dat Joy obosește de la atâtea probleme cotidiene și începe să aibă un coșmar care se tot repetă de câte ori adoarme. Din acel vis își dă seama că  pasiunea ei a fost uitată cam multă vreme și trebuie să facă ceva în acest sens. Așa că decide să inventeze mopuri minune într-un garaj din tablă închiriat de tatăl ei, apoi pornește lupta pentru a le promova cât mai mult  și să aibă succes în vânzări.

Prima barieră pe care trebuie s-o depășească e familia ei care o descurajau în legătură cu acest proiect. Prin urmare Joy fiind nevoită să ia decizii importante de una singură, amintindu-și de vorbele bunicii ei decedate,  pline de încurajări și care îi dădeau încredere în ea.

Joy era prietenă bună cu fostul ei soț Tony Miranne (Édgar Ramírez), acesta se oferă să o ajute  făcându-i cunoștință cu un amic care lucrează la cea mai mare și de succes firmă de vânzări. Acolo îl cunoaște pe Neil (Bradley Cooper) care este conducătorul acestei mari firme.

El acceptă ca mopul minune să apară în promo televizat, dar să-l prezinte unul din angajații lui. Acel angajat habar n-avea cum funcționa mopul și  promo-ul a fost un eșec total, din care Joy rămâne cu casa ipotecată și îndatorată peste cap….

Mă opresc aici cu povestirea și vă las pe voi să aflați ce a mai întâmpinat Joy pentru a-și îndeplinii dorința.

Acest film m-a făcut să înțeleg faptul că pe cei din jur nu-i poți schimba, ci îți rămâne să-i accepți așa cum sunt. Dacă ai o pasiune nu o face uitată. Calea către succes nu este nici pe departe ușoară, pentru că ai parte și de multe nereușite. Prin urmare personajul principal, ne arată  că pentru  atinge succesul trebuie în primul rând să ai încredere în forțele proprii,  ambiție, curaj și perseverență.

Sinceră să fiu povestea aceasta m-a binedispus, mi-a transformat ziua acea urâtă întruna mai frumoasă,

Așadar vă recomand  filmul acesta pentru că merită văzut !

S-ar putea să-ți placă și

1 comentariu

Transmite-mi un Mesaj !

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bună!

Fă clic pe unul dintre reprezentanții noștri de mai jos pentru a discuta pe Telegram sau trimite-ne un e-mail la admin@andreea-ivan.ro

Trimite mesajul!
%d blogeri au apreciat: