Trăim într-o societate care se vrea a fi una deschisă, cu drepturi egale pentru toți. Frumos spus, dar din păcate, mai greu de îndeplinit. Chiar și în ceea ce privește egalitatea între sexe mai este mult până să ajungem să o vedem ca pe o normalitate pentru că, indiferent ce am zice noi, mai sunt unele lucruri pentru care reprezentantele sexului frumos sunt ceva mai judecate decât bărbații care iau aceleași decizii ca și ele. Nu ne crezi? Citește rândurile următoare și vei înțelege exact ceea ce vrem să spunem.

Mai mulți parteneri intimi

Dacă bărbații care schimbă frecvent partenerele sunt priviți ca niște persoane care sunt pline de virilitate, sunt gratulați cu epitete precum ”haiduci”, sau ”armăsari”, și nu spuse în mod ironic sau ca o critică, în cazul femeilor lucrurile stau exact pe dos. O femeie care va îndrăzni să aibă mai mulți parteneri intimi va fi automat catalogată ca o femeie de moravuri ușoare, ca să ne exprimăm elegant, deși majoritatea comentariilor celor din jur nu vor fi atât de blânde ca și al nostru.

Tot o asemenea caracterizare ar avea și o femeie care a decis să lucreze într-un studio videochat, chiar dacă în cele mai multe cazuri, activitatea ei de aici nu are absolut niciun fel de legătură cu sexul, pentru că există și chat non-adult și, de fapt, nimeni nu te poate sili să faci ceva ce nu vrei, atunci când vine vorba despre o firmă profesionistă. Lasă gura lumii să zică orice vrea, dacă tu simți că așa poți câștiga mai mulți bani – și crede-ne, chiar se fac bani frumoși așa, mergi mai departe și studiază acele anunțuri de angajări videochat pentru a vedea care se potrivește cel mai bine cerințelor tale.

Curățenia și gătitul

Atunci când cineva intră în casa unui bărbat care nu este implicat în vreo relație și vede dezordinea care domnește peste tot, va spune despre acea locuință că este una ”tipică burlacului”. La fel și frigiderul, folosit mai mult pentru a păstra câteva doze de bere, ceva mezeluri și brânzeturi, nu va fi criticat prea mult. Lucrurile stau exact pe dos atunci când vine vorba despre o femeie în aceeași situație. Cuvintele sunt prea dure pentru a le reproduce aici, dar cu siguranță sunt multe persoane care cred că principala activitate a unei femei se rezumă la a fi o bună gospodină.

Kilogramele în plus

Atât bărbații, cât și femeile, se confruntă cu kilogramele în plus. Dacă în cazul bărbaților replicile celor din jur nu sunt chiar atât de acide, situația se schimbă în cazul unei femei. De aceea femeile resimt mult mai puternic această presiune a societății actuale, care ne vrea perfecți, și de aceea se supun unor diete unerori de-a dreptul draconice, pentru a slăbi rapid X kilograme.

Libertatea de spune ce gândești

O femeie care nu stă prea mult la discuții și spune direct ceea ce gândește este privită de cei din jur ca fiind foarte arogantă, agresivă, isterică și tot așa. Lucrurile sunt total diferite în cazul reprezentanților sexului tare, care vor fi catalogați drept sinceri, buni lideri și nu de puține ori din rândul acestora sunt aleși cei care vor conduce o firmă, o companie sau altceva mai sus.

Decizia de a nu avea copii

Fiecare este liber să facă tot ceea ce vrea cu trupul său, îi aparține și toate deciziile legate de el îl privesc doar pe el și nimeni altcineva. În teorie sună chiar bine, nu-i așa? Ei bine, lucrurile nu stau deloc așa, și să dăm doar un singur exemplu: decizia de a avea sau nu copii. În cazul reprezentantelor sexului frumos, această decizie este privită ca una plină de egoism, și nu puțini sunt cei care, mai mult sau mai puțin voalat, îi vor spune acesteia că este o decizie pe care o va regreta mai târziu. Ți se pare cunoscut? Da, și nouă!

În schimb, un bărbat care decide că nu vrea copii nu este judecat în niciun fel, pentru că el se poate răzgândi oricând, vrea ”să mai copilărească”, este atât de matur încât nu vrea să aibă copii în această lume dezlănțuită și alte replici asemănătoare.

Deci, până la urmă, cum stă treaba cu egalitatea între sexe? Există sau este doar o simplă bravadă?

S-ar putea să-ți placă și

Transmite-mi un Mesaj !

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bună!

Fă clic pe unul dintre reprezentanții noștri de mai jos pentru a discuta pe Telegram sau trimite-ne un e-mail la admin@andreea-ivan.ro

Trimite mesajul!