Trebuie subliniat faptul ca exista oameni responsabili si  curati peste tot si acestia manifesta grija maxima fata de mediu. Ce inseamna protectia mediului? Grija fata de planeta: pastrarea aerului curat si de calitate, intretinerea vegetatiei, protejarea apelor  si pamantului care reprezinta si suport material, dar ofera si hrana necesara locuitorilor planetei.

Poluarea poate veni si de la gospodariile individuale, dar marii agenti economici poleaza cel mai mult. In sate, departe de lumea dezlantuita a oraselor, oamenii ard resturile vegetale, hainele vechi, ambalajele. Fumul toxic se indreapta catre cer, poluand aerul. Cenusa rezultata din acest foc ajunge pe sol si are in componenta si substante toxice. Tot din gospodariile oamenilor pot ajunge la tomberon cartuse cu cerneala folosite, dispozitive cu componente electronice.

In ele sunt urme de metale, de aceea sunt de pretuit firmele care livreaza produse pentru imprimanta si colecteaza de la clienti cartusele folosite spre a le depozita in locuri sigure.

ISO 14001 reprezinta garantia unui mediu curat si a unei vieti lungi si confortabile pe acest pamant. Poluarea imbolnaveste grav si scurteaza vieti.

Aerul toxic ajunge direct in plamani, prin intermediul cailor respiratorii, iar acolo produce rani greu de vindecat. In plus, oamenii nu mai pot manca, nu mai pot iesi la plimbare, cand intr-o zona miroase foarte urat.

Marii transportatori care utilizeaza masini vechi polueaza masiv. Pe cosurile furnalelor si altor fabrici se inalta coloane de fum nociv catre cer. In prezent, omul a pus la punct filtre de aer prin care poate diminua efectul nociv al poluarii, important este sa investeasca in ele.

La fel de iresponsabil este actul de a deversa in raurile curgatoare substante chimice, materii provenite din fosele septice si puturile absorbante.

Exista oameni care isi spala masinile si covoarele in rauri, iar detergentii si murdaria ucid pestii, vegetatia din ape.

Iso 14001 reprezinta dovada ca un agent economic face tot ce tine de el sa diminueze poluarea si ca dovedeste responsabilizare in toate activitatile pe care le desfasoara.

Mediul si oamenii care traiesc in el sau care il vor prelua in viitor sunt cele mai de pret resurse ale planetei care se impun sa fie respectate.

O astfel de certificare este un act de buna purtare care va fi apreciat de:

-clienti. Oamenii care solicita servicii au inima impacata stiind ca au apelat la un furnizor responsabil care nu polueaza mediul. Au fost cazuri in care vidanjele au fost golite la 500 de metri de casa solicitantului, pe iarba sau in apa si acele firme nu au mai fost chemate niciodata sa ofere aceste servicii. Oamenii urasc firmele care le fac viata grea, poluand aerul din vecinatatea lor. Cu siguranta ca nu vor cumpara produse de la acesti agenti economici niciodata. De la fermele de pui se degaja un miros oribil. Cei care locuiesc aproape de ele probabil ca nu vor mai manca pui de la ferma niciodata, asociind produsul cu mirosul.

-statul. Organele de control nu vor mai avea motive sa dea amenzi, fiindca totul va fi tinut sub control. Certificarea se elibereaza dupa indeplinirea standardelor, iar specialistii ofera asistenta pe intreaga durata a certificarii. Prezenta mai multor certificari inseamna mai multe sanse de castigare a unor licitatii publice pentru obtinerea unor contracte serioase, cu bani multi, pe termen lung, cu finantare guvernamentala sau europeana.

-alti agenti economici. Dupa cum oamenii nu isi asociaza imaginea cu semenii care arunca gunoiul oriunde si nu accepta sa isi faca un contract cu o firma de salubritate, nici agentii economici nu risca sa devina partenerii marilor poluatori.

Exemplele pot continua, dar cine doreste certificarea iso 14001 pentru firma sa trebuie sa se grabeasca. Mai are la dispozitie 15 zile pentru a prinde oferta de neratat: toate certificarile iso la jumatate de pret.

Aceste documente arata celor din afara unitatii care le poseda ca in acel loc se respecta: clientii prin servicii si produse de calitate premium, salariatii prin asigurarea unui climat sanatos de munca, mediul prin reducerea sistematica a poluarii, informatiile primite pe diferite cai care se cripteaza si nu pot fi utilizate de terte persoane.

Cum poate ajunge un operator economic in posesia certificarilor iso?

Mai intai se documenteaza intens, fiindca site-ul oficial al firmei emitente ii permite acest lucru. Acolo se afla totul despre: istoricul firmei, tipurile de certificari, beneficiile pe care acestea le aduc posesorilor, portofoliul bogat al firmei care emite certificari in Romania de 11 ani, etapele ce se impun a fi parcurse pentru intrarea in posesia acestor documente.

Pentru solicitarea certificarilor iso exista mai multe instrumente. Pe site sunt afisate numerele de telefon la care se pot solicita consultanta si certificarile dorite. Raspunsul primit se ofera pe loc, timpul de asteptare fiind 0.

O alta modalitate de contactare a profesionistilor firmei este una dintre cele mai simple si consta in completarea unui formular online care se gaseste pe site si in expedierea lui. Acest instrument este 100% gratuit, usor de folosit, dar timpul de asteptare poate fi ceva mai mare, ajungand pana la o ora, fiindca in aceasta perioada multi manageri il utilizeaza pentru a profita de reducerea de pret a certificarilor.

Se poate trimite si un e-mail la adresele de pe site.

Colaborarea cu echipa de specialisti este placuta, fiindca oamenii sunt empatici, bine pregatiti si raman alaturi de solicitanti pe durata intregului proces al certificarii.

Certificarile iso sunt borne care marcheaza parcursul dezvoltarii unei unitati in drumul acesteia catre perfectiune, de aceea sunt indispensabile.

Pe baza lor, capitalul de incredere de care se bucura firma respectiva creste, rezultatele economice fiind uimitoare.

S-ar putea să-ți placă și

Transmite-mi un Mesaj !

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bună!

Fă clic pe unul dintre reprezentanții noștri de mai jos pentru a discuta pe Telegram sau trimite-ne un e-mail la admin@andreea-ivan.ro

Trimite mesajul!
%d blogeri au apreciat: