Venirea pe lume a unui copil este un mare motiv de sarbatoare, atat pentru parinti si bunici cat si pentru viitori nasi si toti cei apropiati acestora. A avea copii este pana la urma dorinta oricui, unul dintre scopurile principale din viata unei persoane. Un copil creeaza o noua atmosfera in orice familie, le ofera parintilor si celorlalti membrii noi motive de a vrea mai mult, mai bine, de a fi mai responsabili si mai uniti.

O data cu aparitia noului membru al familie apar asadar si o serie de noi responzabilitati si in timp ce unele pregatiri pot fi facute inca din timp, de indata ce paritii pot afla daca bebelusul va fi o fetita sau un baietel, precum hainute, jucarii, accesorii si tot asa, altele pot fi lasate ceva mai pe urma, precum pregatirea botezului. Aceasta este poate ca cel mai important eveniment din acesti primii ani ai celui mic si totodata, din viata parintilor. Anumite detalii pot fi stabilite si inainte ca acesta sa se nasca insa unele este mai bine sa fie lasate ceva mai pe urma. Asta pentru ca pot aparea mereu anumite situatii neprevazute, ca de exemplu recenta pandemie mondiala sau alte restrictii care ii pot impiedica pe oameni sa desfasoare anumite activitati.

Botezul, in traditia noastra precum si a altor multe tari, face referire la procesul de numire si atribuire celui mic a unei religii, in cazul nostru, crestinarea. Fiind un moment atat de important pentru toata familia si poate chiar mai mult si pentru nasi, este nevoie ca toti cei apropiati sa fie prezenti si sa se bucure impreuna de asta. Si astfel, toate pregatirile necesare dar si cele dorite de parinti si nasi, trebuie realizate cu cea mai mare grija. Ca si in cazul unei casatorii, aspectele importante sunt tinutele, in acest caz mai ales cea a bebelusului, biserica aleasa precum si localul si cele normale pentru petrecerea de celebrare a crestinarii, precum preparatele, muzica, decorul, actvitatile si tot asa.

Exista anumite cazuri in care se doreste crearea unei petreceri tematice, unde toti cei invitati sa respecte cerintele organizatorilor si astfel, sa adopte anumite tinute sau accesorii astfel incat intregul eveniment sa fie transformat in ceva si mai frumos si mai memorabil. Insa mai presus de toate, cel mic va fi oricum centrul atentiei si astfe, el trebuie sa fie cel mai prezentabil si mai adorabil. In acest sens, un rol important il va juca si trusoul, ansablul de obiecte si accesorii necesare slujbei de crestinare si care in acelasi timp poate fi utilizat si apoi iar anumite iteme pastrate ca amintiri peste ani.

Trusoul poate fi realizat manual, am putea spune, prin achizitia obiectelor necesare de catre parinti sau cumparat deja realizat, cu tot ceea ce este nevoie. De altfel, alegand un magazin profesional, le pot fi puse la dispozitie clientilor numeroase oferte si modele care mai de care mai frumoase si originale. Si sa nu uitam de cea mai buna alegere, aceea de a realiza un trusou personalizat. Putem primi ajutor specializat in legatura cu itemele asupra carora ne hotaram ca avem nevoie pentru un trusou. De regula acestea sunt cam aceeleasi mereu insa exista si cazuri in care mai sunt alese si altele in plus. De asemenea, unele magazine ofera trusoul amenajat intr-un landou.

In ceea ce priveste personalizarea, exista mai multe aspecte ce pot fi realizate astfel, de exemplu cu un nume sau initiale, data de nastere sau de botez si asa mai departe. Este si mai simplu sau mai bine spus, exista mai multe posibilitati de persoanalizare in cazul pachetelor cu landou. Pentru realizarea pregatirilor perfecte pot fi alese culorile dorite, in functie de faptul ca cel mic este fata sau baiat, marimi, modele, materiale si tot asa. Prosopul bebelusului, batista, sticluta pentru mir sau alte accesorii, pot fi personalizate in nenumarate feluri, cu diverse materiale, motive, culori si tot asa.

Tinuta celui mic trebuie aleasa mai ales pentru a-i fi comoda, a-i tine de cald, daca este vorba despre o perioada mai rece insa totodata sa-i permita sa nu tranpire. Tinuta poate fi aleaza in tema cu trusoul si landoul sau respectiv, acestea alese in tema cu tinuta sau cu alte aspecte. Desigur, pentru ca intre slujba religioasa si celebrarea de apoi care de regula are loc spre seara, bebelusul are nevoie nu doar de una ci poate de doua tinute. Insa trusoul numai la biserica se va folosi iar apoi poate fi pastrat landoul insa nu este mereu necesar nici asta. Ca si trusoul, are o oarecare utilitate la biserica, unde cel mic poate fi asezat in el dupa ce este scos din cristelnita si sters.

Elementele ce fac parte dintr-un trusou sunt: prosop pentru preot, prosop pentru bebelus, sticluta de mir, fasa de mir, batista, lumanare, sapunel. Exista o anumita ordine in care acestea pot fi folosite iar responsabila pentru utilizarea sau inmanarea este de regula nasa sau daca nu, ambii nasi, la urma urmei ei fiind cei mai importanti in cadrul slujbei. Fiecare dintre aceste elemente poate fi ales dupa anumite preferinte si cerinte astfel incat sa fie creata o impresie cat mai buna iar amintirile sa fie cat mai frumoase.

Prin pastrarea anumitor elemente si obiecte ne putem bucura si mai bine de momenele importante din viata noastra. De altfel, acestea sunt si singurele prin care ne putem face o idee despre cum a fost botezul nostru.

S-ar putea să-ți placă și

Transmite-mi un Mesaj !

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bună!

Fă clic pe unul dintre reprezentanții noștri de mai jos pentru a discuta pe Telegram sau trimite-ne un e-mail la admin@andreea-ivan.ro

Trimite mesajul!
%d blogeri au apreciat: