azil

In prezent, viata la azil a batranilor inseamna deplina libertate si oferte de ingrijire si de divertisment, pliate pe starea de sanatate a pacientilor.

Aici este bine si pentru cei care obisnuiesc sa alerge dimineata si fac sport la sala, dar si pentru cei imobilizati, fiindca fiecaruia i se ofere ceea ce are nevoie. Bolnavii nedeplasabili sunt plimbati prin curte, sa ia aer, sunt adusi in sala de mese sau ajutati sa manance in camerele lor. Personalul dovedeste maxima empatie fata de fiecare categorie in parte. Batranii in putere au foisor, gratar, gradina, dar in mod special sala de sport si piscina.

Bunicii care se tem, fara sa aiba motive, ar trebui sa se intereseze inainte de a protesta ca s-a ales cea mai buna solutie pentru ei, adica un loc in care sa fie ingrijiti 24 din 24 de ore. Ei se tem sa plece din casa lor, fiindca nu realizeaza la ce pericole se expun stand singuri. In afara de accidente grave, pot fi atacati de raufacatori, pot fi inselati si raniti de acestia. Este suficient sa ne uitam la stirile de la ora 5, sa vedem batrane violate, bunici batuti pentru 50 de lei sau imobilizati la pat care decedeaza cand casa este cuprinsa de flacari din diferite cauze. Sindromul „cuibului” este pacatos, cand bunicii nu au un apartinator langa ei, care sa isi asume raspunderea lor.

Pentru informare, cei interesati pot vizita site-ul oficial al firmei Senior-center.ro., dar in acelasi timp pot face o vizita la sediului unuia dintre azilele de lux, sa vada pe viu despre ce este vorba.

Personalul este deschis si primeste oaspeti care au nevoie sa se convinga ca aici luxul este la el acasa.

Ce m-a determinat sa o duc pe bunica in acest loc?

  1. Fiindca o iubesc foarte mult, mi-am dorit pentru ea un loc sigur in care sa i se tina sub control durerile, sa fie schimbata la timp, ridicata din pat si plimbata.

Bunica are pielea hipersensibila si ii apareau bube pe tot corpul din orice. De la internarea ei la acest azil, este mereu curata, cu zambetul pe buze, consultata de medici empatici si ingrijita de personal cu calificare si experienta.

  1. Deoarece aici nimeni nu ii vorbeste urat, in timp ce oamenii angajati de mine si de ceilalti apartinatori sa o ingrijeasca la domiciliu o certau de cate ori trebuia sa o ridice sau sa o schimbe.

Trebuie sa va spun ca inainte de a o incredinta pe bunica personalului de la azil, am facut o vizita de informare. Am fost la fata locului sa vad cat de curate sunt camerele, cant de bune gustarile, daca au padurea aproape si gradini frumoase, fiindca bunicuta mea draga si-a petrecut toata viata la tara si nu ar putea sa traiasca la oras. M-a interesat daca ea va fi scoasa in gradina, fiindca adora soarele, aerul curat, florile si sa auda pasarile cantand.

M-am interesat si la batranii imobilizati, dar lucizi, daca sunt bine ingrijiti si daca sunt multumiti de ceea ce primesc la azil.

Toate raspunsurile au fost afirmative si puteam sa citesc acest lucru de pe fetele lor. Zambeau, erau veseli, glumeau, semanau cu bunicii aceia din poveste care au de toate si sunt cei mai curati din lume.

Am urmarit un grup de batrani norocosi care alerga prin curte. Dupa ce si-au facut un dus, bunicii s-au schimbat si au mers la piscina. Apa din piscina era turcoaz, iar bunicii inotau ca pestii zlobii in apa calduta.

Mi-a placut tot ce am vazut acolo. Peste tot sistemul de supraveghere era functional, lenjeriile si draperiile straluceau de curatenie, nu era un fir de praf pe mese sau pe pervaz.

Pe site exista un site de prezentare, dar cei care doresc sa isi duca bunicii sau parintii la acest azil de lux se pot programa pentru o vizita, asa cum am facut eu.

Un camin cu 29 sau 22 de locuri reprezinta garantia ca fiecare pacient va primi toata atentia care i se cuvine si ca niciunul nu va fi neglijat.

In azilele mici, oamenii sunt prietenosi si ajung sa se cunoasca mai bine si sa considere ca fac parte din aceeasi familie.

Duceti-va cu incredere batranii intr-un astfel de azil de lux, dar stabiliti programe regulate de vizita, fiindca amaraciunea lor va fi mare, daca nu ii mai vad pe cei dragi! Aici gresesc apartinatorii care ii aduc la azil si nu mai trec sa ii mai vada, sa mai discute cu ei, sa le aduca dulciuri si flori.

Oricat de bine ar fi aici, ei vor asigurarea ca familia nu i-a abandonat.

Nu va lasati parintii si bunicii singuri, fiindca si ei v-au supravegheat, cat ati fost copii! Nu ii aduceti la voi, daca sunteti atat de ocupati si bietii oameni au sentimentul ca va incomodeaza si sunt foarte nefericiti!

Azilul de lux este solutia morala, combinata cu un program riguros de vizite.

 

S-ar putea să-ți placă și

Transmite-mi un Mesaj !

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bună!

Fă clic pe unul dintre reprezentanții noștri de mai jos pentru a discuta pe Telegram sau trimite-ne un e-mail la admin@andreea-ivan.ro

Trimite mesajul!