De cele mai multe ori asociem creditul cu o achiziție importantă: o locuință nouă, un autoturism modern, o excursie într-o destinație exotică. Dar există și altă categorie de persoane care apelează la un credit de nevoi personale.

Este vorba de pensionari. Astăzi vârsta de pensionare a ajuns destul de avansată, iar seniorii își doresc și ei anumite achiziții sau investiții interesante, pe care le pot aborda cu ajutorul unor credite nebancare.

O călătorie care marchează un eveniment deosebit, o croazieră alături de partenerul de viață, un cadou special, toate sunt visuri care astăzi pot deveni realitate cu un simplu credit de nevoi personale. Nu ai nevoie de multe acte și documente pentru a solicita online un credit rapid.

Instituțiile financiare nebancare creditează destul de ușor această categorie de vârstă pentru că pensia reprezintă un venit lunar cert. De aceea, mulți pensionari pot accesa astăzi un credit de nevoi personale, cu aceeași ușurință cu care în tinerețe și au finanțat o locuință dintr-un credit bancar.

Ce este creditul rapid pentru pensionari?


Creditele rapide destinate pensionarilor reprezintă un împrumut oferit persoanelor care încasează o pensie și au vârsta de peste 60 de ani.

Atunci când băncile ezită să ofere un credit seniorilor, instituțiile financiare nebancare pun la dispoziție a acestora instrumente flexibile de creditare.

Așa cum am spus, pensia reprezintă un venit lunar fix care poate fi luat în considerare pentru un credit nebancar, și mai mult vârsta maximă de acordare a acestui credit poate ajunge până la 77 de ani.

Din ce în ce mai mulți seniori apelează la astfel de credite rapide, pe termen scurt, pentru a-și realiza visurile sau nevoile urgente.

Chiar și în situații mai puțin fericite în care pensionarii au nevoie de credit de nevoi personale pentru a achita un tratament medical sau anumite investigații, la Simplu Credit găsesc soluția potrivită.

Mulți pensionari știu cum să utilizeze computerul și preferă să acceseze un împrumut direct de acasă. Un credit online este foarte simplu de solicitat chiar de către o persoană mai în vârstă.

În plus, consultanții de la Simplu credit oferă cele mai avantajoase credite, în funcție de situația fiecărui aplicant.

Avantajele și dezavantajele creditelor rapide pentru pensionari


Principalul avantaj este rapiditatea cu care este acordat un astfel de credit.

În cazul unui pensionar cu venit stabil, obținerea unui credit pe durată de 6 luni – un an este foarte posibilă, mai mult acordarea creditului se face direct online, persoana nu mai este nevoită să se deplaseze la bancă, iar banii intră direct în cont.

Un astfel de credit de nevoi personale poate fi folosit aproape imediat și este o soluție minunată atunci când vrei să faci o surpriză cuiva drag, ai de plătit rapid o factură și nu ai banii disponibili sau chiar în cazul unui accident nefericit care necesită fonduri suplimentare.

Un alt avantaj interesant este legat de perioada scurtă de creditare, foarte importantă pentru persoanele de vârsta a 3-a.

Față de creditele bancare, împrumuturile oferite de IFN – uri au un termen de rambursare convenabil, de maxim un an sau 2.

Sumele obținute sunt convenabile și pot acoperi cu ușurință nevoi punctuale ale vârstnicilor. Pentru persoanele de vârsta a 3-a este de multe ori dificil să recunoască că au dificultăți financiare și să solicite împrumuturi familiei sau cercului de prieteni.

Un credit rapid rezolvă situația dificilă, în deplină confidențialitate.

Ratele creditelor pentru pensionari pot fi stabilite în funcție de data la care încasează aceștia pensia, în așa fel încât să le fie facilă rambursarea.

Depășirea unor greutăți financiare este foarte apreciată de către pensionari mai ales că majoritatea pensiilor sunt destul de afectate de inflație în ultimii ani.

Unele credite online oferite de instituțiile non bancare au dobânzi destul de mari, care pot părea la prima vedere dezavantajoase, raportate la dobânzile obișnuite din bănci. Diferența însă constă în perioada de rambursare foarte scurtă, ceea ce face ca ratele să fie ușor de suportat.

Înainte de accesarea unui credit online de la o instituție financiară non bancară, este recomandat să analizezi cu atenție condițiile de oferire a împrumutului, nivelul ratelor și al dobânzilor.

 Este esențial să poți rambursa la timp ratele creditului online.  Dacă nu știi exact cum să procedezi în cazul unui astfel de împrumut și nu înțelegi exact mecanismul ratelor, cel mai bine este să ceri sfatul consilierilor de la Simplu Credit.

Ei te pot ajuta să alegi instrumentul financiar potrivit pentru tine, în raport cu posibilitățile tale financiare bănești, în așa fel încât creditul să fie util și nu împovărător.

Un împrumut obținut la timp poate reprezenta un ajutor nesperat pentru oricine și mai ales pentru persoanele vârstnice, care nu au alte surse de venit în afara pensiei lunare.

O astfel de soluție financiară este binevenită și apreciată de către seniori, care demonstrează seriozitate și disponibilitate atunci când accesează un credit.

Instituțiile non bancare cunosc acest aspect și încurajează folosirea responsabilă acestor instrumente moderne și convenabile de creditare pentru pensionari.

S-ar putea să-ți placă și

Transmite-mi un Mesaj !

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bună!

Fă clic pe unul dintre reprezentanții noștri de mai jos pentru a discuta pe Telegram sau trimite-ne un e-mail la admin@andreea-ivan.ro

Trimite mesajul!
%d