Sănătate

Citește cele mai noi știri despre lifestyle și sănătate pe skinit.ro

În ultima vreme, Internetul este plin de sfaturi și recomandări privind un stil de viață sănătos. Îți dorești și tu să le aplici, dar când le citești rămâi cu un gust amar: multe dintre cele citite nu sunt valabile în cazul tău, așa că te resemnezi, de cele mai multe ori. Dar acum, gata, de ajuns, este timpul să faci o schimbare, una care să fie exact pe placul tău, și care să țină cont de posibilitățile tale! Așa că nu mai aștepta, începe chiar acum să-ți creezi propriul stil de viață sănătos, iar beneficiile acestuia asupra stării de funcționare a organismului nu vor întârzia să apară!

Mai multă implicare din partea ta

În materie de lifestyle si sanatate, cel mai bine este să te raportezi strict la persoana ta. Ceea ce ți se potrivește ție, nu este obligatoriu să funcționeze la fel de bine și pentru alte persoane, și invers. De aceea, încearcă să găsești acele demersuri care să aibă efectul dorit în cazul tău, și nu mai căuta tot felul de informații despre ”dieta minune” sau ”cum să slăbești fără efort”. Schimbarea este pe mai multe planuri, și implică mulți factori, de la nutriție, hidratare, odihnă, controlul stresului și nu numai. Tu îți cunoști cel mai bine stilul de viață și de aceea poți să-ți creezi singur/ă un plan de lifestyle și sănătate personalizat, care să te aducă acolo îți dorești. Pentru a-ți fi mai ușor, avem chiar și câteva recomandări pentru tine!

Un echilibru în toate

Da, știm, cu toții ne dorim ca schimbarea să aibă loc cât mai rapid, cu efecte care să se observe imediat, dar acest lucru este imposibil. De aceea, soluția este să găsești un echilibru în toate: ceva mai multă mișcare față de ceea ce erai obișnuit/ă de obicei, alegeri sănătoase alimentare – dar nu e nicio problemă dacă din când în când îți mai faci și câte un moft, un program de odihnă, și pe cât posibil, să nu mai lăsăm situațiile stresante să ne copleșească. Nu este deloc greu, și nu este nevoie să începi puternic de prima dată. Mai bine pași mărunți, care să îți permită să evoluezi frumos, și la anumite intervale, când te simți pregătit/ă, să mai ridici puțin ștacheta. Un mic truc pentru tine: ține un jurnal în care vei trece tot ce ai făcut în acea zi pentru tine, pornind de la mesele consumate, mișcarea, apa băută, chiar și orele de somn. După un timp, când vei citi paginile din urmă, vei observa că ai progresat mult, deși tu poate aveai impresia că lucrurile nu merg în direcția dorită.

Nu neglija orele de odihnă

Știi de fapt care este problema? Îți propui ca zilnic să duci la bun sfârșit o mulțime de sarcini, și din acest motiv riști să eșuezi lamentabil. Dacă analizezi cu atenție, vezi că o mare parte din sarcinile zilnice nu erau chiar atât de urgente. Așa că învață cum să-ți creezi un program, în care să fie trecute doar sarcinile care nu suportă amânare, și de asemenea, ai nevoie de o oră de culcare acceptabilă, nu mereu după miezul nopții. În acest fel îi dai posibilitatea organismului să se refacă așa cum trebuie, iar a doua zi vei putea să faci față cu brio misiunilor pe care ți le-ai impus.

Gustările sunt importante

Chiar dacă nu crezi, gustările de-a lungul zilei au rolul lor bine stabilit, nu doar să ne facă să nu ne mai fie atât de foame până la următoarea masă. De aceea, încearcă să consumi la aceste gustări câte un iaurt, bețișoare de fructe și legume crude, o mână de migdale sau de nuci. Nu doar că sunt sărace în calorii, dar îți oferă organismului și multe dintre substanțele nutritive de care are nevoie.

Uită de sucurile carbogazoase sau energizante!

Cu siguranță bei, pe parcursul unei zile, măcar un pahar cu suc sau chiar și un energizant! Acestea nu sunt deloc sănătoase pentru tine, și nici nu te hidratează așa cum trebuie. Recomandările specialiștilor în lifestyle și sănătate sunt următoareale: hidratarea corectă se face doar cu apă și ceaiuri neîndulcite. Da, este destul de dificil la început, dar cu timpul nu va mai fi atât de greu. În plus, dacă procedezi astfel, vei scăpa mai rapid de kilogramele în plus, pielea ta va arăta mai bine… De fapt, întreg organismul tău va fi în bună stare de funcționare, pentru că îi oferi apa de care are mare nevoie.

Mai multă mișcare

Chiar dacă ești genul sedentar, nu înseamnă că nu poți să faci mișcare: mergi pe jos de acasă până la serviciu și înapoi, la cumpărături, în piață, atunci când duci și iei copiii de la școală, urcă treptele în loc să urci cu ascensorul, ia-ți o bicicletă eliptică acasă și în timp ce urmărești emisiunea preferată pedealează de zor. Abia pe urmă, dacă vezi că poți mai mult, poți să-ți faci abonament la sală și să treci la un alt nivel, mai ridicat.

Tu ești centrul atenției!

Suntem diferiți, după cum aminteam mai sus, așa că avem reacții diferite la un anumit stil alimentar, la mișcarea fizică sau la alte modificări. De aceea este important să îți construiești un plan de viață sănătos care să te aibă pe tine în prim plan, pentru că tu știi cel mai bine care sunt posibilitățile tale. Nu te mai lua după unul sau altul, analizează-te pe tine și în funcție de ceea ce observi, începe să faci schimbările de care spuneam! Încearcă să nu mai faci comparații, pentru că nu te ajută cu nimic, dimpotrivă! Nu-ți face griji, cu siguranță vei găsi cea mai bună metodă pentru un stil de viață sănătos!

S-ar putea să-ți placă și

Transmite-mi un Mesaj !

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bună!

Fă clic pe unul dintre reprezentanții noștri de mai jos pentru a discuta pe Telegram sau trimite-ne un e-mail la admin@andreea-ivan.ro

Trimite mesajul!