Arta fotografiei a evoluat foarte mult de la inventia acesteia, insa evolutia a permis utilizarea unor noi tehnici care au imbunatatit claritatea pozelor, dar si aparatura noua care sa surpinda momentul din orice unghi. In ultimii ani, tehnica de fotografiere drona a luat amploare in toata lumea, fiind noua metoda de a face fotografii profesionale pentru brand-uri, fotografii de familie, fotografii de nunta sau orice fel de fotografie. Aceste fotografi cu drona permit o ampla imagine asupra scenei, care ar fi imposibil de capturat folosind tehnici traditionale de fotografiat.
Studioul flyartproduction.ro ofera servicii profesionale de fotografiat sau filmat cu drona, servicii care sunt accesate incontinuu de firmele care isi doresc publicitate de calitate sau de persoanele care vor sa surprinda anumite momente intr-un mod cu totul inedit.
Vehiculele aeriene fara pilot (UAV) sau dronele sunt aeronave care pot fi controlate de la distanta de catre un pilot sau prin planuri preprogramate sau sisteme de automatizare care le permit sa zboare autonom. Un numar mare de industrii si organizatii adopta aceasta tehnologie, inclusiv utilizatorii militari, guvernamentali, comerciali si recreativi.
Pe masura ce tehnologia dronelor avanseaza, aceste aeronave devin din ce in ce mai frecvente si mai accesibile, dand nastere la dezbateri care cantaresc beneficiile fata de noile preocupari etice si juridice. Pentru a cantari in mod corespunzator avantajele si dezavantajele dronelor si utilizarea lor, este important sa examinam ambele parti ale dezbaterii pe propriile lor merite. De exemplu, exista o multime de motive pozitive pentru utilizarea dronelor.
Dronele sunt excelente pentru realizarea de fotografii si videoclipuri aeriene de inalta calitate si colectarea unor cantitati mari de date imagistice. Aceste imagini de inalta rezolutie pot fi folosite pentru a crea harti 3D si modele interactive 3D, care au multe utilizari benefice. De exemplu, cartarea 3D a zonelor de dezastru poate permite echipelor de salvare sa fie mai bine pregatite inainte de a intra in situatii periculoase.
Deoarece vehiculele aeriene fara pilot folosesc GPS (sistemul de pozitionare globala), acestea pot fi programate si manevrate cu precizie in locatii precise. Acest lucru este util in special in diverse situatii. In agricultura de precizie, de exemplu, UAV-urile sunt utilizate pentru o varietate de nevoi agricole, cum ar fi pulverizarea ingrasamintelor si insecticidelor, identificarea infestarilor cu buruieni si monitorizarea sanatatii culturilor. Precizia UAV-urilor economiseste fermierilor atat timp, cat si costuri.
Avand progrese in tehnologia de control, majoritatea dronelor pot fi desfasurate si operate cu o experienta relativ minima. Combinate cu costul relativ scazut al majoritatii modelelor, dronele devin accesibile pentru o gama larga de operatori. UAV-urile au, de asemenea, o gama mai mare de miscare decat aeronavele cu echipaj. Sunt capabili sa zboare mai jos si in mai multe directii, permitandu-le sa navigheze cu usurinta in zone traditionale greu accesibile.
Videoclipurile si fotografiile cu drone sunt impresionante si se simt in continuare noi si remarcabile, ceea ce inseamna ca este mai probabil sa fie distribuite pe retelele sociale decat fotografii simple din perspectivele traditionale.
Adesea, fotografiile si tururile traditionale ofera o vedere mica, partial ascunsa a unei zone sau a unei cladiri. Cu dronele, puteti obtine o imagine completa a intregii locatii – fara a mai interveni copaci in calea lor.
Este ieftin, avand in vedere alternativele. Cu cat este mai usor sa contractezi un fotograf cu drone fata de un elicopter pentru a obtine aceleasi fotografii ?!
In plus, fata de zona pe care se concentreaza o sedinta foto, poti filma cu usurinta intreg cartierul si comunitatea din jur.
Cel mai important, imaginile dramatice si cele care au caracteristici cinematografice dintr-o filmare completa cu drone s-au dovedit a crea o conexiune emotionala mai puternica cu privitorul fata de fotografia traditionala.
Colectarea imaginilor aeriene de la locul de munca prin intermediul fotografiilor cu drone a devenit din ce in ce mai populara in ultimii ani. Aceasta tehnologie in dezvoltare rapida a creat medii eficiente pentru captarea fotografiilor si poate fi utila intr-o varietate de procese, inclusiv etapele de planificare, documentarea progresului si identificarea problemelor legate de constructie. Mai mult, fotografiile capturate cu drone pot fi folosite pentru crearea de continut de marketing prin fotografii si videoclipuri care ofera companiilor de constructii si dezvoltatorilor o imagine de ansamblu a proiectelor actuale.
In trecut, imaginile cu vedere panoramica sau de sus puteau fi captate doar cu ajutorul unui avion pilotat – o investitie incredibil de costisitoare pentru orice companie. Odata cu introducerea dronelor, au aparut o multime de optiuni. Dupa ce vei constientiza, desigur, si pericolele care exista, costurile posibile si eficacitatea generala a fotografiei cu drone, poti sa decizi daca fotografia si filmarea cu drone va fi sau nu potrivita.
Fotografia cu drone este adesea privita ca o alternativa mai ieftina la fotografia cu avionul sau elicopterul. Daca intentionezi sa fotografiezi o varietate de situri, avioanele si elicopterele nu vor avea probleme sa stranga aceste imagini si pot fi realizate imaginile in cateva ore. Dronele, pe de alta parte, trebuie sa fie defalcate si reasamblate intre situri, ceea ce poate dura zile si chiar saptamani pentru a capta toate imaginile de care aveti nevoie. Insa tot este mai convenabil. Fie ca inchiriezi o drona sau optezi pentru un serviciu profesional, fa efortul suplimentar de a compara preturile intre aeronave si drone. Vei vedea ca optiunea mai ieftina, timpul economisit si comoditatea fotografierii va fi investitia cea mai buna.
Serviciile oferite de catre flyartstudio.ro nu se limiteaza niciodata la fotografierea traditionala, iar pachetul de fotografii sau filmari cu drona este o investitite seriosa pe care poate sa o ia in considerare orice antreprenor care doreste sa beneficieze de publitate pozitiva!
- Numarul proceselor dintre consumatori si banci s-a redus cu 1.000 in ultimul an. Negocierile incheiate cu impacarea partilor in cadrul CSALB au crescut cu 20% - octombrie 18, 2023
- Razer prezintă Moray, căștile intrauriculare ergonomice de tip monitor, cu sunet certificat THX® pentru jucători și streameri - iunie 28, 2023
- Philips lansează monitorul cu ecran SuperWide de 44 inci și cameră web de 5MP cu noise canceling - aprilie 7, 2023