Uncategorized

Nbtrade.ro ofera o vasta gama de produse si accesorii topografice pentru profesionsiti!

Furnizorul nbtrade.ro este un jucator important pe piata romaneasca de echipamente topografice, deoarece ofera accesorii topografice, statii laser 3D, statii GPS RTK si multe aparaturi de masurat terenul pentru adevaratii profesionsiti.

Topografia este stiinta care permite masurarea si apoi reprezentarea pe un plan sau o harta a formelor si detaliilor vizibile la sol, fie ca sunt naturale sau artificiale, cum ar fi cladiri, drumuri etc. Obiectivul sau este de a determina pozitia si altitudinea oricarui punct dintr-o zona data, indiferent daca este de marimea unui continent, a unei tari, a unui camp sau a unui corp de strada.

Topografia se bazeaza pe geodezie care se ocupa cu determinarea matematica a formei Pamantului, dimensiunile Pamantului, coordonatele geografice ale punctelor, altitudinile, abaterile de la verticala. Topografia se refera la aceleasi cantitati, dar la o scara mai mare, si intra in detalii din ce in ce mai fine pentru a stabili planuri si harti la scari diferite. Cartografia propriu-zisa este arta de a dezvolta, a desena harti, adesea cu o preocupare artistica si nu trebuie confundata cu topografia.

Dar topografia, un nume generic, este doar un aspect al asa-numitelor stiinte geografice, in al caror repertoriu gasim topometrie, geodezie, fotogrametrie, geomatica etc.

Prin extensie, se spune si topografia despre dispozitia sau relieful unui loc, chiar si despre descrierea unei persoane in aspectul sau fizic si moral.

Notiunea de topograf este adesea folosita in locul topografului. Distinctia provine de la conceptul de drept funciar, topograful poate efectua anchete, dar fara valoare contradictorie si cu atat mai putin aspect juridic al dreptului funciar.

Topometria contribuie la cunoasterea locurilor sub forma digitala: topometrul masoara stabilirea unui model digital al terenului, al carui plan este doar o imagine intocmita la o scara data. Conform textelor, topometria se bazeaza pe punctele geodezice si pe reperele pentru a reprezenta proiectia planimetrica a detaliilor naturale, artificiale si conventionale ale suprafetei pamantului pe un plan tangent si reprezentarea altimetrica a reliefului pe scari mari.

Datorita naturii precise ale acestei meserii este necesar ca practicantii sa se foloseasca de aparatura moderna care are ca scop precizia si aducerea rezultatelor fara a pune a risc cel care preia masuratorile. Fie ca se folosesc statii totale, sau statii GPS RTK , rezultatul va fi intotdeauna satisfacator.

O adevarata inovatie tehnologica, lasergrametrie sau scanare laser 3D permite achizitionarea, fara contact cu obiectul, a unor scene tridimensionale complexe. Rezultatele sunt prezentari digitale reale de obiecte si scene scanate prin sondajul a cateva milioane de puncte tridimensionale pe secunda.

Este important sa retineti ca scanerul laser 3D este un dispozitiv de scanare si achizitie tridimensionala de inalta precizie. Intr-adevar, masuratorile de distanta obtinute de la acest dispozitiv sunt intotdeauna exacte. Riscul de eroare ramane scazut in comparatie cu o abordare manuala. De fapt, lasergrametria este o metoda revolutionara pentru realizarea tuturor tipurilor de proiecte de constructie. Desigur, numai profesionistii calificati pot stapani utilizarea unui scaner 3D. Prin urmare, este mai bine sa evitati utilizarea acestuia atunci cand nu stiti cum sa o faceti. Un echipament precum SCANER LASER STONEX X300 TOF este o unealta care merita toate laudele, deoarece este capabila de o precizie incredibila.

Caracteristici principale:

-Statie de scanare 3D compacta: tot ce ai nevoie este in cutia de transport;

-Robust si usor – 7 kg cu bateria instalata;

-Interfata de operare simpla si intuitiva asigura eficienta optima la utilizarea pe teren;

-Ideal pentru aplicatii din gama medie;

-Cea mai eficienta si mai ieftina solutie cu un raport pret-performanta excelent;

-Doua camere digitale de 5 Mpx fiecare;

-Masuratori GNSS disponibile la atasarea unui sistem GPS Stonex;

-Oglinda complet incapsulata – carcasa sigilata asigura eficienta in orice conditii de mediu;

-Raza laser de clasa I: nepericuloasa pentru ochi, chiar si la expunerea de lunga durata;

-Capabilitati wireless avansate: controlati scannerul direct din smartphone.

Crearea hartilor topografice reprezinta un avantaj foarte mare pentru orice tara sau agentie imobiliara, deoarece ofera o prospectiva extrem de mare asupra unui plan de lucru.

Hartile topografice au o mare importanta in multe studii care se refera la diferite domenii ale vietii, deoarece reprezinta cu exactitate toate fenomenele de pe suprafata pamantului, adica toate monumentele naturale si reperele care sunt create de om. Harta topografica a celor mai importante instrumente utilizate de inginer si geolog, agricultor si elev, armata si altii, deoarece este baza pentru clasificarea utilizarii terenurilor si planificarea proiectelor de inginerie, agricole si studiat si in planificarea urbana si evaluarea tendintelor urbane, agricole si de cheltuieli de pe suprafata pamantului si pregatirea proiectelor de drumuri si cai ferate si extinderea conductelor si construirea aeroporturilor, porturilor, barajelor si canalizarilor, precum si alegerea locurilor pentru turnuri si linii electrice si in studiul proiectelor de eroziune si irigare a solului, precum si in explorarea mineralelor si apararea nationala si ca baza pentru alte harti. Unul dintre cele mai importante mijloace de studii geomorfologice si geologice, deoarece prezinta informatii cuprinzatoare despre modalitatea regiunii, ajuta, de asemenea, la contururile de pe harti topografice de pe suprafata pamantului si cunoaste o multime de aspecte geologice si geomorfologice in regiune, cum ar fi fisuri si defecte, si conuri si cratere. Dupa cum se poate deduce tendinte si forme si grade de cunoastere. De asemenea, pentru o harta topografica de mare importanta in studiul drenajului de suprafata, consola poate sti tipul de locatie. Studiul simultan al hartilor topografice si geologice ne poate invata multe despre caracteristicile structurii si este util pentru a prezice tipul de sol si distributia in regiune.

Pentru a face masuratori si harti topografice cat mai precise, nbtrade.ro este furnizorul perfect, care ofera aparatura de inalta calitate!

S-ar putea să-ți placă și

Transmite-mi un Mesaj !

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bună!

Fă clic pe unul dintre reprezentanții noștri de mai jos pentru a discuta pe Telegram sau trimite-ne un e-mail la admin@andreea-ivan.ro

Trimite mesajul!