Nu rabda, cand ai ce amaneta !
Omul este bine sa-si ghideze viata dupa principiul: ”Soarta este schimbatoare” sau ”Nu aduce ceasul ce aduce anul”. In perioadele de belsug, el nu se gandeste ca poate ajunge in sala de lemn. De pilda proprietarul de corabii pline cu ulei de masline sau cu lemn de abanos. O furtuna pe ocean i le poate ineca pe toate si se trezeste sarac lipit.
Banii din banca pot reprezenta o rezerva? Da si nu. De pilda daca banca da faliment sau ti se blocheza conturile nu mai ai din ce sa traiesti.
Cel mai intelept este sa investesti in bijuterii de valoare, in ceasuri de lux, tablouri sau imobiliare. Exista posibilitatea ca si imobilele sa se darame sau sa fie pierdute, dar un ceas de lux, o bijuterie bine pastrata te poate ajuta financiar, pana la redresare.
Ceea ce va povestesc este din proprie experienta. Am pus la punct o afacere infloritoare pana in perioada de criza finaciara si am avut bani care sa ne permita sa calatorim in strainatate, sa avem in casa si pe masa tot ceea ce ne dorim. Cand aveam de toate casa imi era plina de prieteni, in curtea casei si a firmei mele era un dute-vino, acum este pustiu. Am ramas cu familia si doi-trei prieteni apropiati.
Ma felicit pentru colectia de ceasuri in aur si argint pe care o detin ca masura de prevedere pentru aceste momente grele fiindca va marturisesc sincer ca am dat atat de mult, incat mi-ar fi rusine sa cer.
Nici nu as putea sa cer altcuiva sa se sacrifice pentru binele familiei, adica sa puna la bataie valorile sale.
Si-asa, cand ne-am trezit fara paine si alimentele de baza, cu un teanc de facturi de achitat, pana la angajare, am cautat cea mai serioasa firma care sa se ocupe de amanet ceasuri fiindca nu se cade sa mori de foame cu obiectele de lux la purtator sau puse bine in caseta cu bijuterii.
Am intrat hotarat in biroul meu si am poposit pe site-ul celor de la Casa-amanet.com. Stiind exact datele primul ceas din aur masiv mi-am evaluat singur bijuteria: 40 de grame de aur de 22 de karate. Cei 5440 de lei ne ajutau pana ma angajam.
Nu as fi vrut sa fiu vazut solicitand vreun credit sau la casa de amanet dupa lunga perioada de prosperitate, asa ca dupa ce m-am informat m-am dus cu ceasul pe inserat si m-am intors cu banii tarziu.
Am luat-o de la capat cu determinarea omului care a fost candva in varful piramidei sociale, dar intr-un moement de neatentie a alunecat.
Fireste ca m-am redresat si am reusit sa-mi iau ceasul de la amanet, dar nu pot uita ajutorul lor in momentele de cumpana.
Doua sunt sfaturile mele pentru toti oamenii:
-investiti in obiecte de valoare pe care le puteti vinde sau amaneta!
-nu rabdati, cand detineti valori si nu cereti inapoi bijuteriile pe care le-ati oferit celor dragi! Fiti barbati adevarati si sacrificati-va pentru binele familiei!
-nu va plangeti de mila, cand ati pierdut in afaceri, ci cautati solutii!

S-ar putea să-ți placă și

Transmite-mi un Mesaj !

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bună!

Fă clic pe unul dintre reprezentanții noștri de mai jos pentru a discuta pe Telegram sau trimite-ne un e-mail la admin@andreea-ivan.ro

Trimite mesajul!